profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc avārijām bagātās Azoru salu rallija pirmās dienas līderis Sordo (VIDEO)

Go4speed 17.09.2021 - 22:39 Pēc avārijām bagātās Azoru salu rallija pirmās dienas līderis Sordo (VIDEO)
Miko Marčiks un Bonato

Aizvadīta Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Azoru salu rallija pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Kā jau tas šajā rallijā bieži notiek, tad lielu lomu šajā salā spēlē laikapstākļi, un arī šoreiz tas notika. Lai arī prognozes esot bijušas, ka sākotnēji nelīs, jau pirmajā posmā lija lietus, kā arī trasi klāja migla, kas pamatīgi apgrūtināja redzamību.


Jau pirmajā dopā avārijas piedzīvoja tādi spēcīgi braucēji kā Norberts Hercigs un Nils Solans, kamēr Aleksejs Lukjaņuks pārsita riteni, kas tika mainīts ātrumposmā, kas maksāja minūti un 48 sekundes. ''Šis bija smagākais ātrumposms manā dzīvē,” tā pēc finiša teica Miko Marčiks.



Otrajā posmā pārliecinoši ātrākais bija Lukjaņuks, kamēr divi poļu braucēji piedzīvoja avārijas. Diemžēl arī trešajā dopā neiztika bez avārijām, kur avarēja spēcīgais Juans Bonato, kā rezultātā pēc šī negadījuma ātrumposms tika atcelts, jo automašīna bija bloķējusi ceļu.


Arī pēc servisa parka apstākļi nebija viegli, jo trase bija slidena. Dienas izskaņā ātrākais bija WRC pilots Dani Sordo, kuram tikai četras sekundes zaudē Andreas Mikelsens, bet 4,5 sekundes atpaliek mājinieks Rikardo Moura.


Lukjaņuks, kurš trešajā dopā avarēja, bet spēja turpināt ralliju, pēc pirmās dienas ieņem septīto vietu, Sordo zaudējot minūti un 37 sekundes.


Sestdien sportisti veiks atlikušos septiņus dopus (89,8 km).

Rallija rezultāti:


Lukjaņuka avārija:


Bonato avārija:


Sordo SS3:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png