profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas ERČ ralliju pārceļ uz nākamo gadu

Go4speed 19.05.2020 - 09:34 Polijas ERČ ralliju pārceļ uz nākamo gadu
Foto: Josef Petru

Covid-19 pandēmijas dēļ vairākas autosporta sacensības tiek pārceltas, bet dažas diemžēl tiek atceltas pavisam un šogad nenotiks. Diemžēl nesen noskaidrojās, ka Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Polijas posms šogad nenotiks.

Polijas Automobiļu un motociklu federācija (PZM) kopā ar rallija organizatoriem paziņojuši, ka šī gada paredzētais rallijs, kam bija jānotiek no 26. – 28. jūnijam, ir pārcelts uz 2021. gada sezonu. Lēmums pieņemts koronavīrusa izraisītās pandēmijas rezultātā. Rallija atlikšana uz nākamo sezonu notika pēc detalizētas analīzes, un to akceptēja pasaules motosporta pārvaldes institūcija, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un Eurosport Events, kas ir ERČ posma rīkotāji.

Organizatori rīkoja vairākas sanāksmes un apspriedes ar ERČ sacensību rīkotājiem, kā arī tikās ar reģionālajām pašvaldībām, lai Polijas ERČ rallijam šogad atrastu jaunu datumu ERČ kalendārā. Situācija, kas saistīta ar COVID-19, ieskaitot daudzu valstu robežu ierobežojumus, šobrīd neļauj aizvadīt tādu ralliju, kāds nepieciešams ERČ un Polijas čempionātam. Ņemot vērā sportistu, mediju pārstāvju un skatītāju drošību, kas iesaistīti šī lieliskā starptautiskā rallija organizēšanā, tika nolemts šo ralliju atlikt uz nākamo gadu.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

''Polijas rallijs katru gadu ir viens no vissvarīgākajiem notikumiem mūsu valstī. Gatavošanās tik lielām starptautiskām sacensībām ilgst gandrīz visu gadu, rallijam piesaistot skatītājus no Polijas un ārzemēm. Rallijs ir masveida pasākums, un to nav iespējams veikt, kad ir grūti paredzēt, kad tiks atcelti esošie ierobežojumi. Sportistu un skatītāju drošībai nav alternatīvas, un šajā jomā nav kompromisu. Pēc daudzām konsultācijām ar partneriem mēs pieņēmām vienīgo saprātīgo lēmumu atlikt 77. Polijas ralliju uz nākamo gadu. Mēs jau esam pauduši savu vēlmi rīkot ralliju nākamā gada Eiropas čempionātā, kad tas svinēs 100 gadu jubileju,'' saka PZM prezidents Mihaels Sikora.

ERČ koordinators Žans Baptiste Lejs: ''Protams, esam vīlušies, ka ERČ šogad neapmeklēs Poliju, īpaši ņemot vērā organizatoru ieguldīto smago darbu, kā arī sirsnīgo uzņemšanu, ko vienmēr sajūtam. Tomēr mēs jau tagad skatāmies uz Polijas ralliju, kas notiks 2021. gadā, atzīmējot savu 100 gadu jubileju, kas ir milzīgs sasniegums.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png