profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais WRC pilots Padons šosezon aizstāvēs pērn izcīnīto ERČ čempiontitulu

Go4speed 26.03.2024 - 09:38 Bijušais WRC pilots Padons šosezon aizstāvēs pērn izcīnīto ERČ čempiontitulu
Foto: FIA ERC

2023.gada Eiropas rallija čempions (ERČ) Haidens Padons paziņojis, ka šosezon turpinās startēt ERČ, kur viņa mērķis ir aizstāvēt pērn izcīnīto čempiontitulu. Padona rīcībā būs BRC Racing komandas ''Hyundai i20 N Rally2'' automašīna. Pērn Padons ERČ izcīnīja vienu uzvaru, četras otrās vietas un vienu trešo vietu.

"Jaunzēlandes vasaras laikā mēs strādājām, lai apstiprinātu mūsu atgriešanos Eiropas rallija čempionātā, un esmu ļoti gandarīts, ka ar ''BRC Racing Team'', ''Hyundai Motorsport'', ''Hyundai New Zealand'' un ''Pirelli'' atbalstu mēs tagad dodamies atpakaļ uz Eiropu, lai mēģinātu aizstāvēt savu titulu," sacīja Haidens Padons, kurš pērn kļuva par pirmo braucēju, kurš tika kronēts par ERČ čempionu, nebraucot zem Eiropas karoga.


Foto: Mateusz Szczerba

"Atgriežoties šajā otrajā ERČ sezonā, sagaidu, ka mums ar Džonu Kenardu būs uz muguras uzzīmēti mērķi, un citi konkurenti centīsies mūs pārspēt. Šogad mēs sagaidām grūtāku cīņu. Šis būs aizraujošs gads.''

"Eiropas rallija čempionāts manās acīs ir tāds, kādam rallijam ir jābūt. ERČ ir vispiemērotākais mums, kur šobrīd esmu savas karjeras punktā. Pagājušajā gadā mēs startējām četros no šī gada astoņiem ERČ rallijiem, tāpēc mums ir lielāka pieredze nekā pirms 12 mēnešiem. Līdz ar to puse ralliju mums ir jauni, un tajos ir vairāk asfalta nekā grants. Mēs esam gatavi šim izaicinājumam, jo mūsu sniegums uz asfalta pēdējos gados ir krietni pavirzījies uz priekšu. Mēs ceram, ka uz asfalta būsim tikpat konkurētspējīgi kā uz grants seguma."


Foto: Radek Caga

Zināms, ka Padona stūrmanis būs viņa ilggadējais stūrmanis, 65 gadus vecais Džons Kenards. "Tas ir lieliski, ka Džons atkal būs mans stūrmanis. Tā kā mēs kopā strādājam jau 19. gadus, tas ir kā izsmalcināts vīns, kas ar gadiem kļūst arvien labāks. Mēs abi esam sajūsmā, ka varēsim atgriezties ERČ un likt lietā pagājušo gadu pieredzi. Šogad mēs uzsāksim darbu, jo vairāk zinām, ko sagaidīt no dažiem rallijiem, konkurentiem un komandām."

Jaunā ERČ sezona ar grants ralliju Ungārijā startēs no 12.-14.aprīlim.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!

ERČ 2024.gada kalendārs:
1. 
12. - 14.aprīlis 
flag 
Rally Hungary 
Grants 
2.
2. - 4.maijs 
flag Rally Islas Canarias
Asfalts
3.
13. - 15.jūnijs
flag
Royal Rally of Scandinavia  
Grants  
4.
5. - 7.jūlijs
flag
Rally Estonia
Grants   
5.
26. - 28.jūlijs
flag
Rally di Roma Capitale
Asfalts 
6.
16. - 18.augusts  
flag
Barum Czech Rally Zlín
Asfalts  
7.
30.aug. - 1.sept
flag
Rali Ceredigion
Asfalts   
8.
11. - 13.oktobris
flag
Rally Silesia
Asfalts    
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png