profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Retrokart noslēguma posmā tiek noskaidrots čempionu čempions

Go4speed 24.09.2013 - 10:01 Retrokart noslēguma posmā tiek noskaidrots čempionu čempions
Publicitātes foto

Ar tradicionālajām Retrokart sacensībām Sporta kompleksā 333 sestdien (21.09.) tika finišēta biedrības Pro-Kart 2013. gada kartinga sezona. Sacensību vakara programmas ietvaros sezonas kopvērtējuma laureāti tika svinīgi godināti un apbalvoti.

Sacensību programma bija ļoti plaša, pie braukšanas tika ne tikai sportisti, bet arī viņu mehāniķi, veterāni un vēl tika noskaidrots Pro-Kart sezonas čempionu čempions braucienā ar īres kartingiem. Pēdējie braucieni jau tika aizvadīti pie mākslīgā apgaismojuma.

Šoreiz sportistiem bija jāaizvada tikai viens sacensību brauciens, bet tas bija krietni garāks, kā ierasts sezonas gaitā, piemēram, klase KZ2 veica 20 apļus ierasto 14 vietā. Vienīgi Retro klasei un Energy TK tika saglabāts ierastais formāts. Retro tehnika tomēr jāsaudzē un jāmīl, savukārt Energy TK klasē puse no dalībniekiem ir jauniņie kartingā, tāpēc nebūtu prātīgi viņus pārlieku pārpūlēt jau pirmajā reizē.


Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka no rīta bija bieza migla, kas neļāva distanču tiesnešiem īsti labi pārredzēt savu posteni, un brīžiem lija lietus, sportisti devās trasē un kārtīgi izcīnījās pirms ziemas pārtraukuma. Dažās klasēs šī gada čempioni apliecināja savu statusu arī noslēguma sacensībās, dažās klasēs kāds no konkurentiem šoreiz izrādījās stiprāks, citās klasēs atkal čempions tikai sev zināmu iemeslu dēļ nemaz neizgāja uz starta.

126 dalībnieku konkurencē godalgoto trijnieks Retrokart sacensībās klašu ietvaros izskatās šādi:
Retro - Andis Belijs, Arnis Šeidlers, Taavi Kors
TK - Aleksandrs Innuss, Artis Gaujers, Zigmārs Zolmanis
TK Junior - Ralfs Kalniņš, Austris Cers, Filips Emersons
N125 - Jevgenijs Rudans, Denis Kiseļņikovs, Taavi Kors
MicroMax - Aleksei Osipenko, Gustavs Māliņš, Mihail Bychko
Raket - Aleksandr Hadimuļin, Kristaps Kalniņš, Reinis Pastars
MiniMax - Matvejs Makušins, Konstantin Kosarev, Andrejs Gubarevs
KF6 - Matas Pakstaitis
Junior - Titas Jurkonis, Madars Dīriņš, Veronika Golovačova
Open100 - Vahur Vene, Dainis Ozoliņš, Rytis Bartusevicius
Open125 - Vitalij Ivickij, Tanel Tammeveski, Artem Dalecky
DD2 - Jevgēnijs Stragovs, Henrijs Grūbe, Osvaldas Glebavicius
KZ2 - Mārtiņš Lapiņš, Denis Lebedev, Eduards Daņiļevičs
Energy TK - Gints Zvirbulis, Toms Bergans-Berģis, Kaspars Miezītis
Komandas - Ižorets Kart, Lego Racing, R-60

Kad sportisti savas cīņas trasē bija izcīnījuši, bija laiks noskaidrot attiecības mehāniķiem un veterāniem. Mehāniķus beigu beigās nācās sadalīt trīs grupās: sport mehāniķi, retro mehāniķi un pusmehāniķi (pats sportists pats arī mehāniķis). Sport mehos visiem ielika Otto Birznieks, retro mehos savukārt vislabākais bija Sergejs Vasiļkovs, bet visiem pa priekšu nogāza, kas arī loģiski, pusmehāniķis Kristaps Gasparovičs.


Publicitātes foto

Veterāniem arī bija divas nominācijas: sport un retro. Sport (tie veterāni, kuri brauc ar mūsdienu kartingiem) nominācijā uzvara Ērikam Gasparovičam, otrais Monvīds Kondrovs, bet trešais Dairis Vīksne, viņš arī Pro-Kart sērijas galvenais tiesnesis. Kā var redzēt, māk arī ātri braukt... Retro (tie veterāni, kuri brauc ar retro tehniku) nominācijā sekojošs pirmais trijnieks: Murads Mirzojevs, Eimars Tiislers un Oļegs Vlasovs.

Visbeidzot pienāca kārta noskaidrot, kurš tad ir vislabākais šī gada prokartists. Visu klašu čempioni vai to aizvietotāji tika sēdināti vienādos kartingos un cīņa varēja sākties. Finišā Raivo Luhse, KZ2 klases čempions, apsteidza visus čempionus un kļuva par pirmo visu čempionu čempionu.

Sacīkšu diena noslēdzās ar skaistām ugunspuķēm naksnīgajās debesīs, kuras sarūpējis bija Raimonds Belickis.

Vairāk informācijas par šīm sacensībām var meklēt šeit - www.prokart.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png