profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons uzvar F1 ASV un tuvojas titulam

Go4speed 03.11.2014 - 08:58 Hamiltons uzvar F1 ASV un tuvojas titulam
Luiss Hamiltons. Foto: FIA

Luiss Hamiltons svētdien ieguva F1 ASV Lielo balvu, trasē apdzenot savu tuvāko konkurentu par šī gada čempiona titulu un komandas biedru Niko Rosbergu. Abas „Mercedes” formulas bija pārliecinoši ātrākās, līdz ar to kārtējā dubultuzvara.

Sacensības no pirmās starta vietas uzsāka Rosbergs un līdz pirmajiem boksu apmeklējumiem vācietis savu pozīciju nosargāja. Pēc riteņu maiņas Hamiltons atrada papildu ātrumu un strauji pietuvojās komandas biedram un ar drosmīgu apdzīšanas manevru tika garām, savu pozīciju saglabājot līdz finišam.

Trešajā vietā ASV Daniels Rikiardo ar „Red Bull”, kurš pēc starta nokrita pat uz septīto pozīciju, taču lielisks darbs trasē ļāva tikt garām tuvākajiem konkurentiem, tai skaitā arī abiem „Williams” braucējiem, kuri cerēja aizņemt pēdējo goda pjedestāla pakāpienu. Felipe Massa pēdējos apļos pietuvojās austrālietim zem divām sekundēm, taču apdzīšanu sākt nespēja, līdz ar to brazīlietim ceturtā vieta finišā. Turpat aizmugurē otrs „Williams” braucējs Valteri Bottas, kurš arī pēdējos apļos bija ļoti ātrs, taču sākumā zaudētais laiks lika samierināties ar piekto pozīciju.

Necerēta cīņa pēdējos līkumos izvērtās par sesto vietu, jo vairākus apļus tajā komfortabli atradās ātrākais „Ferrari” braucējs Fernando Alonso, taču pēdējos apļos ar salīdzinoši jaunām riepām ātrākos laikus uzrādīja „Red Bull” pilots Sebastians Fetels. Šī brīža pasaules čempions startēja no boksiem un sešus apļus līdz beigām pēdējo reizi mainīja riteņus un trasē atgriezās tālu aiz punktu zonas, tomēr saķere un ātruma starpība pret priekšā braucošajiem pilotiem ļāva veikt ātras apdzīšanas un finiša līniju šķērsot septītajā vietā.

Pirmo desmitnieku noslēdza Kevins Magnusens („Mclaren”), Žans-Ēriks Vernjē („Toro Rosso”) un Pastors Maldonado („Lotus”)
Čempionāta kopvērtējumā pirmos divus pilotus šķir 24 punkti, kas divus posmus līdz sezonas noslēgumam Luisam Hamiltonam dod ievērojamas priekšrocības attiecībā pret Niko Rosberga iespējām iegūt savu pirmo F1 titulu. Sacensību dalībniekiem nākamais posms būs Brazīlijā, bet sezona noslēgsies AbuDabī .
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png