profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Laipnieks un Freibergs sāk cīņas SWS pasaules finālā Itālijā

Go4speed 15.06.2018 - 10:50 Laipnieks un Freibergs sāk cīņas SWS pasaules finālā Itālijā
Foto no braucēju personīgā arhīva

Openkart čempionāta līderis Andrejs Laipnieks un šobrīd devītajā vietā esošais Ričards Freibergs šodien sāka cīņu Sodi World Series Sprint Cup un Junior Cup Pasaules finālā, kas notiek Liņjano kartinga trasē netālu no Venēcijas. Tiesības startēt abi sportisti izcīnīja 2017.gada sezonā Latvijas nacionālajā atlasē, ko rīkoja Sporta komplekss 333.

14.jūnijā Sprint Cup notika pirmie divi ieskaites braucieni. Andrejs 76 dalībnieku konkurencē pirmā brauciena kvalifikācijā iekļuva labāko divdesmitniekā un uz starta stājās augstajā septītajā vietā, bet deviņu apļu garajās sacīkstēs finišēja astotais. Otrajā braucienā šķiet izloze nebija tā labākā, trūkstot ātrumam taisnē, Laipnieks kvalificejās B finālā, kaut gan apļu laiki bija ārkārtīgi blīvi. B finālā Andrejs no piektās starta vietas dažos apļos bez ceremonijām ar visiem izrēķinājās un pārliecinoši braucienu uzvarēja.

Tikmēr Ričards Freibergs Junior ieskaitē pirmajā braucienā 19 braucēju konkurencē kvalifikācijā bija 14., bet finišā 18. vietā.

Andrejs Laipnieks: "Kā jau pasaules finālā, riktīga gaļas maltuve, pirmajā braucienā neiedeva startu, otrajā bija diezgan smaga avārija, bet labi ka braucejiem viss ok. Starti labi sanāca, tikai kaut kā neveiksmigās situacijās iekļuvu, ar šo kartu arī īsti nesapratos, bet nu es jau zinu, ka pasaules čempī all in.Openkarta visiem dq iedotu Trešajā startā pateica, ja būs sitieni pa aizmuguri tad melnais karogs, divus arī redzēju. Šeit līdz asinīm, bet ar to man nav problēmu, tagad uz baseinu".

Foto no braucēju personīgā arhīva

Atskatoties uz visu pirmo dienu kopumā, Andrejs ir pilns apņēmības, lai gan otrā brauciena kvalifikācijā nedaudz nepaveicās un pietrūka vien 1-2 simtdaļas, lai kvalificētos finālam. "Atskatoties uz pirmo sacensību dienu, varu teikt, ka diena bija gana krāsaina, jo pirmajā braucienā tika doti divi atkārtoti starti, kuros sanāca daudz incidenti. Otrajā kvalifikācijā diemžēl pietrūka pāris simtdaļas, lai kvalificētos finālbraucienam, bet toties brauciens B finālā izdevās lielisks, uzvara un balva kabatā. Esmu atbraucis, lai cīnītos par augstākajiem mērķiem, tāpēc kopumā neesmu īsti apmierināts ar rezultātu. Rītdien jauna diena, un pēdējais brauciens, jādara viss, lai kvalificētos labākajam finālam un iegūtu pēc iespējas augstāku starta vietu sestdienas superfinālā. Pasākums lielisks un līmenis ļoti augsts, paldies visiem atbalstītājiem!".

Piektdien, 15.jūnijā, Sprint Cup ieskaitē sacīkstes turpināsies ar trešo braucienu, kurā svarīgi izcīnīt maksimāli daudz punktu. Ričardam Freibergam Junior ieskaitē 15. jūnijā 2. un 3. iebrauciens. Sestdien tiks aizvadīti finālbraucieni.

Latvieši SWS Pasaules finālos
SWS Sprint Cup Latvijas atlase tiek rīkota kopš 2015.gada, kad ceļazīmi uz Pasaules finālu izcīnīja Jānis Petrānis, toreiz Parīzē 77 dalībnieku konkurencē Jānis sacīkstes pabeidza 54.vietā. Junior ieskaitē ceļazīmi izcīnīja Ričards Freibergs, kuram finālā 24.vieta no 40 dalībniekiem. Gadu vēlā Latvija tika pārstāvēta ne tikai Sprint Cup un Junior Cup, bet arī Endurance Cup ieskaitē. Atkal Parīzē notikušajā finālā Sprint Cup Latviju pārstāvēja Dāniels Lācis, kuram 48.vieta, Kristam Zideram Junior ieskaitē 13.vieta 21 dalībnieka konkurencē, bet komandai "Baltie", kas pārliecinoši uzvarēja Latvijas atlasi ar trim Openkart čempioniem Andreju Laipnieku, Krišu Jaunzemi, Kristapu Grīnieku un arī Hariju Cīruli sastāvā 40 komandu konkurencē 17.vieta. Šogad jūnijā Lignano (netālu no Venēcijas) Itālijā Latviju Sodi World Series Sprint Cup Pasaules finālā pārstāvēs Andrejs Laipnieks, bet Junior Cup atkal Ričards Freibergs. Abi braucēji ir ar iespaidīgu pieredzi, Andrejs ir bijis arī RedBull Kart Fight Pasaules čempions, 2015.gadā izcīnījis Openkart titulu, piedalījies SWS finālā Endurance Cup ieskaitē, pērn decembrī "Openkart Energy Latvia" komandas sastāvā atveda Latvijai 11.vietu prestižajās Dubajas 24 stundu sacīkstēs, uzvarēja janvārī Openkart kausa izcīņā un patreiz ir līderis Openkart čempionāta kopvērtējumā. Savukārt Freibergs pērn izcīnīja pirmo Openkart čempionāta uzvaru, gadu noslēdzot augstajā sestajā vietā, bet Izaicinājuma kausa ieskaitē Ričards izcīnīja otro vietu.

Sekot līdzi sacīkstēm var šeit LIVE TIMING.
Rezultāti un dienaskārtība ir šeit - SODI WORLD SERIES RESULTS.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png