profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mercedes ar desmito dubultuzvaru kļūst par čempioniem, Hamiltons palielina pārsvaru

Artūrs Virbulis 13.10.2014 - 10:50 Mercedes ar desmito dubultuzvaru kļūst par čempioniem, Hamiltons palielina pārsvaru
„Mercedes" svin savu pirmo čempiona titulu. Foto: Sutton images

Ar savu desmito dubultuzvaru „Mercedes" komanda svētdien jau trīs posmus pirms sezonas beigām sev nodrošināja čempiona titulu Konstruktoru ieskaitē. Uzvaru Krievijas lielās balvas izcīņā svinēja čempionāta līderis Luiss Hamiltons, kurš tādējādi palielināja savu pārsvaru pār otrajā vietā finišējušo Niko Rosbergu.

Pēc uzvaras sestdienas kvalifikācijā Hamiltons Soču trasē turpināja rādīt pārliecinošu sniegumu arī svētdienas sacensībās, izcīnot drošu uzvaru. Viņa pozīciju komandas biedrs Rosbergs apdraudēja vien pirmā apļa otrajā līkumā, kad centās vēlāk bremzēt un apsteigt Hamiltonu. Vācietim gan šī pārlieku straujā bremzēšana beidzās ar sabojātām riepām un došanos boksos, lai tās nomainītu pret jaunām. Tas attiecīgi nozīmēja atkrišanu uz pašu aizmuguri.


Rosberga pārāk straujā bremzēšana pirmajā aplī. Foto: Sutton images

46 tūkstošu skatītāju priekšā Rosbergam gan izdevās veikt lielisku pakaļdzīšanās manevru, jo viņš ar sacensību sākumā uzliktajām riepām spēja nobraukt līdz beigām, iztiekot bez vēl viena boksu apmeklējuma. Liels pārsteigums tas bija Valterī Bottas („Williams"), kurš sacensību pirmo daļu pavadījis otrajā pozīcijā, pēc 27. aplī veiktā boksu apmeklējumā pēkšņi attapās aiz Rosberga. Komanda viņam ziņoja, ka Rosbergs noteikti vēl dosies boksos, tomēr šī prognoze nepiepildījās, un Bottas sacensībās finišēja aiz abiem „Mercedes" braucējiem.

Ar solīdu rezultātu Krievijas lielās balvas izcīnu noslēdza „McLaren" piloti Džensons Batons un Kevins Magnusens, kuri ierindojās attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā. Īpaši izceļams dāņa Magnusena sniegums, kurš pēc soda startēja no vienpadsmitās pozīcijas, tomēr jau pirmā apļa laikā spēja pacelties līdz sestajai vietai. Sacensību vidū viņš labākas stratēģijas dēļ tika garām arī Fernando Alonso („Ferrari"), kurš sacensības noslēdza sestajā vietā.


Rikjardo kārtējo reizi pārspēja komandas biedru Fetelu. Foto: Sutton images

Salīdzinoši vājš sniegums šoreiz „Red Bull", jo Daniels Rikjardo un Sebastians Fetels finiša līnija šķērsoja vien septītajā un astotajā pozīcijā. Aiz viņiem pie pēdējiem punktiem tika „Ferrari" pilots Kimi Raikonens un „Force India" braucējs Serhio Perezs.

Kā jau minējām Konstruktoru čempionātā titulu ieguvuši „Mercedes", kuri visdrīzākais uzvarēs arī braucēju ieskaitē. Atlikušajos trīs posmos, no kuriem pēdējā - Abū Dabī - posmā braucēji varēs tikt pie dubultiem punktiem, atliks vien noskaidrot, vai par 2014. gada F1 čempionu kļūs Hamiltons (291 punkts) vai Niko Rosbergs (274 punkti). Teorētiskas iespējas ir arī vēl Rikjardo (199 punkti), tomēr, redzot „Mercedes" dominanci, maz ticams, ka viņš varēs iejaukties cīņā par titulu.

Krievijas F1 lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Luiss Hamiltons, Mercedes, 53 apļi
2. Niko Rosbergs, Mercedes, +13.6 sekundes
3. Valterī Bottas, Williams-Mercedes, +17.4 sek
4. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, +30.2 sek
5. Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, +53.6 sek
6. Fernando Alonso, Ferrari, +60.0 sek
7. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +61.8 sek
8. Sebastians Fetels, Red Bull-Renault, +66.1 sek
9. Kimi Raikonens, Ferrari, +78.8 sek
10. Serhio Perezs, Force India-Mercedes, +80.0 sek
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png