profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Masa uzmet iespaidīgu kūleni un dusmīgs uz Magnusenu (FOTO)

Artūrs Virbulis 21.07.2014 - 18:29 Masa uzmet iespaidīgu kūleni un dusmīgs uz Magnusenu (FOTO)
Felipe Masa avārijas brīdī. Foto: Sutton images

Svētdien, 20. jūlijā, Hokenheimas trasē norisinājās F1 Vācijas lielās balvas izcīņa, kurā savā mājas trasē triumfēja Niko Rosbergs („Mercedes"), aiz sevis atstājot „Williams" pilotu Valterī Bottas un no 20. vietas startējušo komandas biedru Luisu Hamiltonu. Tomēr par skaļākajām runām gādāja Felipe Masa („Williams") un Kevinu Magnusenu („McLaren"), pēc kuru sadursmes Masas formula uzmeta kūleni.

Kā jau ierasts tieši „Mercedes" formulas rādīja ātrāko sniegumu, jo Rosbergs sacīkstes uzvarēja ar divdesmit sekunžu pārsvaru pār Bottas, savukārt Hamiltons ar fantastisku sniegumu un neskaitāmām apdzīšanām no 20. starta vietas spēja aizcīnīties līdz pjedestālam, t.i. trešajai vietai. Kā ceturtais finišēja čempions Sebastians Fetels („Red Bull"), kurš atkal aizvadīja lieliskas cīņas ar piektajā vietā finišējušo „Ferrari" pilotu Fernando Alonso.

Atgriežoties pie iespaidīgās starta avārijas, jāatzīmē, ka sacensību komisāri to atzina par sacīkšu sadursmi, savukārt abi iesaistītie - Masa un Magnusens - savu vainu tajā neatzina. Īpaši Masa par šo avāriju bija ļoti dusmīgs, vainu pārliecinoši noveļot uz „McLaren" debitantu. Ja Masa pēc sadursmes uzmeta kūleni un sacīkstes viņam bija beigušās, Magnusens sacīkstes spēja turpināt un beigās vēl izcīnīt devīto vietu un divus punktus.


Hamiltons cīņā ar Raikonenu un Perezu. Foto Sutton images

„Man bija labs starts un biju ārpusē blakus Valterī (red.piez. Bottas), kuram vairāk izspolēja riteņi nekā man. Kad mēs tuvojāmies pirmajam līkumam es vēl arvien biju ārmalā un domāju, ka būtu labāk nedaudz piebremzēt un atļaut viņam braukt, jo pirmajā līkumā nevajadzētu baigi cīnīties ar komandas biedru," tā par savu labo startu Felipe Masa.

Turpinājumā viņš stāsta, ka „kad es gribēju iestūrēt līkumā, man pēkšņi cits auto trāpīja pa riepu un mani apgrieza. Godīgi sakot man bija ļoti dīvaini, jo es nezināju, ka tur ir vēl kāds auto. Mēs bijām priekšā un Magnusenam vajadzētu zināt, ka tur brauca divi auto. Nevar trīs mašīnas caur šo līkumu izbraukt".

Savu vainu Masa šajā avārijā neredz, sakot, ka „es biju uz savas līnijas. Ja priekšā braucošais ir priekšā un brauca pa savu līniju, aizmugurē braucošajam ir jāpieņem lēmums un jāredz, kad bremzēt. Es viņu neredzēju un mana izvēlētā līnija nebija šaura, tā bija pilnīgi normāla. Ja es viņu būtu redzējis, es, protams, ka būtu darījis visu, lai neiekļūtu šādā avārijā".


Masa lidojumā. Foto: Sutton images

Savas izjūtas kūleņa laikā „Williams" pilots komentē sekojoši: „Tas bija patiešām traki. Es ar sacīkšu auto vēl nekad nebiju uzmetis kūleni, iespējams, tikai ar kartingu. Tas bija ļoti dīvaini, kad tu vienā brīdī esi ar galvu otrādi. Tomēr nebija nekādu sitienu, un, kad auto piezemējās, ar mani viss bija kārtībā. Es tikai biju ļoti vīlies."

Protams, ka Kevinam Magnusenam uz šo situāciju ir pilnīgi cits redzējums: „Tas ir ļoti žēl. Es domāju, ka būtu bijušas labas sacīkstes, ja nebūtu bijusi avārija pirmajā līkumā. Es vēl neesmu redzējis atkārtojumu, tomēr es domāju, ka, ja man būtu bijusi vieta, kur izvairīties, es būtu izvairījies no kontakta ar Felipi. Es darīju visu, lai izvairītos no sadursmes, tomēr es neko nevarēju izdarīt."

Vācijas F1 lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Niko Rosbergs, Mercedes, 67 apļi
2. Valterī Bottas, Williams-Mercedes, +20.7 sekundes
3. Luiss Hamiltons, Mercedes, +22.5 sekundes
4. Sebastians Fetels, Red Bull-Renault, +44.0 sekundes
5. Fernando Alonso, Ferrari, +52.4 sekundes
6. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +52.5 sekundes
7. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, +64.1 sekundes
8. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, +84.7 sekundes
9. Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, +1 aplis
10. Serhio Perezs, Force India-Mercedes, +1 aplis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png