profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula 1 sezonas galvenais favorīts joprojām ir Hamiltons, nevis līderis Fetels

Go4speed 10.07.2018 - 11:37 Formula 1 sezonas galvenais favorīts joprojām ir Hamiltons, nevis līderis Fetels
Publicitātes foto

Līdz ar 22. jūlijā gaidāmo Vācijas „Grand Prix” izcīņu „Formula 1” sezona oficiāli būs pārsniegusi ekvatoru, un kopvērtējumā izkristalizējušies divi izteikti konkurenti uz pasaules čempiona titulu. Lai arī šobrīd astoņu punktu vadībā ir Sebastians Fetels, Formula 1 sporta likmes liecina, ka galvenā favorīte godā joprojām ir brits Lūiss Hamiltons.

„Mercedes” pret „Ferrari”, Hamiltons pret Fetelu – ar šādām noskaņām pirms dažiem mēnešiem tika sagaidīta F1 jaunā sezona, un vismaz pagaidām tā nav pievīlusi. Lai arī atsevišķos posmos līdzvērtīgu cīņu piedāvāt spēj arī citi piloti ar „Grand Prix” uzvarētājiem Danielu Rikjardo un Maksu Verstapenu priekšgalā, ilgtermiņā tomēr krietni stabilāku vietu uz goda pjedestālu atraduši Hamiltons un Fetels.

Abi kopvērtējuma līderi no tuvākā sekotāja – Fetela komandas biedra Kimi Raikonena – atrāvušies jau krietnā attālumā, proti, Fetelu no somu veterāna šķir 55 punkti, kas ir vairāk nekā divu uzvaru tiesa. Lai arī pārsteigumus neviens nevar izslēgt kā neiespējamus, „Formula 1” pasaulē tomēr sezonas gaitā reti kad notiek tik būtiskas svārstības un visnotaļ droši var sagaidīt, ka Hamiltons un Fetels tā arī paliks divi vienīgie reālie pretendenti uz čempiona titulu.

Kā jau minēts, Fetels šobrīd ir astoņus punktus priekšā Hamiltonam, kurš pieredzēja neveiksmi Austrijā un izstāšanās dēļ palika bez punktiem. Taču „Betsafe” joprojām tieši viņu uzskata par galveno favorītu uz titulu, raksturojot viņa uzvaras iespēju ar 60% ticamību, kamēr Fetela triumfs novērtēts ar apmēram 39% iespējamības koeficientu. Visiem pārējiem tuvākajiem sekotājiem piedēvētas izredzes krietni mazākas par vienu procentu.

Fetelam pagājušajā sezonā neveiksmīga izvērtās tieši otrā puse, kad viņš avāriju un citu neveiksmju dēļ vairākos posmos palika bez punktiem, zaudējot reālas iespējas apdraudēt Hamiltona ceturto titulu. Šobrīd praktiski pilnībā skaidrs, ka viens no viņiem ieies autosporta vēsturē, izcīnot savu piekto titulu. Līdz šim ar tādu sasniegumu var lepoties tikai leģendārie Huans Manuels Fanhio un Mihaels Šūmahers.

Vēl sezonā palikuši 11 posmi, un laiks rādīs, vai Fetels un Hamiltons spēs saglabāt intrigu par čempionu līdz pēdējam posmam Apvienotajos Arābu Emirātos, uz ko noteikti cer sacīkšu organizētāji. Jāpiezīmē, ka bukmeikeru prognozes liecina, ka arī Konstruktoru kausā pašreizējā līdervienība netiek uzskatīta par galveno favorīti. „Ferrari” šobrīd apsteidz „Mercedes” par 20 punktiem, taču tai ir noteikts daudz augstāks koeficients uz titulu sezonas izskaņā. Bukmeikeri pirms 22. jūlijā gaidāma Vācijas „Grand Prix” ar 70% ticamību novērtē iespēju, ka „Mercedes” spēs atspēlēt pagaidām nelielo deficītu un piekto gadu pēc kārtas triumfēt Konstruktoru kausā. Teorētiski šajā kategorijā nemaz tik tālu nav arī „Red Bull”, kas no līderes atpaliek par 88 punktiem, taču sporta totalizatora „Betsafe” prognozes liecina, ka šis atstatums sezonas turpinājumā, visticamāk, tikai palielināsies.

„Formula 1” Hokenheimas trasē atgriežas pēc gada pārtraukuma, un iepriekšējā reizē, kad šeit tika aizvadīta „Grand Prix” izcīņa, vēl startēja Niko Rosbergs, kurš arī ir pēdējais „pole-position” ieguvējs šajā trasē. Savukārt sacensībās toreiz triumfēja Hamiltons, uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem atstājot Rikjardo un Verstapenu. „Ferrari” pilotiem 2016. gada sacensības nebija īpaš veiksmīgas, paliekot pirmā sešinieka noslēdzošajā daļā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png