profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Raikonens Lielbritānijā iznīcina savu Ferrari formulu (VIDEO)

Artūrs Virbulis 06.07.2014 - 18:01 Raikonens Lielbritānijā iznīcina savu Ferrari formulu (VIDEO)
Raikonena formula pēc avārijas. Foto: Sky sports

Šodien Silverstounas trasē norisinājās F1 Lielbritānijas lielās balvas izcīņa, kurā uzvaru savu fanu priekšā izcīnīja Luiss Hamiltons („Mercedes"). Ar otro vietu savu otro pjedestālu pēc kārtas varēja svinēt Valterī Bottas („Williams"), savukārt trešajā vietā Daniels Rikjardo („Red Bull").

Sacīkstes gan sākās ar iespaidīgu Kimi Raikonena („Ferrari") avāriju, kurš pamatīgi iznīcināja savu formulu. Vienā no pirmajiem līkumiem viņš izbrauca no trases, tomēr vēlējās ar pilnu ātrumu tajā atgriezties. Pa ceļam gan gadījās neliela ieplaka, kas Raikonena formulu pameta gaisā un soms zaudēja kontroli pār savu auto, pamatīgi ietriecoties sienā. No strauji lidojošās formulas nespēja izvairīties no pašas aizmugures braucošais Felipe Masa („Williams"), kurš attiecīgi arī bija spiests izstāties.

Tā kā Raikonens bija pamatīgi apskādējis trases norobežojumu, sacensību vadība nolēma nomainīt metāla barjeru posmu. Tas aizņēma teju stundu, kā rezultātā tikai vairāk kā stundu vēlāk paredzēts piloti devās savā otrajā sacensību aplī. Kā jau paredzēts pārliecinoši ātrākie trasē bija „Mercedes" piloti, kuri ātri vien ieņēma pirmās divas vietas un atrāvās no pārējiem konkurentiem.


Luiss Hamiltons. Foto: Sutton images

Pusi no sacensību laika vadībā bija no pirmās vietas startējušais Niko Rosbergs, tomēr 28. aplī viņa formulu piemeklēja pārnesumkārbas defekts, kas nozīmēja izstāšanos un vadības nonākšanu Hamiltona rokās. To britu pilots no rokām neaizlaida līdz pat sacensību beigām, svinot pārliecinošu uzvaru savā mājas trasē.

Fantastiskas sacīkstes aizvadīja „Williams" pilots Valterī Bottas, kurš, startējot no 14. pozīcijas, spēja aizcīnīties līdz otrajai vietai. Tāpat veiksmīgas sacensības trešajā vietā finišējušajam Danielam Rikjardo („Red Bull"), kurš tāpat kā Bottas izpildīja vien vienu boksu apmeklējumu. Uz beigām gan Rikjardo gandrīz zaudēja savu pjedestālu, jo viņam straujiem soļiem tuvojās otrs britu pilots Džensons Batons („McLaren"), tomēr līdz apdzīšanai Batons tomēr netika.

Piektajā un sestajā vietā abi F1 čempioni Sebastians Fetels („Red Bull") un Fernando Alonso („Ferrari"), kuri pēdējā sacensību daļā aizvadīja ļoti aizraujošu cīņu. Vispirms Alonso apdzina Fetelu, tomēr pēc vairākiem atkārtotiem un ļoti ciešiem manevriem Fetelam beigās izdevās tikt garām spāņu pilotam. Kā septītais finišēja Kevins Magnusens („McLaren"), astotajā vietā Niko Hilkenbergs („Force India"), savukārt pēdējās divās punktu vietās „Toro Rosso" piloti Daņila Kvjats un Žans Ēriks Verņē.

Lielbritānijas lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Luiss Hamiltons, Mercedes, 52 apļi
2. Valterī Bottas, Williams-Mercedes, +30,1 sekundes
3. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +46,4 sek
4. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, +47,3 sek
5. Sebastians Fetels, Red  Bull-Renault, +53,8 sek
6. Fernando Alonso, Ferrari, +59,9 sek
7. Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, +62,5 sek
8. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, +88,6 sek
9. Daņila Kvjats, Toro Rosso-Renault, +89,3 sek
10. Žans Ēriks Verņē, Toro Rosso-Renault, +1 aplis

Raikonena avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png