profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valters Zviedris jauno sezonu iesāk Itālijā

Go4speed 04.04.2018 - 11:11 Valters Zviedris jauno sezonu iesāk Itālijā
Foto: valterszviedris.com

Jūrmalas autosportists, četrkārtējs Latvijas čempions kartingā un Latvijas sporta meistars Valters Zviedris šī gada kartinga sezonu uzsācis ar izcīnīto dalīto 9. – 10. vietu Rotax Centrāleiropas 1. posma sacensībās kartingā, kuras no 1. līdz 2. aprīlim norisinājās Adrijā, Itālijā.

Uz šīm sacensībām Valtera klasē “RM Senior” bija ieradies 41 sportists no 16 valstīm: Itālijas, Ungārijas, Polijas, Čehijas, Austrijas, Holandes, Krievijas, Baltkrievijas, Somijas, Spānijas, Horvātijas, Norvēģijas, Igaunijas, Grieķijas, Slovēnijas un Valters no Latvijas. Tas nozīmēja to, ka konkurence šajā kartingu klasē bija pati lielākā šajās sacensībās, uz kurām dažādās klasēs bija ieradušies vairāk nekā 200 sportisti.

Pirms šīm sacensībām Valters un Jūrmala/Papa’s sacīkšu komandas braucēji Ričards Šubeckis, Roberts Purmalis un Andris Tions aizvadīja vairākas treniņu dienas slavenajā “South Garda Karting” trasē Lonato, pie Gardas ezera. Pēc ierašanās Adrijas trasē, kura atrodas netālu no Venēcijas, Valteram sanāca ļoti laba Rotax CEE 1. posma kvalifikācija, kura notika lietainos laika apstākļos – jūrmalnieks tajā ierindojās augstajā 3.vietā, piekāpjoties tikai titulētajam Čehijas sportistam Peter Bezel un polim Maksam Pilkam.


Latvijas komanda Adrijā. Foto: valterszviedris.com

Abi priekšbraucieni jeb “Heats” jau norisinājās sausos laika apstākļos, un, startējot abos no otrās starta vietas, Valters uz vairākiem apļiem pat nonāca otrā brauciena vadībā, bet karta dzinējam acīmredzami trūka ātrums trases taisnēs, kurās vairāki sportisti apdzina Valteru. Abi priekšbraucieni tika noslēgti 6. vietā un tas deva 8. starta pozīciju Superfinālā. Superfināla starts atkal padevās diezgan labs un Valters vienu brīdi bija pakāpies uz 7. vietu, bet tad cīņā ar Bezelu par 6.vietu Valters tika izgrūsts ārpus trajektorijas, kā rezultātā vairākas vietas nācās zaudēt. Līdz brauciena beigām Valters sīvi spēkojās ar Somijas sportistu Juho Parviainenu, abi viens otru vairākas reizes apdzina, bet priekšpēdējā aplī Valters nonāca 11. vietā un to nosargāja līdz pat finišam. Posma kopvērtējumā Valteram 100 punkti un 9.- 10. dalītā vieta ar somu Parvianenu, kuram arī tikpat punkti. Par posma uzvarētāju kļuva ungārs Zombars Kovacs, otrais – Mario Novaks, bet trešais – Peters Bezels.

Nākamās sacensības Jūrmalas sportistiem Valteram Zviedrim, Ernestam Veismanim un Uldim Timakam paredzētas Rīgā, Biķernieku trasē ar ātrajām un atraktīvajām “Legend Cars” automašīnām 12. -13. maijā, kur notiks “De Walt Grand Prix” un Ziemeļeiropas zonas 1. posms “Legend Cars”.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png