profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neskatoties uz saziedotajiem līdzekļiem, Covid-19 pandēmijas dēļ atceļ Čehijas ERČ

Go4speed 01.07.2020 - 22:26 Neskatoties uz saziedotajiem līdzekļiem, Covid-19 pandēmijas dēļ atceļ Čehijas ERČ
Foto: Josef Petrů

Trešdien oficiāli kļuva zināms, ka Eiropas rallija čempionāta posms Čehijā, kuram šogad apritētu 50 gadu jubileja, nenotiks. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka ik katru gadu rallija budžets sastāda apmēram vienu miljonu eiro. Šogad gaidāmajā jubilejas rallijā bija plānots, ka rallija izmaksas varētu pieaugt par apmēram 10%. Pēc pirmajām sarunām ar sponsoriem un partneriem, kas notika pērnā gada rudenī un ziemā, viss likās ļoti daudzsološi. Bet diemžēl vēlāk situācija vairs nebija tik rožaina. Sākotnējie plāni ar bagātīgu papildprogrammu, garāku rallija maršrutu, slavenu braucēju piesaistīšanu un daudzām citām lietām tika apturēti, un rallijs sāka savu izdzīvošanu.


Foto: Mfoto.es

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ visas Čehijas ekonomika diezgan ilgi tika apturēta, un sekas skāra lielāko daļu cilvēku un uzņēmumus. Organizatori atklāja, ka pēc kārtējās tikšanās ar partneriem tika secināts, ka budžeta zaudējumi ir lēšami aptuveni 200 000 eiro apmērā, ko organizatori nevarēja segt no saviem līdzekļiem.

Paralēli budžeta jautājumiem tika sekots līdzi koronavīrusa pandēmijai. Ņemot vērā, ka ik gadu šo ralliju apmeklē vairāki desmiti tūkstoši skatītāju, skaidrs bija tas, ka šogad tik daudz skatītāju ralliju apmeklēt nevarēs. Organizatori noteica, ka gala termiņš, kad viņi paziņos par rallija likteni, būs jūnija beigas. Kad līdz lēmuma paziņošanai bija atlikusi viena nedēļa, rallija budžeta deficīts bija 150 000 eiro. Tobrīd rallija organizatoriem bija divas opcijas - atteikties no rallija vai lūgt sabiedrības un partneru atbalstu. Rallija atbalstīšanā iesaistījās daudz cilvēku no visas pasaules, un neticamais notika - līdzekļi tika saziedoti.


Foto: Ivo Nesrovnal

Bet diemžēl atkal par sevi lika runāt Covid-19, jo pēdējās dienās rallija reģionā strauji palielinājās inficēto cilvēku skaits, kā rezultātā atbildīgie dienesti paziņoja, ka sporta pasākumus var apmeklēt vairs tikai 100 cilvēki. Rallija organizatori apzinājās, ka otrs populārākais sporta pasākums valstī aiz MotoGP bez skatītājiem nevar notikt. Taču vairāk par visu organizatori uzsvēra, ka veselība tomēr ir pirmajā vietā, tādēļ tika pieņemts lēmums par rallija atcelšanu un pārcelšanu uz 2021.gadu.

''Šis rezultāts mums sagādā vilšanos, tomēr ikviena veselība ir vissvarīgākā. Jebkurā gadījumā mēs vēlreiz gribam pateikt lielu paldies visiem atbalstītājiem un ziedotājiem, kuri iepriekšējā nedēļā mums palīdzēja. Tajā pašā laikā mēs paziņojam, ka visas iemaksas, kas iekasētas Barum rallija pārskatāmajā kontā, nākamo dienu laikā tiks atgrieztas ziedotāju kontos,'' teikts oficiālajā paziņojumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png