profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Seskam neveiksme Ungārijas rallijā, Tempestini izcīna pirmo uzvaru ERČ

Go4speed 14.04.2024 - 19:16 Seskam neveiksme Ungārijas rallijā, Tempestini izcīna pirmo uzvaru ERČ
Foto: FIA ERC

Svētdien tika aizvadīta ERČ Ungārijas rallija noslēdzošā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Dienas pirmajos divos ātrumposmos ātrākais bija līderis soms Miko Heikila. Ne tik ātri rīta ātrumposmos bija Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri kopvērtējumā no otrās vietas atkrita uz ceturto. ''Biju piesardzīgs un nevarēju atrast ritmu,'' pēc rīta pirmā ātrumposma teica Sesks.



Taču desmitajā ātrumposmā, kas bija svētdienas garākais ātrumposms, Sesks ''pamodās'' un uzrādīja ātrāko laiku, par 5,9 sekundēm apsteidzot franču braucēju Matjē Frančeski. Diemžēl neveiksmīgi rallijs noslēdzās tā brīža līderim Heikilam. Būdams rallija vadībā, somu sportistam desmitajā ātrumposmā nolūza ritenis, pēc kā salūza arī piekare, kā rezultātā viņam nācās izstāties. "Man trūkst vārdu. Vēl vienu reizi sirds iesāpas. Mums nolūza priekšējais ritenis, pēc kā salūza arī piekare. Gribu atvainoties visiem iesaistītajiem - stūrmanim, komandai, sponsoriem. Tā ir milzīga vilšanās," tā Heikila.



Pateicoties savam lieliskajam ātrumposmam, Sesks pēc desmitā ātrumposma no ceturtās vietas pacēlās uz pirmo!

Pēc servisa parka 11.dopā ātrākais bija Frančeski, taču otrajā vietā finišēja Sesks, kuram kopvērtējumā izdevās palielināt pārsvaru pār otrajā vietā esošo Simoni Tempestini līdz 6,8 sekundēm, kamēr bijušais WRC pilots un pagājušā gada ERČ čempions Haidens Padons atpalika 10,7 sekundes.

Diemžēl priekšpēdējā ātrumposmā Sesks kādā no līkumiem saslīdēja un pretmetienā ar kreiso aizmugurējo riteni atsitās pret betona stabu. “Bez drāmas šajās sacensībās neizdodas. Braucām savā tempā un mana kļūda līkuma ieejā, kur ieslīdējām par dziļu, un izejā no līkuma pēc 20 metriem bija betona stabiņš pret kuru atsitāmies ar riteni. Sitiena rezultātā salauzām piekari un nevaram vairs turpināt. Paldies par atbalsta ziņām! Mēs atgriezīsimies pavisam drīz,” tā Sesks.


Rallija uzvarētājs Tempestini

Pirms noslēdzošā ātrumposma līderis bija Tempestini, kuram 7,7 sekundes zaudēja Padons. Diemžēl arī noslēdzošajā dopā bez drāmas neiztika, jo riteni pārsita Padons, kurš kopvērtējumā no otrās vietas atkrita uz ceturto.

Līdz ar to par rallija uzvarētāju kļuva Tempestini, kuram tā bija pirmā uzvara ERČ karjera. Otrais pēc piektdien uzmestiem diviem kūleņiem palika Frančeski, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls ERČ. Trešā vieta mājiniekam Miklosam Čomasam.

ERC4 klasē pēc otrās dienas pieciem posmiem līderis bija igaunis Jaspars Vahers, taču sestajā posmā igaunis zaudēja gandrīz trīs minūtes un atkrita uz ceturto pozīciju, kamēr vadībā bija Maks Makrejs. Noslēdzošajā dienā Makrejs nosargāja pārsvaru un izcīnīja savu pirmo uzvaru ERC4 klasē. ERC3 klasē noslēdzošajā dopā otro vietu zaudēja Kerems Kazazs / Andris Mālnieks, kuri zaudēja gandrīz 12 minūtes un finišēja 4.vietā.

Rezultāti:


Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png