profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidroti pasaulē pirmā elektrokartingu čempionāta uzvarētāji

Go4speed 02.10.2018 - 23:22 Noskaidroti pasaulē pirmā elektrokartingu čempionāta uzvarētāji
Foto: Andris Mačāns

29. septembrī Jelgavas kartingu trasē “Rullītis” vienlaicīgi norisinājās vairākas kartinga sezonas noslēguma sacensības: Latvijas Čempionāta, Pro-Kart kausa un LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) Skolu kartinga kausa piektie posmi, kā arī LMT AA Latvijas Elektrokartingu čempionāta sestais posms. Elektrokartingu čempionātā (TeK klase) pirmo vietu, apdzenot sezonas līderi no Saldus, ieņēma Raivis Veikšāns no Aizkraukles profesionālās vidusskolas. Savukārt LMT AA Skolu kartinga kausa piektajā posmā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena stājās Saldus BJC komandas kartingu komandas pilots Edgars Pavārs.

Sacensībās ar elektrokartingu otro vietu ieņēma Arnis Dreimanis no Liepājas Valsts tehnikuma, savukārt trešajā vietā šajā posmā ierindojās līdzšinējais sezonas līderis Ričards Irbe no Saldus BJC (Saldus Bērnu un jaunatnes centra). LMT AA Skolu kartinga kausa ieskaites piektajā posmā otro vietu ieņēma Rīgas valsts 1. ģimnāzijas komanda ar pilotu Kristapu Stumpu, bet trešo - Siguldas novada jaunrades centra “Moto darbnīcas” kartingu komanda ar pilotu Robertu Klinsonu.

“Rullīša” trasē uz Kartinga sezonas noslēguma posmu pulcējās rekordliels sportistu un atbalstītāju skaits. Uz starta līnijas kopumā stājās 227 kartingi dažādās ieskaites klasēs. Sacensību oficiālajā atklāšanā dalībniekus un atbalstītājus sveica Latvijas Automobiļu federācijas Kartinga komisijas priekšsēdētājs Valdis Brutāns, kā arī Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.


Foto: Andris Mačāns

Neskatoties uz to, ka dienu pirms sacensībām Jelgavu skāra pamatīgs lietus un vējš, pati sacensību diena bija saulaina un silta. Tajā pašā laikā, rudenīgām gaisa vēsmām sasniedzot Latviju, gaisa temperatūra bija zema, un salīdzinot ar jūlijā un augustā notikušajām sacensībām, tas krietni atviegloja spēkratu sagatavošanu iziešanai uz starta līnijas.

Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs: “Elektrokartingu klase šajā posmā sagādāja vairākus pārsteigumus - sezonas līderis Ričards Irbe finišā izrādījās trešais, savukārt aizkrauklietim Raivim Veikšānam beidzot izdevās uzvarēt. Godalgotā otrā vieta tika liepājniekam - Arnim Dreimanis. LMT AA Skolu kartinga kausa ieskaitē šajā sacensību posmā arī norisinājās spraigas cīņas, līdz pat fināla braucieniem nebija skaidrs, kurš no skolu pilotiem izrādīsies labākais.
Man personīgi ir liels gandarījums par aizvadīto sezonu. Pirmo reizi būt par jauniešu mentoru bija liels izaicinājums. Domāju, ka sezona mums kopā izdevusies lieliska. Kā paši jaunieši stāsta, viņiem ir prieks par jauniegūtajiem draugiem un uzkrāto pieredzi. Sezonas gaitā ir bijis patiess prieks vērot jauniešu progresu, un ticu, ka nākamajā sezonā mēs visi kļūsim vēl prasmīgāki!”

Raivis Veikšāns, 6.posma līderis elektrokartingu TeK klasē stāsta: “Esmu patiešām priecīgs, jo visas sezonas garumā centos būt ātrāks par pilotu no Saldus un beidzot pēdējā posmā man tas izdevās. Par šo rezultātu jāpateicas visai Aizkraukles profesionālās vidusskolas komandai, jo, lai trasē viss noritētu bez starpgadījumiem un būtu iespēja cīnīties par līderpozīcijām, ar tehniku visam jābūt vislabākajā kārtībā. Šī sezona mums visiem iemācījusi daudz ko jaunu - esam apguvuši elektrokartingu un tā specifiku, tāpat esam ieguvuši jaunus draugus no visām Latvijas malām. Tā ir bijusi lieliska iespēja sevi pilnveidot!”

Veiksmīgu šī gada kartinga sezonas pēdējo posmu aizvadījuši arī tie jaunieši, kuriem LMT AA šajā sezonā piešķīra atbalstu karjeras attīstīšanai. Sešpadsmitgadīgais Artūrs Bondars Rotax Max Senior klasē ieguva 3. vietu Latvijas Čempionāta un Rotax Max Izaicinājumu kausa ieskaitē. Pēc šī posma viņš ierindojies 2.vietā sezonas kopvērtējumā, savukārt ar savu komandu izcīnījis uzvaru. Ropažniece Alise Līga Grāmatiņa TK klasē šoreiz ierindojās 17. vietā. Kristapam Stumpam, neskaitot goda pjedestāla otro pakāpienu LMT AA ieskaitē, 7. vieta TK klasē. Savukārt, Tomass Grīntāls no Ventspils tehnikuma TeK klase finišēja 7. vietā.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png