profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kanādas F1 posmā uzvar Hamiltons, Alonso nikns uz komandu

Kārlis Ozoliņš 08.06.2015 - 09:59 Kanādas F1 posmā uzvar Hamiltons, Alonso nikns uz komandu
Foto: autosport.com

Luiss Hamiltons vakardien aizvadītajās F1 sacīkstēs izcīnīja ceturto Kanādas “Grand Prix” uzvaru savā karjerā, 2,2 sekundes aiz sevis atstājot “Mercedes” komandas biedru Niko Rosbergu. Lieliski sevi pierādīja arī Sebastiens Fetels, kuram visu sacīkšu garumā izdevās pakāpties par 13 pozīcijām, finišējot piektajā vietā.

Hamiltons jau sacīkšu startā nogrieza ceļu Rosbergam, lai netraucēti aizvadītu sacīkšu pirmos 29 apļus pirms boksu apmeklējuma. Rosbergs boksus apmeklēja apli vēlāk pēc Hamiltona, taču viņam izdevās mīkstā profila riepas uzsildīt ievērojami ātrāk, kā sacīkšu uzvarētājam, samazinot pārsvaru par vairāk kā sekundi apļa laikā. Hamiltons cieši sekoja līdzi degvielas atlikumam, kamēr Rosbergs – bremžu stāvoklim. Tapa skaidrs, ka uzvarētājs būs tas, kurš pareizāk risinās attiecīgo situāciju.

Trešo vietu Monreālas trasē ieguva Valterī Botas, kurš līdz 28. aplim atradās ceturtajā vietā aiz Kimi Raikonena. Somu braucējs 28. apļa 180 grādu līkumā pieļāva lielu kļūdu, zaudējot kontroli pār formulu un apgriežoties ap savu asi, kā rezultātā Botas bez problēmām pakāpās uz trešo vietu un to saglabāja līdz pat sacīkšu beigām. “Tas notika tieši tāpat, kā pagājušajā gadā – pārāk strauji iedarbojās dzinēja enerģijas sistēma,” par neveiksmīgo sagriešanos neapmierināts izteicās Kimi Raikonens, kuram pēc sagriešanās izdevās saglabāt ceturto pozīciju.

Lai gan Sebastians Fetels kvalifikācijā uzrādīja 15. labāko laiku, šajās sacīkstēs viņam bija jāstartē no 18. vietas, kam par iemeslu bija sods par sarkanā karoga neievērošanu treniņu braucienos. Zemā starta pozīcija Fetelam nozīmēja to, ka būs jāveic ievērojams skaits apdzīšanu, lai iegūtu apmierinošu pozīciju Kanādas GP sacīkstēs. Finišā Sebastians Fetels iebrauca piektajā vietā, tikai par 4.9 sekundēm atpaliekot no sava komandas biedra Kimi Raikonena.


Foto: autosport.com

Pirmajos apļos Fetels viegli pakāpās par piecām vietām augstāk, taču manāmi ilgāku laiku viņam aizņēma “Sauber” komandas braucēja Markusa Eriksona un “Williams” Felipes Masas apdzīšana. Taktiski rīkojās Fetela komanda, izsaucot viņu uz boksa apmeklējumu agrāk, kā tas bija plānots, lai varētu uzrādīt ātrus apļu laikus un apsteigtu braucējus viņu boksu apmeklējumā.

Sestajā vietā ierindojās Felipe Masa, apsteidzot “Lotus” braucēju Pastoru Maldonado, kuram šī pozīcija bija labākā kopš Abu Dabi GP 2012. gadā. Niko Hulkenbergs ierindojās astotajā vietā, atstājot “Red Bull” braucēju Daņilu Kvatu devītajā. Maldonado komandas biedrs Romāns Grožēns ieguva pēdējo punktu šajās sacīkstēs, ierindojoties desmitajā vietā pēc neveiksmīga piecu sekunžu soda, kuru ieguva nogriežot ceļu “Marussia/Ferrari” braucējam Vilam Stīvenam.

Pēc aizvadītiem 24 sacīkšu apļiem “McLaren” braucējs Fernando Alonso izvēlējās neko nepaturēt pie sevis, kad komandas inženieris aicināja sekot līdzi degvielas patēriņam. ''Es nevēlos! Es nevēlos! Man šobrīd ir pietiekoši lielas problēmas, braucot ar šo formulu, izskatoties pēc amatiera! Tāpēc es braukšu un pēc tam domāšu par degvielu,'' aizkaitināts sacīkšu laikā komandas radio izteicās Fernando Alonso. Mirkli vēlāk Alonso izstājās formulas tehniskā defekta dēļ. Dzinēja problēmas piemeklēja arī Alonso komandas biedru Džensonu Batonu, neļaujot sacīkstes nobraukt līdz galam.

Kopvērtējumā ar vēl pārliecinošāku pārsvaru kā pirms Kanādas GP sacīkstēm pirmajā vietā atrodās Luiss Hamiltons, par 17 punktiem atraujoties no komandas biedra Niko Rosberga. Aiz “Mercedes” komandas braucējiem atrodās abi “Ferrari” piloti – Sebastians Fetels un Kimi Raikonens.

Nākošās sacīkstes norisināsies Austrijā, kur pagājušajā gadā ātrākais bija Niko Rosbergs, aiz sevis atstājot Luisu Hamiltonu un Valterī Botas.

Kanādas GP sacīkšu rezultāti:
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:31:53.145
2 Nico Rosberg Mercedes +2.285
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +40.666
4 Kimi Raikkonen Ferrari +45.625
5 Sebastian Vettel Ferrari +49.903
6 Felipe Massa Williams/Mercedes +56.381
7 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes +1:06.664
8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes +1 Aplis
9 Daniil Kvyat Red Bull/Renault +1 Aplis
10 Romain Grosjean Lotus/Mercedes +1 Aplis
11 Sergio Perez Force India/Mercedes +1 Aplis
12 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault +1 Aplis
13 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +1 Aplis
14 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari +1 Aplis
15 Max Verstappen Toro Rosso/Renault +1 Aplis
16 Felipe Nasr Sauber/Ferrari +2 Apļi
17 Will Stevens Marussia/Ferrari +4 Apļi
- Roberto Merhi Marussia/Ferrari izstājās
- Jenson Button McLaren/Honda izstājās
- Fernando Alonso McLaren/Honda izstājās

Labāko braucēju kopvērtējums:
1 Lewis Hamilton 151
2 Nico Rosberg 134
3 Sebastian Vettel 108
4 Kimi Raikkonen 72
5 Valtteri Bottas 57
6 Felipe Massa 47
7 Daniel Ricciardo 35
8 Daniil Kvyat 19
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png