profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis/Igaveņš ar 'Ford Fiesta R5' plāno startēt Rally Liepāja

Mārtiņš Jankovskis 06.03.2020 - 06:59 Sirmacis/Igaveņš ar 'Ford Fiesta R5' plāno startēt Rally Liepāja
Foto: ASRT

29.-31.maijā startēs ''Rally Liepāja'', kas būs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) trešais posms. Jau šobrīd zināms, ka gaidāmajā rallijā ar R5 tehniku plāno startēt daudz un spēcīgu braucēju, sastādot sīvu konkurenci.

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad gaidāmajā rallijā ar ASRT komandas ''Ford Fiesta R5'' plāno startēt viens no ātrākajiem Latvijas rallija braucējiem, 25 gadus vecais Ralfs Sirmacis, kurš pagaidām ir vienīgais latviešu braucējs, kuram izdevies uzvarēt kādā no Eiropas rallija čempionāta posmiem (Ralfs to ir paveicis trīs rallijos – Rally Liepāja, Rally Estonia un sarežģītajā Akropoles rallijā).


Foto: Tomasz Kalinski

Pēdējos gados Sirmacis, kurš 2016.gadā ERČ kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, finansiālu apstākļu dēļ rallija sacensībās startē neregulāri, taču, neskatoties uz to, sacensībās, kurās viņš iziet uz starta, Ralfs vienmēr savā klasē spēj cīnīties par augstākajām vietām. Piemēram, pagājušajā sezonā Ralfs, startējot ar Mitsubishi Lancer Evo X, kļuva par Baltic Rally Trophy čempionu ERT 2 klasē.


Foto: Krists Andersons

Sarunā ar portālu Go4speed Ralfs stāsta, ka ''Nekas jau baigi daudz nav mainījies – braukt rallijā gribās ļoti, bet diemžēl finansiālu apstākļu dēļ mani starti rallija sacensībās ir ierobežoti. Lai arī 2018.gadā nobraucu tikai vienu ralliju (Lietuvas Samsonas Rally Rokiškis tika izcīnīta uzvara RC4 klasē), pagājušajā gadā pierādīju, ka joprojām pulveris man ir sauss un spēju izcīnīt vēl vairākas uzvaras savās klasēs, tai skaitā Rally Liepāja ERC2 klasē.”


Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

''Šobrīd plāns ir startēt Rally Liepāja ar ASRT komandas Ford Fiesta R5, taču, vai tas izdosies, atkarīgs no sponsoriem. Šobrīd smagi strādājam, lai piesaistītu atbalstītājus, bet viegli nav. Šis ir rallijs, kas man ļoti patīk – ātri, plati ceļi. Ļoti gribētos iziet uz starta ar automašīnu, ar kuru varētu pacīnīties par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā. Apnicis jau sēdēt mājās un braukt ralliju tikai datorā,” smejoties nobeidz Ralfs Sirmacis, kurš piebilda, ka ir atvērts visa veida sadarbībai.


Foto: ASRT

Arī sportista tēvs Didzis Sirmacis atklāja, ka šobrīd finansiālā situācija nav spoža. “Cīnāmies un darām visu, lai palīdzētu abiem Ralfiem ar kaujiniecisku tehniku iziet uz starta Rally Liepāja un pacīnīties par uzvaru. Taču situācija nav viegla – esam uzrunājuši vairākus simtus kompāniju par iespēju sadarboties, taču neviens nav atsaucies. Taču, neko darīt – sitīsimies tālāk un mēģināsim kaut ko panākt. Nav viegli. Ir jāsaprot, ka nobraukt tikai rallijā, tas ir viens, bet, lai puikas varētu cīnīties par augstākajiem rezultātiem, ir nepieciešami vairāki treniņi, kas, protams, to visu pasākumu padara vēl finansiāli dārgāku. Ralfs negrib tikai piedalīties rallijā - viņš grib uzvarēt! Bet, lai uzvarētu, tam ir pienācīgi jāsagatavojas. Cīnīsimies un nepadosimies!”


Foto: ASRT

ASRT komandas vadītājs Artūrs Igaveņš piebilda, ka “Jā, ir mums plāns, ka abi Ralfi startē Rally Liepāja ar mūsu ASRT komandas Ford Fiesta R5. Šobrīd aktīvi tiek strādāts pie budžeta. No savas puses varu pateikt, ka mēs no ASRT komandas puses sniegsim maksimālo atbalstu, ko varam, lai palīdzētu ekipāžai parādīt labāko rezultātu.”
Komentāri
Vecmeistar13. 08.03.2020 11:03
PIEREDZĒJUŠAJIEM RALLISTIEM NOVĒLU PARĀDĪT KĀRTĒJO REIZI,KO SPĒJ lATVIEŠI,UN JO SEVIŠĶI SAVĀS MĀJĀS UN SAVĀ TRASĒ...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png