profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks par nopelnīto 100 000 eiro balvu ar 'Škoda Fabia R5' startēs divos asfalta rallijos

Go4speed 23.11.2018 - 14:12 Sesks par nopelnīto 100 000 eiro balvu ar 'Škoda Fabia R5' startēs divos asfalta rallijos

Latviešu autobraucējs, 19 gadus vecais Mārtiņš Sesks izmantos nopelnīto 100 000 eiro balvu un nākamajā sezonā startēs Eiropas čempionāta spēcīgākajā grupā ar "Škoda Fabia R5" automašīnu. Tiesa, ar šo naudas balvu pietiks vien dalībai divos etapos, ziņo portāls Sportacentrs.com, atsaucoties uz fiaerc.com mājas lapu.

Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci šogad startēja "Opel" rūpnīcas komandā, titulu "Junior U27" ieskaitē garantējot vēl posmu pirms sezonas beigām. Par to viņš nopelnīja 100 000 eiro balvu, kas paredzēta pilnveidot savas prasmes ar pilnpiedziņas automašīnu U28 klasē. Uzreiz pēc sezonas sportists atzina, ka par nākotnes plāniem vēl nav sācis domāt, tomēr tagad organizatori apstiprinājuši, ka arī nākamajā sezonā Sesks brauks Eiropas čempionātā, naudas balvu izmantojot divos Eiropas čempionāta posmos.


Foto: Martins Sesks Rally

Kā portālam Go4speed atzina Mārtiņš, tad pēc kopēja trīspusēja lēmuma tika pieņemts lēmums, ka ar "Škoda Fabia R5" automašīnu tiks startēts divos asfalta rallijos - Kanāriju salās (sezonas otrais ERČ posms) un Romas rallijā (sezonas piektais ERČ posms). Šogad Kanāriju salu rallijā Sesks "Junior U27" ieskaitē izcīnīja otro vietu, bet Romas rallijā ekipāža izcīnīja uzvaru. Pilno 2019.gada kalendāru Mārtiņa komanda plāno atklāt ap jauno gadu.

"Šī jebkuram jaunajam braucējam ir fantastiska balva. "Eurosport Events" ir pagodināti, ka Mārtiņš saņems šo iespēju par savu fantastisko sezonu," izteicies čempionāta koordinators Žans-Batists Lē. "Ceram, ka Mārtiņš būs spējīgs pievienot nepieciešamo finansējumu, lai aizvadītu pilnu sezonu. Zinot viņa potenciālu, nav iemesla, kāpēc viņš nevarētu 2019. gadā cīnīties par titulu un balvu 2020. gada sezonai, kuras sīkākas detaļas tiks paziņotas drīz."

"Esmu ļoti priecīgs, ka uzvara junioru čempionātā dod man šo iespēju un pierāda, ka smags darbs atmaksājas," saka Sesks. "Balva dod man papildus motivāciju pārkāpt uz R5 mašīnu. Tagad centīsimies sevi parādīt U28 klasē."


Motorsport Italia komandas auto

Zināms, ka abos posmos ar R5 auto Sesks izmantos spēcīgās un profesionālās Motorsport Italia komandas pakalpojumus, kas zināma ar savu spilgto reputāciju strādājot ar jauniem talantiem, kā Ots Tanaks, Heidons Padons, Jarko Nikara, Marijans Grībels, Džidži Galli u.c. “Mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu Mārtiņam nodemonstrēt savu talantu ar Škoda Fabia R5. Gan personīgi, gan komanda ar prieku uzņems Sesku un viņa stūrmani mūsu komandā,” saka komandas vadītājs Bruno De Pianto.

Savu Eiropas juniora čempiona titulu Sesks saņems 3. decembrī Parīzē paredzētajā balvu pasniegšanas ceremonijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png