profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Valters Zviedris 'Rotax Nordic Challenge' posmā Polijā izcīna 3. vietu

Go4speed 10.08.2017 - 14:24 Valters Zviedris 'Rotax Nordic Challenge' posmā Polijā izcīna 3. vietu
Foto: Valters Zviedris Racing Pilot

Polijā “Autodrom Slomczyn” trasē 6.augustā tika aizvadīts “Rotax Nordic Challenge” četru posmu seriāla trešais posms. “Jūrmala/Papa’s” sacīkšu komandu tajā pārstāvēja divi sportisti – Valters Zviedris un Ernests Veismanis. No šī gada bijušais Baltijas kartinga seriāls ir mainījis savu statusu un, piesaistot vairāk nekā 150 sportistus, dažādās vecuma grupās un klasēs, ne tikai no Baltijas, bet arī no Skandināvijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Ungārijas, ir kļuvis par visnozīmīgāko mūsu reģiona seriālu kartingā.

Kā ziņo LAF, tad Valters Zviedris, kurš pirmo gadu startē pieaugušo konkurencē, uz šo posmu ieradās kā seriāla līderis klasē “Rotax Max Senior”. Tā kā šīs sacensības vienlaikus bija arī Polijas “RM Challenge” posms, tad šoreiz uz starta stājās arī vairāki spēcīgi Polijas sportisti, kuri līdz šim Baltijas sacensībās nebija piedalījušies. Polijas sportisti šogad šajā trasē jau bija aizvadījuši sava nacionālā čempionāta divus posmus, kas sākumā viņiem deva diezgan lielas priekšrocības, bet Valters pakāpeniski kāpināja savu tempu, kvalifikācijā uzrādot 5. apļa laiku un priekšbraucienus noslēdzot 4.vietā. Gan priekšfinālā, gan fināla braucienos Valters uz kādu brīdi bija otrajā vietā, bet finālā tomēr nācās piekāpties Eiropas trasēs pieredzi guvušajiem Polijas sportistiem Maks Pilka un posma uzvarētājam Jakubam Gregulam. Valters pirms pēdējā seriāla posma, kurš 26. augustā norisināsies tepat Latvijā, Kandavas kartodromā, joprojām ir seriāla līderis un komanda tic, ka mājas trasē ārvalstu sportistam būs grūti uzveikt Valteru un mums izdosies izcīnīt “Nordic Challenge” uzvarētāja titulu.

Otrs komandas sportists Ernests Vesimanis startēja šo sacensību pašā ātrākajā “RM DD2” kartingu kategorijā, kurā uz starta stājās vairāk nekā 20 titulēti un pieredzējuši sportisti. Ernesta sacīksti var uzskatīt par gana veiksmīgu, jo kvalifikāciju Ernests noslēdza 9. vietā, bet sacīkšu laikā savu pozīciju Ernestam izdevās uzlabot, finišējot 6. vietā gan priekšfinālā, gan fināla braucienā “RM DD2” klases ieskaitē. Tā kā pirmajā posmā Ernests izcīnīja augsto trešo vietu, bet otrajā ierindojās 10. vietā tad seriāla kopvērtējumā Ernestam pirms pēdējā posma vēl ir reālas cerības pacīnīties par vietu Top 5.

Nākamās sacīkstes komandai paredzētas te pat Latvijā: Latvijas čempionāta 5. posms, Kandavā, 12. augustā. Vairāk informācijas par sacīkstēm www.prokart.lv, www.rotax.ee un www.polskikarting.pl.

Nedēļu vēlāk, 18.-19. augustā abi jaunie sportisti plāno startēt ar “Legend Cars” automašīnām Rīgā, Biķernieku trasē notiekošajās “Riga Summer Race” autošosejas sacensībās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png