profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules čempions Niko Rosbergs šokē pasauli un aiziet no F1

Go4speed 02.12.2016 - 21:22 Pasaules čempions Niko Rosbergs šokē pasauli un aiziet no F1
Rosbergs ar sievu Vivianu. Foto: FIA

Nesen Abū Dabī pirmo reizi par pasaules čempionu pirmajā formulā kļuva vācietis Niko Rosbergs, taču piektdien FIA apbalvošanas ceremonijā 31 gadu vecais sportists īpašā uzrunā šokēja visu pasauli - Rosbergs paziņoja, ka viņš beidz F1 karjeru. Rosbergs 2010. gadā pievienojās "Mercedes" komandai. 2014. un 2015.gadā Rosbergs ar šo komandu čempionāta kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, bet šogad pirmo reizi kļuva par čempionu.

"25 gadus, pavadot autosportā, mans sapnis bija tikai viens - kļūt par F1 pasaules čempionu. Tagad esmu to sasniedzis. Esmu uzkāpis kalnā un esmu tā virsotnē, tāpēc tagad ir pareizais brīdis. Šobrīd jūtos pateicību parādā visiem tiem, kuri mani atbalstījuši, lai es sasniegtu šo sapni," sava paziņojumā raksta Niko Rosbergs.

"Šī sezona bija sasodīti grūta. Pēc pēdējo divu gadu sarūgtinājumiem šogad cīnījos kā traks. Man bija motivāciju, kāda tā nebija bijusi nekad iepriekš. Protams, tas ietekmēja tos, kurus mīlu - visa ģimene ziedojās, kā primāro izvirzot manu mērķi. Nevaru  atrast pareizos vārdus, lai pateiktos savai sievai Vivianai, viņa bija neticama. Viņa man ļāva atjaunoties pēc katrām sacensībām, katru vakaru pieskatot mūsu meitiņu, uzņemoties iniciatīvu brīžos, kad kļuva grūti, un izvirzot manu cīņu par čempiontitulu kā primāro."

"Kad uzvarēju Suzukā, no tā brīža liktenis bija manis paša rokās. Tad sākās lielais spiediens, tāpēc sāku domāt par karjeras beigšanu, ja kļūšu par pasaules čempionu. Svētdien Abū Dabī zināju, ka tās, iespējams, būs manas pēdējās sacensības. Un tad sekoja starts, kur es nobraucu spraigākos 55 apļus savā dzīvē. Lēmumu pieņēmu pirmdienas vakarā. Pēc dienu ilgām pārdomām, pirmie cilvēki, kam pateicu par savu lēmumu, bija Viviana un Georgs [Nolte, menedžmenta komandas pārstāvis], pēc tam arī Toto."

"Vienīgais iemesls, kāpēc šo lēmumu bija pieņemt grūti, bija tas, ka atstāju savu komandu sarežģītā situācijā. Bet Toto saprata. Viņš skaidri zināja, ka esmu pārliecināts par savu lēmumu. Mans lielākais sasniegums sportā vienmēr būs pasaules čempiontitula izcīnīšana ar šo neticamo cilvēku komandu. Tagad vēlos vienkārši izbaudīt brīžus. Nākamo nedēļu laikā būs iespēja atskatīties uz sezonu, bet pēc tam nāksies veikt nākamo pagriezienu savā dzīvē, lai redzētu, kas mani sagaida," nobeidz Rosbergs.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png