profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kopeckim uzvara Čehijas ERČ, Lukjaņukam neveiksme

Go4speed 18.08.2019 - 23:49 Kopeckim uzvara Čehijas ERČ, Lukjaņukam neveiksme
Foto: Honza Froněk

Čehijā aizvadīts sestais Eiropas rallija čempionāta posms ''Barum Czech Rally Zlín''. Neveiksmīgi rallijs iesākās Nikolajam Grjazinam, kurš būdams līderis, piektajā posmā pārsita riteni un zaudēja divas minūtes, atkrītot uz 21.vietu. Diemžēl astotajā posmā riteni pārsita Aleksejs Lukjaņuks, kurš tobrīd cīnījās par pirmo vietu ar Janu Kopecki, kurš šajā rallijā līdz šim bija uzvarējis astoņas reizes. Pēc šīs neveiksmes Lukjaņuks no otrās vietas atkrita uz septīto. Taču ar to problēmas Lukjaņukam nebeidzās, jo nākamajā posmā viņš bija spiests izstāties balstiekārtas defekta dēļ. Tikmēr pārliecinošs līderis pēc pirmās dienas bija Jans Kopeckis, kamēr Grjazins bija pakāpies uz septīto vietu.


Foto: Alexey Lukyanuk Page

Otrajā dienā Kopeckis vēl palielināja pārsvaru, kas beigās viņam ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Otro vietu pēdējā posmā izrāva Filips Mareš, kurš trešās vietas ieguvēju Krisu Ingramu apsteidza par nieka 0,3 sekundēm. Pateicoties šim rezultātam, Marešs kļuva par ERC1 Junior čempionu. Tikmēr Grjazins otrās dienas sākumā, kā jau ziņojām, piedzīvoja smagu avāriju.


Foto: Vít Bezděkovský

Interesanti notikumi risinājās ERC 3 Junior klasē. Pirms pēdējā ātrumposma līderis bija Žans Baptists Frančeski, kuram četras sekundes zaudēja Efrens Larena. Pēdējā posmā viens no sportistiem piedzīvoja avāriju, kā rezultātā posms tika apturēts un visiem pārējiem braucējiem, kas brauca aiz avarējušās ekipāžas, tika piešķirts vienāds laiks (14:23.9). Tas nozīmēja, ka uzvaru svin Frančeski, taču vēlāk tiesneši paziņoja, ka "Ņemot vērā, ka ''zināmi jauni fakti'' par nosacītā laika piešķiršanu Frančeski ekipāžai, sacensību tiesneši pēc apspriedes nolēma pārskatīt Frančeski laiku, beigās piešķirot viņam laiku 15:23,9."


Foto: Jan Šmerda

Tas nozīmēja to, ka Frančeski zaudē pirmo vietu un atkrīt uz ceturto pozīciju. Tikmēr uzvaru svinēja Larena, kurš līdz ar to kļuva par ERC3 Junior čempionu, par vienu punktu apsteidzot igauni Kenu Tornu. Pēc šāda lēmuma, kur nav paskaidrots konkrēts iemesls, kāpēc franču pilotam vienīgajam piešķirts cits laiks, ļoti daudzi cilvēki ir neizpratnē par šādu lēmumu.

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png