profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nāciju kausā kartingā uz starta arī seši latviešu sportisti

Mārtiņš Jankovskis 22.11.2012 - 07:05 Nāciju kausā kartingā uz starta arī seši latviešu sportisti
Konstantīns Calko. Foto: No sportista privātā arhīva

Portugālē no 28. novembra līdz 1. decembrim (tehniskā komisija, treniņi un kvalifikācija notiks jau no 24.novembra) notiks Nāciju Rotax MAX izaicinājuma kauss kartingā, kurā uz starta starp vairāk nekā 300 dalībniekiem izies arī seši latviešu sportisti - Konstantīns Calko, Mārtiņš Šteinerts, Mārtiņš Lapiņš, Haralds Garkaklis, Normunds Staņēvičs un Anrijs Lembergs.

Tie, kas varbūt nezina, tad visi dalībnieki, kas piedalīsies šajās sacensībās, ir Rotax čempioni attiecīgi savās klasēs vai savos čempionātos, līdz ar to uz starta stāsies tikai paši labākie braucēji!


Foto: kartings.org

Šajā sacensībās sportisti cīnās gan individuālajā vērtējumā, gan arī Nāciju kausā, kurā tiek pieteikta komanda, kas sastāv no viena juniora un vēl diviem sportistiem. Diemžēl šogad Latvijas izlase, visticamāk, Nāciju kausā netiks pārstāvēta kā komanda, jo Baltijas Rotax dīleris latviešiem atņēma pēdējo iespēju junioram aizbraukt uz pasauli. Līdz ar to šobrīd izskatās, ka katrs braucējs cīnīsies par sevi un par savu rezultātu.

Kā noskaidroja portāls, tad sākumā sportisti izlozēs tehniku, kuru šajās sacensībās piedāvās viens ražotājs. Pēc tam sekos treniņi un kvalifikācija. Vēlāk visi sportisti aizvadīs trīs braucienus (mazākajās klasēs būs jāveic 7 apļi, bet lielākajā klasē 11 apļi), pēc kuriem 28 labākie sportisti automātiski iekļūs finālā. Pārējie, kas netika uzreiz finālā, startēs gandarījuma braucienā, pēc kura seši labākie sportisti pievienosies pārējiem 28 dalībniekiem.


Foto: kartings.org

Līdz ar to lielajā finālā startēs 34 braucēji. Vispirms sekos pusfināls (9 - 14 apļi), kurā sportisti cīnīsies par labāku starta vietu finālā. Pēc tam seko saldais ēdiens - fināls (18 - 21 aplis), kurā 34 braucēji tad arī noskaidro pašu ātrāko.

Portāls noskaidroja, ka DD2 klasē pie normāla rezultāta un apstākļiem uz goda pjedestāla var kāpt gan Calko, gan arī Garkaklis, bet, ja uznāks lietus, tad par pjedestālu var pacīnīties arī Lapiņš.

Pirmās Rotax MAX izaicinājuma kausa sacensības notika 2000. gadā Puertoriko, kad toreiz uz starta stājās 66 braucēji no 19 dažādām valstīm. Līdz šim augstāko rezultātu Latvijas izlase Nāciju kausu sasniedza 2006. gadā, kad tika izcīnīta trešā vieta.

Vairāk informācijas par minētajām sacensībām var atrast šeit, bet ar visiem dalībniekiem var iepazīties šeit.
Komentāri
provento 01.12.2012 21:40
Apsveicu Konstantīnu Calko ar milzīgo panākumu un godam izcīnīto otro vietu Pasaules čempionātā. No sevis zinu ka tas ir smaga darba rezultāts.Apsveicu arī visus pārējos kuriem ne tik labi gāja.

Roberts Vītols
Provento Racing.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png