profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks kļūst par divkārtējo Eiropas rallija čempionu

Go4speed 28.11.2020 - 18:22 Lukjaņuks kļūst par divkārtējo Eiropas rallija čempionu
Aleksejs Lukjaņuks un Aleksejs Arnautovs līksmo

Krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks otro reizi kļuvis par Eiropas rallija čempionu. To viņš paveica Kanāriju salu rallijā, kurā viņš ieņēma septīto vietu.

Pirmā diena sportistiem bija smags pārbaudījums, jo dienas pirmajā daļā lija lietus, tāpēc lielu lomu spēlēja pareiza riepu izvēle. Pēc pirmajiem četriem posmiem vadībā atradās spānis Nils Solans, kamēr Lukjaņuks, kurš trasē devās ar sliku riepām, jo sportists cerēja, ka lietus pārstās līt, tobrīd bija desmitais. Noslēdzoties pirmajai dienai, vadībā bija Ivans Ares, kuram 7,5 sekundes zaudēja Adrians Formaks no M-Sport rūpnīcas komandas.


Adrians Formaks. Foto: FIA ERC

Tikmēr smags sākums bija vairākiem līderiem - Olivers Solbergs ieņēma septīto vietu, Lukjaņuks bija astotais, Andreas Mikelsens 11.vietā, 15.pozīcijā bija Kreigs Brīns, Gregoirs Munsters, kurš ar Solbergu cīnījās par ERČ 1 Junior titulu, ieņēma 28.vietu, bet Miko Marčiks bija 29.

Otrās dienas pirmajā aplī ātri un stabili brauca Formaks, kurš pēc 13.posma otrās vietas ieguvēju Huanu Bonato apsteidza jau par 33,4 sekundēm, kamēr līderis Ares bija atkritis uz trešo vietu.


Solbergs

Turpinājumā Formaksam izdevās nosargāt savu pārsvaru, kas viņam ļāva svinēt savu pirmo uzvaru ERČ karjerā. Otrais palika Bonato, bet trešais - Ares. Ceturto vietu izcīnīja Solbergs, kurš kļuva par ERČ 1 Junior čempionu, bet septītā vieta Lukjaņukam, ar ko pilnībā pietiktu, lai otro reizi izcīnītu ERČ čempiontitulu.

Diemžēl 15.dopā, tobrīd ieņemot trešo vietu ERC 2 klasē, avāriju piedzīvoja Prospeed komandas pilots Dmitrijs Feofanovs ar stūrmani Normundu Kokinu.

Par ERC2 čempionu kļuva Tibors Erdi juniors, bet ERC3 un ERC3 Junior čempionu - igaunis Kens Torns.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png