profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks/Francis Zviedrijas ERČ finišē 6.vietā, ERČ līderis Frančeski avarē (VIDEO)

Go4speed 16.06.2024 - 10:37 Sesks/Francis Zviedrijas ERČ finišē 6.vietā, ERČ līderis Frančeski avarē (VIDEO)
Foto: Red Bull Content Pool

Latvijas vadošā rallija ekipāža, kas ar “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstu šajā nedēļas nogalē startēja Eiropas rallija čempionāta (ERC) trešajā posmā Zviedrijā “Royal Rally of Scandinavia", pēc neatlaidīgas un sīvas cīņas ierindojās Zviedrijas posma sešiniekā. Vairākas neveiksmīgas epizodes Seskam un Francim liedza sasniegt cerēto rezultātu.

Kvalifikācijas braucienu, kas notika pirmajā “Royal Rally of Scandinavia" sacensību dienā, Mārtiņš Sesks un Renārs Francis pieveica trešie, līderim Oliveram Solbergam zaudējot 0,7 sekundes. Sacensību otrā diena prasīja latviešu apņēmību un raksturu, iesaistoties sīvā cīņā par trešo vietu. Pēc četriem rīta ātrumposmiem vadībā bija Olivers Solbergs, viņam sekoja Haidens Padons un Mārtiņa Seska pilotētā ekipāža, uzrādot lieliskus rezultātus. Taču dienas otrā puse latviešu ekipāžai bija mazāk veiksmīga. Kamēr daļa vadošo braucēju sacensību septīto ātrumposmu paveica uz sausa ceļa, posma vidū sāka līt. Sesks cīnījās uz izlijuša, slidena ceļa un atkrita uz sesto vietu. Bet dienas beigās atcīnija zaudētās sekundes un ierindojās komfortablā piektajā vietā.

Foto: FIA ERC

Trešo, garāko sacensību dienu, sportisti iesāka labā noskaņojumā, uzrādot konkurētspējīgu sniegumu visos rīta posma kontrolpunktos, taču desmitā ātrumposma izskaņā ekipāža piedzīvoja tehniskas problēmas, kad bremzējot automašīna vairākkārt noslāpa, kā rezultātā ekipāža zaudēja ļoti dārgas 20 sekundes. Likumsakarīgi turpmākie posmi līdz pusdienlaika servisam pagāja bez skaidras apjausmas par tehnisko problēmu iemesliem. Noslēdzošās dienas izskaņā Sesks atzina: ''Jutos labi, un zinu, ka bija potenciāls, bet kaut kas līdz galam nestrādāja''.

''Protams, man ir liels sarūgtinājums. Ātrums bija labs, gājām uz cīņu par trešo vietu, darījām labāko, bet kaut kas pietrūka. Ja gribam startēt šādā līmenī, tad visam jābūt iespējami gludi un pārliecinoši,'' atzina Mārtiņš Sesks.


Foto: FIA ERC

Uzvaru rallijā svinēja Olivers Solbergs, kurš sacensību trešajā dienā bija ātrākais visos astoņos ātrumposmos. Sīva cīņa par trešo vietu izvērtās starp Miko Heikilu un Matejū Frančeski. Taču noslēdzošajā dopā Frančeski, mēģinot noķet Heikilu, avarēja, bet tā brīža otrās vietas īpašnieks Padons pārsist riteni, kas Heikilam ļāva finišēt 2.vietā, kamēr Padons atkrita uz trešo. Seskam/Francim sestā vieta. RC3 klasē turks Kerems Kazazs un Andris Mālnieks izcīnīja 3.vietu.

Frančeski avārija:


Pirmdien, 17.jūnijā, Sesks un Francis aizvadīs vienas dienas treniņu ar "M-Sport" "Ford Puma Rally1" automašīnu, lai sagatavotos startam Pasaules Rallija čempionāta posmā Polijā (27.-30.jūnijā). Turp ekipāža dosies jau 23.jūnijā, lai piedalītos “WRC Rally Show Warsaw 2024”, kur aizvadīs šova braucienus Varšavas futbola arēnā “PGE Narodowy”. No 5. līdz 7.jūlijam liepājnieki startēs ceturtajā ERC posmā "Rally Estonia", kam 18. līdz 21.jūlijā sekos Pasaules Rallija čempionāta posms Latvijā “Tet Rally Latvia”.


Kopvērtējumā pēc trīs posmiem pirmo vietu dala Frančeski un Padons (abiem 56 pts.). Trešais ir Simone Tempestini, bet ceturtais - Solbergs. Seska ekipāža ar 15 punktiem ieņem 18.vietu.

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png