profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltonam aizdegas formula, Rosbergs uzvar Ungārijas F1 kvalifikācijā

Go4speed 26.07.2014 - 16:10 Hamiltonam aizdegas formula, Rosbergs uzvar Ungārijas F1 kvalifikācijā
Foto:Sutton Imges

Pārliecinošu uzvaru Ungārijas F1 lielās balvas izcīņas kvalifikācijā izcīnījis „Mercedes" braucējs Niko Rosbergs, kamēr čempionāta vicelīderis un vācieša komandas biedrs Luiss Hamiltons startēs no beigām.

Treniņbraucienos ātrākais pilots trasē bez ierunām bija Hamiltons, taču starta kārtības noteikšanas braucienus brits nemaz neuzsāka, jo viņa formula aizdegās uzreiz pēc iesildīšanās apļa. Pilota veselībai viss kārtībā, taču izlijusī degviela dega ar milzīgām liesmām, ko trases darbinieki nemaz nespēja nodzēst.

Noslēdzošajās kvalifikācijas sākumā par pārsteigumu iespējamību liecināja pēkšņais lietus, kas vairākiem pilotiem lika izbraukt ārpus trases un Kevins Magnusens („Mclaren") pat pamatīgi avarēja, līdz ar to kvalifikāciju nenoslēdzot. Pēc avārijas kvalifikāciju tiesneši pārtrauca, taču pēc dažām minūtēm tā turpinājās.


Foto: Sutton Images. Kārtējā Luisa Hamiltona neveiksme kvalifikācijā. Šoreiz trase daudz šaurāka un līkumaināka, līdz ar to stratējot no beigām apdzīt nav vienkārši.


Pēdējā aplī sezonas līderis pilnīgi iznīcināja konkurentu apļa laikus, jo tuvāko sekotāju apsteidz par nepilnu pus sekundi. Pēc ilgāka pārtraukuma pirmajā starta rindā četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels, kamēr viņa komandas biedrs no „Red Bull" Daniels Rikiardo ceturtajā vietā. Starp viņiem iespraucās Valteri Botass ar „Williams", kurš vēl mazliet mitrā trasē uzrādīja ātrāko apļa laiku.

Vienīgais „Ferrari" braucējs noslēdzošajā kvalifikācijas daļā Fernando Alonso startēs piektajā pozīcijā, kamēr viņa partneris Kimi Raikonens kļūdījās ar stratēģiju un izstājās pēc pirmās kvalifikācijas daļas.

Tālāk starta rindās Felipe Masa, Džensons Batons, Žans-Ēriks Vernjē un Niko Hulkenbergs. Pirmo desmitnieku noslēdz Kevins Magnusens, kurš apļa laiku nemaz neuzstādīja.

Sacensības notiks svētdien, pulksten 15.00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png