profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Liepāja pirmajā dienā ātrākais Nikolajs Grjazins, Sesks otrais U27 ieskaitē

Go4speed 13.10.2018 - 22:00 Rally Liepāja pirmajā dienā ātrākais Nikolajs Grjazins, Sesks otrais U27 ieskaitē
Foto: Raimonds Volonts

13. oktobrī Kuldīgas pusē pirmos sešus ātruposmus aizvadīja noslēdzošā Eiropas rallija čempionāta un Latvijas rallija čempionāta 6. posma dalībnieki. "Rally Liepāja" pirmā diena noslēgusies ar Nikolaja Grjazina (Škoda Fabia R5) līderpozīciju par 19 sekundēm apsteidzot Krisu Ingramu (Škoda Fabia R5). Nikolajam Grjazinam uzvara arī Latvijas rallija čempionāta pirmspēdējā posmā.

Eiropas rallija čempionāta posmā uz starta izgāja 28 ekipāžas, starp kurām bija 12 R5 automašīnas. Interesanti, ka dienas beigās pirmajās astoņās pozīcijās atrodas astoņu dažādu valstu pārstāvji.

Nikolajs Grjazins, startējot zem Latvijas karoga, pirmajā dienā uzvarēja piecos no sešiem ātrumposmiem. Tikai dienas noslēdzošajā ātrumposmā par 0,6 sekundem ātrāks bija Kris Ingrams. Sīvāka cīņa izvērtās par trešo pozīciju, par kuru cīnījās vācietis Fabians Kreims (Škoda Fabia R5) un zviedrs Fredriks Ālins (Škoda Fabia R5). Dienas beigās nedaudz ātrāks bija vācietis un saglabāja 2 sekunžu pārsvaru pār zviedru braucēju.

Nikolajs Grjazins: "No paša rīta necentāmies izspiest maksimumu. Biju uzmanīgs, jo ātrumposmi bija ļoti ātri. Otrajā ātrumposmā sagriezāmies un uz mirkli apstājāmies. Bijām pieļāvuši nelielu kļūdu ar trases pierakstiem. Tāpat trasē bija apstājusies viena no ekipāžām, kas brauca pirms mums. Arī turpinājumā sekoja vairākas nopietnas kļūdas, bet dienu noslēdzām ar cauru riepu. Pat nezinu, kādēļ tas notika. Ātrumposma vidū mašīna sāka justies arvien sliktāk un beigās labie pagriezieni bija teju neiespējami. Arī paātrinājums vairs nebija cerētais."

Grjazins, Ingrams un Kreims pēc sešiem ātrumposmiem ieņem vadošās pozīcijas arī Junior U28 ieskaitē. Svētdien izšķirsies ne vien Rally Liepāja uzvarētājs, bet arī šī gada čempions šai ieskaitē. Uz to pretendē tieši šīs trīs ekipāžas, kas visas startē ar Škoda Fabia R5.

U27 kategorijā Mārtiņa Seska sīvākais konkurents jau no paša dienas sākuma bija viņa komandas biedrs zviedrs Toms Kristensons, kurš demonstrēja lielisku ātrumu un uzvarēja visus ātrumposmus. Dienas beigās abus šķīra jau 18,8 sekundes. Dienas noslēgumā Kristensons gan saskārās ar pārnesumkārbas problēmām. Abi braucēji ieņem vadošās pozīcijas arī Junior U27 ieskaitē, kur Mārtiņš Sesks čempiona titulu nodrošinājis vēl pirms Rally Liepāja norises. Tikmēr trešo vietu ieņem Mīka Hokanens. Somu sportists no Kristensona atpaliek 1 minūti un 14,4 sekundes.

Mārtiņš Sesks: “Dienu sakām ar kaujiniecisku noskaņojumu. Pērbonē labi iesildījāmies. Centāmies neriskēt, taču noķert tempu. Ļoti izbaudīju otro ātrumposmu. Nācās apbraukt Simoni Tempestini, kuram bija dzinēja problēmas. Pēc avārijas Polijā esmu mazliet nobijies no kokiem. Man tomēr labāk patīk braukt pa asfaltu. Pēcpusdienā atguvām pārliecību. Vairāk koncentrējos uz paša braukšanu. Turpinām progresēt, tomēr viegli negāja. Šaubos, ka mājas ceļi man sniedza kādas priekšrocības.”


Publicitātes foto

Ne bez piedzīvojumiem aizritēja arī vienīgā ERC2 klases pārstāvja Sergejs Remeņņika, Russian Performance Motorsport, diena – pēdējā ātrumposmā ekipāžai neizdevās izvairīties no uz ceļa nokritušā zara, kā rezultātā tika pārdurta riepa. Kopējā ieskaitē Remeņņiks ierindojas 15. vietā.

Šīs dienas laikā tika noskaidroti arī vairāku specbalvu ieguvēji. Neste balva pienācās ekipāžai ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegto licenci, kas SS1/4 NESTE kopsummā uzrāda ātrāko rezultātu. To sasniedza Sports Racing Technologies ekipāža Nikolajs Grjazins / Jaroslavs Fjodorovs. Tikmēr Škoda specbalvu, kas tika pasniegta par ātrāko laiku SS6 ŠKODA, nonāca Krisa Ingrama / Rosa Vitoka īpašumā.

Svētdien tiks veikti noslēdzošie seši ātrumposmi Dinsdurbē, Paplakā, Vecpilī un Podniekos. Dalībnieku pievienosies arī vēsturisko auto ekipāžas. Regularitātes sacensību dalībnieki ātrumposmos SS7, SS8, SS10, SS11 dosies 1h 30min pirms sporta automašīnu starta. Savukārt vēsturiskās sporta ekipāžas pēdējos četros Rally Liepāja ātrumposms startēs kopā ar Latvijas rallija čempionāta ekipāžām. Uzreiz pēc SS12 LIEPĀJA noslēguma dalībnieki dosies uz jaunuzbūvēto Liepājas Olimpiskā centra Manēžu, kur no plkst. 18:00 būs finiša estakāde un notiks FIA Eiropas rallija čempionāta uzvarētāju apbalvošana. Turpat plkst. 20:30 notiks arī Latvijas rallija čempionāta posmu un FIA ERT Baltijas Rallija Trofejas uzvarētāju apbalvošana.



 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png