profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Laipnieks piektais 'Sodi World Series' Pasaules finālā Itālijā

Go4speed 18.06.2018 - 12:10 Laipnieks piektais 'Sodi World Series' Pasaules finālā Itālijā
Foto: openkart.lv

Andrejs Laipnieks sestdien, 16.jūnijā, ''Sodi World Series Sprint Cup'' Pasaules finālu noslēdza ar augsto 5.vietu superfinālā. Iepriekšējās divās dienās notikušajos iebraucienos Andrejs bija iekrājis 233 punktus, kas deva ceļazīmi uz superfinālu un piekto starta vietu izšķirošajā braucienā. Fināls bija ļoti aizraujošs un Andrejs to iesāka ļoti labi, trešajā aplī pakāpdamies pat uz otro vietu, taču drīz vien nepārtrauktās cīņas Andreju atsvieda uz septīto vietu. Līdz finišam izdevās atgūt divas pozīcijas un, ja būtu vēl pāris apļi, būtu bijusi iespēja aizsniegties arī līdz pjedestālam, kas bija turpat mazāk nekā sekundes attālumā. Piektā vieta 76 dalībnieku konkurencē ir milzīgs sasniegums Andrejam un Latvijai, lai gan zināms, ka Laipniekam mērķi bija visaugstākie un viņš pierādīja, ka ir Pasaules elites līmeņa braucējs. Lieki piebilst, ka Sprint Cup šis bija Latvijas augstākais sasniegums - iepriekš Jānis Petrānis izcīnīja 54.vietu, bet Dāniels Lācis 48. pozīciju.

Tikmēr Junior Cup ieskaites superfinālā Ričards Freibergs spēja no 17. vietas pakāpties uz 13.pozīciju, tādējādi atkārtojot pagājušajā gadā Krista Zidera uzstādīto Latvijas labāko rezultātu junioros. Ričardam ieskaites braucieni gāja kā pa kalniem, taču labs finālbrauciens ir tieši tas, kas bija nepieciešams.

Par finālu Andrejs izteicās īsi: "Ehh, protams, gribējās vairāk. Žēl, ka bulgārs nesaprata mani, ka jādzenas pakaļ pirmajam. Vienmēr nevar uzvarēt, bet bija jāstāv uz pjedestāla. Nekas, vēl daudz sacensību priekšā! Paldies jums!"


Foto: openkart.lv

Latvieši SWS Pasaules finālos
SWS Sprint Cup Latvijas atlase tiek rīkota kopš 2015.gada, kad ceļazīmi uz Pasaules finālu izcīnīja Jānis Petrānis, toreiz Parīzē 77 dalībnieku konkurencē Jānis sacīkstes pabeidza 54.vietā. Junior ieskaitē ceļazīmi izcīnīja Ričards Freibergs, kuram finālā 24.vieta no 40 dalībniekiem. Gadu vēlā Latvija tika pārstāvēta ne tikai Sprint Cup un Junior Cup, bet arī Endurance Cup ieskaitē. Atkal Parīzē notikušajā finālā Sprint Cup Latviju pārstāvēja Dāniels Lācis, kuram 48.vieta, Kristam Zideram Junior ieskaitē 13.vieta 21 dalībnieka konkurencē, bet komandai "Baltie", kas pārliecinoši uzvarēja Latvijas atlasi ar trim Openkart čempioniem Andreju Laipnieku, Krišu Jaunzemi, Kristapu Grīnieku un arī Hariju Cīruli sastāvā, 40 komandu konkurencē 17.vieta. Šogad jūnijā Lignano (netālu no Venēcijas) Itālijā Latviju Sodi World Series Sprint Cup Pasaules finālā pārstāvēs Andrejs Laipnieks, bet Junior Cup atkal Ričards Freibergs. Abi braucēji ir ar iespaidīgu pieredzi, Andrejs ir bijis arī RedBull Kart Fight Pasaules čempions, 2015.gadā izcīnījis Openkart titulu, piedalījies SWS finālā Endurance Cup ieskaitē, pērn decembrī "Openkart Energy Latvia" komandas sastāvā atveda Latvijai 11.vietu prestižajās Dubajas 24 stundu sacīkstēs, uzvarēja janvārī Openkart kausa izcīņā un patreiz ir līderis Openkart čempionāta kopvērtējumā. Savukārt Freibergs pērn izcīnīja pirmo Openkart čempionāta uzvaru, gadu noslēdzot augstajā sestajā vietā, bet Izaicinājuma kausa ieskaitē Ričards izcīnīja otro vietu.

Rezultāti ir ŠEIT.
Andrejs Laipnieks -  Ričards Freibergs
Ieskaite Sprint Cup - Junior Cup
Iegūtā vieta 5 - 13
Dalībnieki 76 - 19
Vieta pēc iebraucieniem 5 - 17
Punkti iebraucienos 233 - 224
Vieta 1.iebraucienā 8 - 18
Vieta 2.iebraucienā 21 - 9
Vieta 3.iebraucienā 8 - 19

Informāciju sagatavoja:
Uldis Galdiņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png