profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc 20 gadu pārtraukuma F1 pievienojas divas sieviešu pilotes

Artūrs Virbulis 25.02.2014 - 18:06 Pēc 20 gadu pārtraukuma F1 pievienojas divas sieviešu pilotes
Sūzija Volfa. Foto: Williams

Pēc tam, kad „Williams" kā savu jauno testa un rezerves pilotu apstiprināja brazīliešu talantu Felipi Nasru, neskaidra kļuva nākotne ap līdzšinējo testa piloti Sūziju Volfu. 21 gadus vecajam Nasram garantēta dalība piecos sacensību piektdienas treniņos, tomēr tagad ir skaidrs, ka pie braukšanas tiks arī 31 gadus vecā Volfa.

Plānots, ka skotiete Sūzija Volfa - „Mercedes" F1 komandas vadītāja Toto Volfa sieva - varēs ņemt dalību divos sacensību piektdienas treniņos. Tādējādi viņa varētu kļūt par pirmo sievieti kopš Džovannas Amati 1992. gadā, kura piedalīsies F1 sacensību nedēļas nogalē. Pēdējo reizi Volfa pie F1 stūres sēdēja jauno braucēju testos Silverstounā.

„Es esmu pateicīga par atbalstu un ticību, ko „Williams" man sniedz. 2014. gads man būs ļoti nozīmīgs manai karejari. Mana atbildība komandā ir pastāvīgi palielinājusies. Aizvadīt divus pilnus piektdienas treniņus un vienu pilnu testa dienu man būs liels solis, un es jau priecājos par iespēju sacensību nedēļas nogalē sēdēt pie Williams FW36 stūres," prieku par saviem šī gada plāniem neslēpj Sūzija Volfa.


Simona de Silvestro. Foto: Sauber

Jāatzīmē gan, ka bijusī DTM braucēja Volfa šogad vairs nebūs vienīgā sieviete pirmajā formulā, jo par „Sauber" testa piloti kļuvusi 25 gadus vecā šveiciete Simona de Silvestro. Pēdējos četros gados de Silvestro ir startējusi ASV IndyCar seriālā, uzrādot atzīstamus rezultātus. 2010. gadā viņa bija labākā debitante Indy 500 sacīkstēs, bet 2013. gadā viņa ar otro vietu Hjūstonā izcīnīja savu pirmo pjedestālu. Pagājušo sezonu viņa IndyCar seriālā noslēdza ar 13. kopvērtējuma pozīciju.

„Šis man ir liels solis, lai piepildītu savu lielo dzīves sapni. Es esmu ļoti laimīga par to, ka saņemu šo iespēju no tik lieliskas komandas," sajūsmā par savu pievienošanos „Sauber" vienībai ir Simona de Silvestro. Viņas uzdevumos šogad ietilps testi trasē un simulatorā, kā arī mentāli un fiziski treniņi. Šī programma izveidota, lai dotu de Silvestro iespēju izcīnīt F1 pamata pilota vietu 2015. gadā.


Džovanna Amati. Foto: AP

Tomēr „Sauber" vienībā viņai līdzās ir ļoti spēcīga konkurence - pamata braucēji Adrians Zutils un Estebans Gutiress, rezerves pilots Giedo van der Garde un testa pilots Sergejs Sirotkins.

Jāatzīmē, ka līdz šim sevi pierādīt F1 pasaulē ir mēģinājušas piecas sievietes, no kurām trīs pārvarēja kvalifikācijas barjeru un tika līdz startam sacensībās. Tomēr neviena no viņām sevi nav spējusi pierādīt ilgākā laika periodā. Iespējams, ka Volfai un de Silvestro izdosies pierādīt pretējo un izcīnīt vietu skarbajā F1 pasaulē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png