profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Konkurentu neveiksmes palīdz Lukjaņukam svinēt uzvaru Portugāles ERČ rallijā

Go4speed 05.10.2020 - 09:10 Konkurentu neveiksmes palīdz Lukjaņukam svinēt uzvaru Portugāles ERČ rallijā
Foto: FIA ERC

Ar Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Portugāles ralliju svētdien noslēdzās ERČ čempionāta 3.posms. Šis asfalta rallijs gandrīz vairums braucēju bija pilnīgi jauns posms. Papildus tam, ka šis rallijs ERČ kalendārā bija jaunums, sportistiem visu sacensību laikā nācās saskarties ar mainīgajiem laikapstākļiem, jo vietām trase bija sausa, bet vietām ceļa segums bija mitrs un dubļains. Tāpat ik pa laikam lija lietus, kas apstākļus padarīja neprognozējamus.

Pēc pirmās dienas deviņiem ātrumposmiem līderis bija Aleksejs Lukjaņuks, kuram 38 sekundes zaudēja Ivans Ares un Joans Bonato.


Aleksejs Lukjaņuks

Tikmēr vairums citu līderu cieta neveiksmes – trešajā posmā, pazūdot bremzēm, avarēja Emīls Lindholms, astotajā posmā Kreigs Brīns nolauza mašīnas riteni, bet Olivers Solbergs noslēdzošajos divos ātrumposmos cīnījās ar dzinēja problēmām.

Noslēdzošajā dienā Lukjaņuks spēja kontrolēt savu pārsvaru. Pirms noslēdzošajiem trīs dopiem Lukjaņuka pārsvars pār konkurentiem bija 20 sekundes, taču priekšpēdējā posmā krievu sportists sagriezās, kā rezultātā viņa pārsvars pār tuvāko konkurentu pirms noslēdzošā posma bija vairs tikai 3,8 sekundes.


Foto: FIA ERC

Taču pārsteigumi izpalika, jo Lukjaņuks pēdējā ātrumposmā piekāpās tikai Oliveram Solbergam, kurš pēc treniņos piedzīvotās avārijas spēja atgriezties rallijā un demonstrēt stabilu sniegumu. Līdz ar to Lukjaņuks nosargāja uzvaru, aiz sevis atstājot Bonato, kurš, savukārt, par 0,1 sekundi apsteidza Aresu.

ERC3 Junior klasē sīvā cīņā uzvarēja Jozeps Bassas, aiz sevis atstājot igauni Kenu Tornu (+13,9).

Pateicoties šai uzvarai, Lukjaņuks ar 108 punktiem ir pārliecinošs ERČ līderis, par 42 punktiem apsteidzot Oliveru Solbergu, bet 52 punktus zaudē Gregoirs Munsters. ERC3 Junior klasē līderis šobrīd ir Torns (111), kuram seko Bassas (84).

Nākamais ERČ posms paredzēts 6.-8. novembrī Ungārijā.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png