profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Padons: Kad dosimies uz Polijas un Latvijas ERČ, jaunie puiši tur būs ārkārtīgi ātri

Go4speed 14.03.2023 - 00:29 Padons: Kad dosimies uz Polijas un Latvijas ERČ, jaunie puiši tur būs ārkārtīgi ātri
Haidens Padons. Foto: Fia ERC

Haidens Padons svētdien kļuva par pirmo Hyundai pilotu, kurš uzvarējis FIA Eiropas rallija čempionāta posmā. Lai arī kopš septītā ātrumposma līderis bija somu braucējs Miko Heikila, kurš bija līderis arī pirms noslēdzošā dopa, diemžēl pēc starta Heikila pārsita riteni, kā rezultātā somu sportists no pirmās pozīcijas atkrita uz astoto. Tikmēr uzvaru svinēja Haidens Padons, kurš var lepoties ar 83 startiem WRC un astoņiem goda pjedestāliem.

"Aizvadītajā nedēļas nogalē mēs nebijām absolūti ātrākie, taču mums bija ātrums, lai to noturētu visu ralliju, un esmu mācījies no pagātnes, ka jābūt ātram visos ātrumposmos, ne tikai vienā vai divos," sacīja 35 gadus vecais Haidens Padons. "Taču ir arī jārūpējas par riepām, it īpaši, ja ir tik akmeņaini ceļi, kā tas bija šeit, tāpēc mums noteikti palīdzēja mūsu pieredze.''


Haidens Padons.

"Mēs braucām ātri, bet neriskējam, un tāda bija visa nedēļas nogales filozofija - izvēlēties ātrumu un to noturēt, un šoreiz tas izdevās diezgan labi."

Lai gan Padons Portugālē guva panākumus, pateicoties vienmērīgai pieejai, viņš atzīst, ka ātrajos ERČ grants rallijos tādu pieeju nevarēs piekopt. "Kad mēs dosimies uz Poliju, Latviju un Zviedriju, šie jaunie puiši būs ļoti ātri un brauks ar pilnu gāzi, tāpēc arī mums tam būs jābūt gataviem un nevarēsim atpalikt," nobeidz Padons, kurš pēc pirmā posma ir ERČ kopvērtējuma līderis.

Kopvērtējums:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png