profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brazīlijā triumfē vicečempions Rosbergs, Hamiltons neapmierināts ar taktiku (FOTO)

Go4speed 16.11.2015 - 17:08 Brazīlijā triumfē vicečempions Rosbergs, Hamiltons neapmierināts ar taktiku (FOTO)
Niko Rosbergs. Foto: LAT

Aizvadītajā nedēļas nogalē Interlagos trasē norisinājās F1 Brazīlijas lielās balvas izcīņa, kurā savu otro uzvaru pēc kārtas svinēja „Mercedes" pilots Niko Rosbergs, tādējādi sev nodrošinot 2015. gada vicečempiona titulu. Kā otrais finišēja čempions un Rosberga komandas biedrs Luiss Hamiltons, savukārt trešā vieta Sebastianam Fetelam („Ferrari").

Svētdienas sacensības Rosbergs jau piekto reizi iesāka no pirmās starta vietas, un, lai arī Hamiltonam padevās nedaudz labāks starts, spēja to pirmajā aplī nosargāt. Lai arī atsevišķos sacensību brīžos jaunais čempions Hamiltons bija ātrāks, garām Rosbergam viņš nespēja tikt. Jāatzīmē, ka Luiss Hamiltons jau otrās sacensības pēc kārtas nebija līdz galam apmierināts ar komandas boksu stratēģiju, tomēr viņš intervijās bija spiests atzīt, ka „Niko lieliski brauca, it sevišķi pēdējās kvalifikācijās. Viņš šodien kļūdas nepieļāva".


Rosbergs startā nosargā savu pozīciju. Foto: xpbimages

Ja „Mercedes" pilotiem Brazīlijā bija vēl savstarpēja cīņa, tad samērā vientuļas un garlaicīgas sacensības aizvadīja Fetels. Un to parāda arī rezultāts - Fetels finišēja 6,5 sekundes aiz Hamiltona, savukārt ceturto vietu izcīnījušais Kimi Raikonens no komandas biedra Fetela atpalika par 33,3 sekundēm. Jāatzīmē, ka „Ferrari" piloti bija vienīgie, kurus „Mercedes" braucēji neapdzina par apli.

Piektais finišu sasniedza „Williams" vadošais pilots Valterī Bottas, savukārt viņa komandas biedrs Felipe Masa sacensībās izcīnīja astoto vietu. Tomēr pēc sacensībām Masam tika piešķirta diskvalifikācija par pārāk augstu temperatūru aizmugurējā kreisajā riepā pirms sacensībām. „Williams", protams, pārsūdzējuši šo lēmumu, tādēļ nav vēl zināms, kā beigsies šis diskvalifikācijas stāsts.


„Ferrari" piloti Fetels un Raikonens. Foto: xpbimages

Līdz ar Masas diskvalifikāciju uz desmito pozīciju pakāpās Pastors Maldonado („Lotus"), kurš gan no sacensību tiesnešiem jau iepriekš bija saņēmis piecu sekunžu sodu par pārāk agresīvu manevru pret Markusu Eriksonu („Sauber"), kurš pēc Maldonado uzbrukuma bija spiests sagriezties.

F1 Brazīlijas lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Niko Rosbergs (GER), Mercedes, 71 aplis
2. Luiss Hamiltons (GBR), Mercedes, +7,756 sekundes
3. Sebastians Fetels (GER), Ferrari, +14,244 sek
4. Kimi Raikonens (FIN), Ferrari, +47.543 sek
5. Valterī Bottas (FIN), Williams-Mercedes, +1 aplis
6. Niko Hilkenbergs (GER), Force India-Mercedes, +1 aplis
7. Daņila Kvjats (RUS), Red Bull-Renault, +1 aplis
8. Romāns Grošāns (FRA), Lotus-Mercedes, +1 aplis
9. Makss Verstapens (NED), Toro Rosso-Renault, +1 aplis
10. Pastors Maldonado (VEN), Lotus-Renault, +1 aplis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png