profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Straujiem soļiem tuvojas jaunā kartinga sezona

Go4speed 15.04.2018 - 09:48 Straujiem soļiem tuvojas jaunā kartinga sezona
Publicitātes foto

Straujiem soļiem tuvojas jaunā 2018.gada kartinga sezona. Kā ziņo Sabīne Leingarde, tad kā jau katru sezonu uzsākot, svarīgi ne tikai izvirzīt mērķus un būt gataviem jauniem izaicinājumiem, bet arī sagatavot plānu un iepazīties ar jaunumiem, kas sagaida šajā sezonā.

Pirmais un svarīgākais punkts šajā sezonas plānā ir sacensību posmi un to norises vietas. Šajā sezonā tiks aizvadīti pieci sacensību posmi. Jāatzīmē, ka jaunajā TeK klasē šajā sezonā būs seši posmi, no kuriem pirmais jau 1.maijā Kandavas domes kausa ietvaros. Zināms, ka trīs posmos tiks iekļauta arī Retro ieskaite un šie posmi varētu noritēt Madonas, Kandavas un Jelgavas trasē.

Kamēr noris sezonas “klusais” jeb gatavošanās posms, sacensību organizatori, kartinga komisijas locekļi un Latvijas Automobiļu federācijas pārstāvji aktīvi darbojas, lai katra sezona sagaidītu ar jaunām inovācijām un uzlabojumiem, kas atvieglotu sportistu ikdienu un ļautu koncentrēties uz darbu trasē.

"Esam priecīgi paziņot, ka, sākot ar 2018.gada sezonu, pieteikšanās licencēm būs ievērojami vienkāršāka un ērtāka, jo to būs iespējams izdarīt tam speciāli izveidotā sistēmā: www.laflicences.lv. Jaunās sistēmas mērķis ir atvieglot sportistu, tiesnešu, trašu īpašnieku aktuālos jautājumus, kas saistīti ar licences izņemšanu. Turpmāk sistēma sniegs iespēju izmantot LAF piedāvātos pakalpojumus e-vidē daudz mūsdienīgāk, ātrāk un ērtāk, neprasot ierašanos LAF birojā. Sistēmas pakalpojumus var izmantot tikai reģistrēti lietotāji – sportisti, klubi, LAF biedri, sacensību organizatori, trašu īpašnieki, apsaimniekotāji un tiesneši. Autorizējoties sistēmā www.laflicences.lv lietotājam ir iespēja pasūtīt licences, kā arī sekot līdzi aktuālajiem jaunumiem. Savukārt, nereģistrētie lietotāji, kas ir auto sporta cienītāji, varēs apskatīt licencēto pārstāvju sarakstu, klubus un informāciju par licencētām trasēm. Lapā ir pieejama arī lietošanas pamācība, taču, ja ir kādas neskaidrības vai jautājumi, aicinām sazināties, zvanot, pa lapā norādīto telefona nr. vai rakstot uz info@laflicences.lv,'' informē Sabīne Leingarde.

Atgādināsim, ka Latvijas čempionāta ietvaros atsevišķi izveidotā klasē 2018.gada sezonā trasē dosies pirmie elektrokartingi. Sadarbībā ar LMT AA kartinga skolu kausu tiek plānots, ka šajā klasē 2018. gada sezonā startēs desmit kartingi kā arī 4 - 5 privātie sportisti. Klasi plānots nosaukt sekojoši - “TeK”. Šobrīd no tehniskajiem noteikumiem zināms, ka kartingi tiks aprīkoti ar 15kW dzinējiem, kopējā masa būs ne mazāk kā 175 kg un klasē startēs sportisti, sākot no 12 gadu vecuma. TeK klasei sacensību formāts tiks piemērots tāds pats kā citām čempionāta klasēm, tikai ar samazinātu distances garumu. Tiek plānots Pro-Kart kausa ietvaros atvērt arī elektrokartingu brīvo klasi (TeK Open), lai dotu iespēju startēt arī igauņu un lietuviešu sportistiem, kuri jau vairākus gadus piedalās dažādās klubu sacensībās, kā arī elektroinženieriem – entuziastiem, kuri vēlas būvēt elektrokartingus. Kā minēja Blue Shock Race kartingu fabrikas vadītājs Artis Daugins: ''Šis čempionāts ir “atvērts” – tas nozīmē, ka iegādājoties tehniku, ikvienam iespējams tajā piedalīties!”

Vairāk informācijas - www.prokart.lv

Latvijas čempionāta un Pro-Kart kausa posmi 2018.gadā:
24.05. – 26.05. Madona
07.06. – 09.06. Smiltene
26.07. – 28.07. Kandava
23.08. – 25.08. SK333
27.09. – 29.09. Jelgava

Informāciju sagatavoja:
Sabīne Leingarde
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png