profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

O.Solbergs savu ERČ 1 Junior iegūto lielo laimestu atdod brālēnam

Go4speed 23.06.2021 - 00:08 O.Solbergs savu ERČ 1 Junior iegūto lielo laimestu atdod brālēnam
Oskars Solbergs

2020.gadā par Eiropas rallija čempionu (ERČ) otro gadu pēc kārtas kļuva Aleksejs Lukjaņuks, kamēr Olivers Solbergs triumfēja ERČ 1 Junior ieskaitē. Par šo uzvaru Solbergs ieguva 100 000 eiro vērtu finansiālo atbalstu diviem ERČ posmiem 2021.gadā.

Taču šogad Olivera plānos ietilpst starti pasaules rallija čempionātā, tāpēc sportistam šī balva nav īpaši vajadzīga. Viņš nolēmis atteikties no 100 000 eiro vērtās balvas, lai to atdotu 25 gadus vecajam brālēnam, Heninga Solberga dēlam Oskaram Solbergam. Zināms, ka Oskars Solbergs ar ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu šogad startēs ERC Junior ieskaitē, kur pirmais starts viņam paredzēts ''Rally Liepāja''.


''Olivers Solbergs gāja to ceļu, ko darīja daudzi jauni un talantīgi braucēji, gūstot svarīgu pieredzi ERČ starptautiska līmeņa sacensībās,” saka ERČ koordinators Žans Batists Lejs. ''Olivera progress ir bijis ļoti iespaidīgs, un mēs esam priecīgi redzēt, ka viņš izbauda tik spēcīgu karjeras turpinājumu pasaules rallija čempionātā kopā ar Hyundai Motorsport. Lai gan mēs Oliveru būtu gaidījuši atpakaļ ERČ ar atplestām rokām, tas ir tik labi, ka viņš ir spējis spert nākamo soli savā karjerā. Tā vietā, lai ļautu izniekot balvu, mēs ļoti vēlējāmies izstrādāt risinājumu ar Oliveru un viņa ģimeni, un ir jāuzteic viņu žests, ka balva tiek nodota brālēnam Oskaram. Tas nodrošina to, ka tiks rakstīta nākamā Solberga nodaļa ERČ, jo Oskars noteikti ir ļoti talantīgs, kuru būs iespējams vērot ERC Junior klasē pie pilnīgi jaunas ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnas no Polijas M-Sport.''

''Esmu mazliet šokēts, ja godīgi. Biju koncentrējies Norvēģijas čempionātam ar veco Volvo, kad saņēmu ziņas par iespēju startēt ERC Junior ieskaitē, taču pagaidām nedomāju, ka tas notiks, kamēr neuzvilkšu ķiveri pirms ''Rally Liepāja'' pirmā ātrumposma. Tas man ir kaut kas nozīmīgs, un bez Olivera es nebūtu šeit, tāpēc esmu viņam pateicīgs,'' saka Oskars Solbergs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png