profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arī dubļi un jauns auto neaptur Bogenu no unikāla sasnieguma

Mārtiņš Jankovskis 06.10.2012 - 23:06 Arī dubļi un jauns auto neaptur Bogenu no unikāla sasnieguma
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sestdien Vecpils autotrasē tika aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa pēdējais, sestais posms. Pirms šī posma galvenā intriga bija, vai visus līdzšinējos posmus uzvarējušais Rūdolfs Bogens ļaus uzvarēt citiem.

Sacensības, kā jau tas bija gaidāms, iesākās kārtīgos dubļos, jo pāris dienas pirms sacensībām lija spēcīgs lietus. Kā portālam atzina Saukāns, tad lietus dēļ kādā vietā nācās izmainīt trases konfigurāciju. ''Jā, sen mēs nebijām braukuši tādos dubļos, taču, par laimi, pa dienu vairs nelija. Lielo dubļu un peļķu dēļ bija jāizmaina trases konfigurācija, taču organizators ļoti veiksmīgi ar to tika galā, faktiski uztaisot jaunu līkumu. Pusstundas laikā mums bija jauns džokera aplis, tāpēc cepuri nost organizatora priekšā."

Protams, pirms starta daudziem interesēja, vai Rūdolfs Bogens, kurš šajā posmā startēja ar citu mašīnu, spēs turpināt savu uzvaras gājienu un, aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, arī šajā posmā Bogens uzvarēja visos braucienos, tādējādi šogad Vasaras kausā Bogens uzvarēja pilnīgi visos braucienos. Unikāls sasniegums. ''Ja kādam pirms šī posma bija aizdomas par to, ka Bogena uzvaras pamatā ir ļoti spēcīga un ātra automašīna, tad šajā posmā pierādījās, ka arī ar citu mašīnu viņš var uzvarēt. Bogens tikai vēlreiz apliecināja, ka viņš tiešām ļoti labi brauc. Fantastisks sniegums," Bogenu slavē Saukāns.

Jāatzīmē, ka sākotnēji finālā no starta pirmais aizgāja Edgars Paculs, taču nedaudz vēlāk viņa automašīnai nolūza ritenis, kas sportistu kopvērtējumā atsvieda uz 12. vietu. Otrais beigās palika Mārtiņš Starks (labākais rezultāts Vasaras kausā), trešais Rihards Dainis. Līdz ar to par čempionu absolūtajā ieskaitē kļuva Bogens, aiz sevis atstājot Ivo Gabrānu. Uz trešo vietu šobrīd pretendē divi sportisti, kuri tiks paziņoti pēc punktu saskaitīšanas.

Tāpat Saukāns uzslavēja visus sportistus. "Dienas vidū, kad trase bija ļoti dubļaina, sasaucām sportistu sapulci, lai piedāvātu braukt divas kvalifikācijas un tad uzreiz finālus, taču biju patīkami pārsteigts, ka visi sportisti vienā balsī pateica, ka grib braukt pilnu sacīksti.''

Autokrosā pirmais Andis Kļava, otrais Oskars Troika, bet trešais - Eliss Dukaļskis. Buggy 1600 ieskaitē pirmais lietuvietis Tautvids Urba. B600 klasē uzvaras laurus plūca Valters Zīverts, aiz sevis atstājot Jāni Baumani un Beati Klipu.

Līdz ar to formāli pirmais starta numurs pienākas Bogenam, taču šobrīd nav zināms, vai viņš to izmantos, jo Saukāns zināja teikt, ka pastāv iespēja, ka Rūdolfs nākamgad startēs Latvijas autokrosa čempionātā. "Labprāt viņam arī novēlētu izmēģināt spēkus autokrosā nekā izmantot to numuru,'' saka Saukāns.

Lai arī bija baumas, ka kāds sportists pēc sacensībām varētu šķirties no sava spēkrata, tā nenotika un neviena automašīna netika pārdota.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png