profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Desmitgadīgais Vītols kļūst par Latvijas un Baltijas čempionu kartingā

Mārtiņš Jankovskis 26.09.2012 - 15:50 Desmitgadīgais Vītols kļūst par Latvijas un Baltijas čempionu kartingā
Roberts Vītols. Foto: Provento.lv

Kā portālam Go4speed pastāstīja Provento Racing preses dienests, tad 22. septembrī Igaunijas pilsētā Rapla norisinājās Latvijas čempionāta noslēdzošais un Baltijas čempionāta 5. posms kartingā. Savukārt nākošajā dienā 23. septembrī tajā pašā trasē notika Baltijas čempionāta kartingā noslēdzošais posms.

Provento Racing komanda ar savu jauno talantu Robertu Vītolu, protams, bija ierindā. Neatstājot nekādas cerības konkurentiem, sacensību pirmajā dienā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara Micro Max klasē visos ieskaites braucienos. Sarežģītā un tehniskā Raplas trase pierādīja, ka Latvijas un Baltijas čempiontitulu Vītols ir izcīnījis godam, jo pārsvars pār sekotājiem bija tik iespaidīgas, ka pat Latvijas un Igaunijas tehnisko komisāru pastiprinātā uzmanība mūsu kartinga atbilstību noteikumiem bija prognozējama. Tā kā Provento Racing savu tehniku sagatavo pēc visaugstākajiem kvalitātes standartiem, par jebkādu neatbilstību noteikumiem nevarēja būt nekādu šaubu, kas arī pierādījās pēc cītīgajām tehniskajām pārbaudēm.


Roberts Vītols. Foto: Go4speed

''Mūsu uzdevums šajās sacīkstēs, protams, bija izcīnīt uzvaru, ko arī izdarījām pārliecinoši,'' saka Provento Racing komandas pārstāvis Uģis Vītols. ''Tehniski sarežģītajā Raplas trasē izcīnīta uzvara mūsu komandai ir divkāršs prieks. Godam izturējām arī tehnisko komisāru, īpaši Latvijas, pastiprināto un pat uzbrūkošo interesi par mūsu tehniku, līdz pat vēlmei atvērt motora plombes, ko noplombējis pats Rotax dīleris. Kaut kas tāds sen nebija pieredzēts, kas liek domāt, ka, iespējams, kādam mūsu spilgtais sniegums nav pa prātam ar iespējamo teoriju, ka tik pārliecinoši nevar uzvarēt godīgā ceļā. Mūsu komandai šīs pēc finiša aktivitātes likās amizantas, savukārt, likām vilties tiem, kas domāja, ka mūsu tehnika neatbilst noteikumiem."


Roberts Vītols. Foto: Provento.lv

Svētdien, 23.septembrī, komanda 6. noslēdzošajā Baltijas čempionāta posmā uz starta stājās jau ar abu čempionātu augstākajiem tituliem kabatā. ''Šajās beidzamajās šīs sezonas sacīkstēs, kurās nekas vairs neizšķīrās, atļāvāmies neuzstādīt nekādus uzdevumus un braukt treniņa režīmā. Vai nu rīta treniņu laikā notikusī nejaušā sadursme, kurā cieta kartinga riteņu ģeometrija, vai nu drosmīgie eksperimenti ar riepu spiedieniem slapjajā laikā, vai finālā Robertam neuzvilktais lietus kombinezons, vai arī vispārējais atslābums par lieliski nobraukto sezonu, ļāva beidzot pie ilgi kārotās uzvaras tikt Kristiānam Rihteram, ar ko arī viņu apsveicam. Tikai īsta cīņa tā arī izpalika," nobeidz Uģis Vītols.

Ar izcīnītajiem Latvijas čempiona un Baltijas čempiona tituliem komandas Provento Racing braucējs, desmit gadīgais Roberts Vītols pārliecinoši noslēdzis šo sezonu. Tagad komanda jau sāk gatavoties 2013.gada sezonas startiem nākamajā Mini Max klasē, kas sola interesantas un spraigas cīņas gan Latvijas trasēs, gan ārzemēs.


Roberts Vītols. Foto: Provento.lv

Kā portālam atzina Uģis, tad Roberts savā neilgajā kartinga karjerā jau paspējis izcīnīt vairākus nozīmīgus sasniegumus (2009. gadā bērnu kausa ieguvējs, 2011. gadā 3. vieta Baltijas čempionātā, kā arī 2011. gadā izcīnīts Latvijas čempiontituls). Šogad jaunais sportists kļuvis par čempionu gan Latvijā, gan Baltijā!

Veiksmi jaunajam sportistam arī turpmāk!
Komentāri
JVANKS 27.09.2012 09:27
Malači, super!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png