profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gatavojoties Tet Rally Latvia un Somijas WRC posmiem, Tanaks startēs Igaunijas ERČ

Go4speed 06.06.2024 - 23:58 Gatavojoties Tet Rally Latvia un Somijas WRC posmiem, Tanaks startēs Igaunijas ERČ
Foto: Karli Saul

Igauņu rallija zvaigzne Ots Tanaks, gatavojoties Tet Rally Latvia un Somijas WRC posmam, 5.-7.jūlijā startēs Delfi Rally Estonia ERČ posmā, kas būs ERČ čempionāta 4.posms.

Ceturtdien notikušajā oficiālajā preses konferencē tika parakstīti sadarbības līgumi, prezentēti gaidāmā Eiropas čempionāta (ERČ) posma plāni un aktivitātes, kā arī intervēti labākie Igaunijas braucēji, kas piedalīsies šajā posmā. Igaunijas ERČ posms šogad dalībniekiem piedāvās gan jau pazīstamus ātrumposmus, gan jaunus izaicinājumus. Organizatori vēsta, ka Kambja Power Stage posms rallija braucējus gaida jaunā un ļoti tehniskā formātā. Tāpat šī ERČ posma ietvaros notiks arī Igaunijas čempionāta posms, kurā šoreiz piedalīsies arī EMV9 klases dalībnieki (kravas automašīnas).


Foto: Karli Saul

Pavisam kopā Igaunijas ERČ rallijā tiks veikti 14 ātrumposmi, un desmit no tiem (seši attiecībā uz EMV9) tiks izmantoti, lai iegūtu punktus Igaunijas čempionāta ieskaitē.

Viena no svarīgākajām ziņām ir tā, ka Ots Tanaks, kurš nesen Sardīnijas WRC izcīnīja savu 20.uzvaru WRC karjerā, piedalīsies šajā rallijā, lai labāk sagatavotos Tet Rally Latvia un Somijas WRC posmam.


Foto: Karli Saul

''Šīs sezonas pirmajos trīs vai četros rallijos trūka dinamikas un stabilitātes. Pēc tam kauliņi ir sākuši vairāk saliedēties, un pēdējie ralliji ir bijuši pozitīvāki. Redzēsim, ko nesīs atlikušais gads. Viss rallija sports ir inovāciju virpulī, un cerams, ka no tā iznāks kaut kas interesants un būs kādi nākamie soļi. Mūsu sporta veids savā būtībā ir pilns adrenalīna un daudz darbības. Tas ir tas, kas patiesībā patīk līdzjutējiem. Rally Estonia jau daudzus gadus ir bijis inovators, un Rally Estonia vienmēr ir bijis piemērs visiem citiem posmiem visā WRC seriālā. Mana vispozitīvākā emocija saistībā ar Rally Estonia ir uzvara pirmajā gadā (2020.gadā). Pēc tam atkal kauliņi kaut kādu iemeslu dēļ nav sakrituši. To mēs ceram mainīt un nākotnē atkal uzvarēt," tā Ots Tanaks.

RedGrey Team komandas pilots Georgs Linamāe atzina, ka: "Domāju, ka sezona sākās ļoti pozitīvi, bet neveiksmju dēļ pēdējie trīs ralliji nav bijuši veiksmīgi. Impulss ir bijis labs, un mēs pozitīvi virzāmies uz priekšu. Rally Estonia mēs šogad grasāmies uzvarēt. Pagājušajā gadā sajūtas bija labas, un arī automašīna šogad ir ļoti laba."


Foto: Karli Saul

Organizatori atklāj, ka Igaunijas rallija līdzjutējus sagaida vairāk nekā 30 skatītāju zonas, kas sadalītas divos dažādos veidos - AREEN un AREA. Būs dažādas iespējas gan ģimenēm, kas dod priekšroku ērtākai skatīšanai, gan nopietniem rallija faniem. Tehvandi sporta centrs aicina skatītājus gan ERČ, gan Igaunijas čempionāta dalībnieku un komandu servisa parkā, kas ir atvērts visas trīs dienas un ieeja tajā ir bez maksas.


Foto: Karli Saul

Urmo Āva, ERČ rallija Delfi Rally Estonia rallija direktors piebilst, ka ''ERČ mums kā organizatoriem patīk tas, ka šajā seriālā ir iespējams uzvarēt arī ar Rally2 automašīnu. Ja paskatāmies, cik igauņiem ir iespēja startēt vai nu ar savu, vai nomātu Rally2 automašīnu, uzdrošinos apgalvot, ka to ir vairāk nekā trīs braucēji. Igauņiem ir ļoti labas izredzes uzvarēt arī Rally3 un Rally4 klasēs, kur uz starta stājas vairāki talantīgi jaunie igauņi. Citiem vārdiem sakot, igauņiem ir daudz lielākas izredzes uzvarēt rallijā ERČ seriālā, un līdzjutējiem ir iespēja vēl vairāk uzmundrināt mūsu pašu vietējos varoņus. Mēs sagaidām, ka ERČ ieskaitē startēs aptuveni 60 ekipāžas, un tikpat liels skaits ekipāžu startēs Igaunijas čempionātā un Delfi Rally Estonia Trophy sacensībās. Rallijs pēc savas būtības ir aktīvs sporta veids, kas piedāvā adrenalīnu un emocijas vairāku dienu garumā. Šis ir labākais laiks, lai saplānotu savu atvaļinājumu un kopā ar ģimeni ierastos Tartu un Dienvidigaunijā, lai uzmundrinātu rallija pasaules vadošos braucējus."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png