profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spriedze līdz pēdējam aplim, Ungārijas F1 uzvarētājs Rikiardo

Go4speed 27.07.2014 - 17:09 Spriedze līdz pēdējam aplim, Ungārijas F1 uzvarētājs Rikiardo
Foto: Sutton Images

Ungārijas F1 lielo balvu aizraujošā cīņā nodrošināja sev „Red Bull" pilots Daniels Rikiardo, kurš tikai pēdējos trijos apļos no trešās vietas pacēlās uz augstāko pjedestāla pozīciju. Austrālietis boksos devās par vienu reizi vairāk nekā tuvākie konkurenti, taču tieši riepu stāvoklis ietekmēja sacensību rezultātus Hungaroringas trasē.

Sacensību pirmie apļi sākas ar tikko nolijušu lietu un ar pusslapjam laikam paredzētajām riepām, tomēr par intrigu parūpējās drošības mašīna, kas trasē devās divas reizes, un pilotu pitstopu stratēģija.

Līdz pat pēdējiem apļiem priekšā visiem turējās Fernando Alonso („Ferrari"), kurš izvēlējās pamatīgi riskēt un gandrīz pusi no sacensībām aizvadīt ar vienu mīkstāko riepu komplektu. Spānis gandrīz paveica brīnumu, taču ātrākais Rikiardo tomēr tika garām. Alonso skalpu tūlīt kāroja arī abi „Mercedes" braucēji, tomēr viņu centieni bija nesekmīgi, jo nācās mazliet laika zaudēt arī savstarpējā cīņā.


Foto: Sutton Images. Žūstošā trase un nepareiza trajektoriju un riepu izvēle skatītājiem sagādā aizraujošus mirkļus Ungārijā, jo pēc avārijām drošības mašīna trasē devās divas reizes.


Finiša karogu trešajā vietā ieraudzīja Luiss Hamiltons, kurš startēja no boksiem un tikai karstākie brita atbalstītāji varēja cerēt, ka viņš finišēt priekšā komandas biedram, kuram sestdien uzvara kvalifikācijā. Niko Rosbergs izvēlējās par vienu reizi vairāk mainīt riepas, tomēr tas izrādījās liktenīgi kaut arī pēdējos apļos vācietis riņķoja par četrām sekundēm aplī ātrāk par tuvākajiem sekotājiem.

Vairāk nekā 20 sekundes tālāk risinājās notikumi cīņā par piekto vietu, kuru ieguva Felipe Masa („Williams") kaut arī sacensību laikā pabija arī vadībā. Stabili punktos Ungārijā iebrauca arī kritizētais Kimi Raikonens, kurš sestajā pozīcijā nokļuva sīvā cīņā ar Sebastianu Fetelu („Red Bull").

Kāpumus un kritumus sacensībās piedzīvoja pirmā desmitnieka noslēdzošie piloti. Valteri Botass startēja no trešās pozīcijas, taču mitrums neļāva vietu saglabāt. Žans-Ēriks Vernjē ilgi kutināja nervus līderiem, tomēr finišā devītā pozīcija. Arī Džensona Batona izvēlētā riepu stratēģija noslēgumā izrādījās ne visai veiksmīga, jo lietus tā arī nelija un liekā riepu maiņa ļāva finišēt desmitajā pozīcijā.

Ungārijas lielās balvas neprognozētais iznākums ļāva saglabāt intrigu čempionāta kopvērtējumā, jo tā vietā, lai Niko Rosbergs palielinātu pārsvaru pār Hamiltonu, brits pietuvojās līdz vienpadsmit punktiem.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png