profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs: Nedomāju, ka kādreiz aizmirsīšu to, ko mēs pagājušajā gadā sasniedzām Latvijā

Go4speed 11.08.2020 - 19:27 Solbergs: Nedomāju, ka kādreiz aizmirsīšu to, ko mēs pagājušajā gadā sasniedzām Latvijā
Foto: FIA ERC

Šajā nedēļas nogalē, no 14. līdz 16. augustam, Olivers Solbergs startēs ''Rally Liepāja'', papildinot savu savu FIA Eiropas rallija čempionāta ceļojumu ar vēl vienu pieturvietu.

Pērn, 17 gadu vecumā, pēc uzvaras Liepājā Olivers Solbergs kļuva par FIA Eiropas rallija čempionāta (FIAERC) vēsturē jaunāko posma uzvarētāju. Šogad Solbergs ar stūrmani Āronu Džonsonu Latvijā atgriezīsies pacilātā noskaņojumā – pirms nepilnām divām nedēļām autosportists izcīnīja uzvaru ERC1 Junior klasē un trešo vietu Rally di Roma Capitale kopvērtējumā, startējot ar ''Volkswagen Polo GTI R5''.

Jaunajam talantam skaidri mērķi ''Rally Liepāja''
''Vēl aizvien spilgti atceros emocijas pēc uzvaras pagājušajā gadā, tāpēc ceru šeit atgriezties un cīnīties par uzvaru,” stāsta Olivers Solbergs. ''Nedomāju, ka kādreiz aizmirsīšu to, ko mēs pagājušajā gadā sasniedzām un panācām Latvijā. Joprojām ir pacilātas emocijas, kas tika gūtas, uzvarot šajā rallijā pērn.  Būs patīkami atgriezties un varbūt ierakstīt vēl kādu ierakstu vēsturē. Bet pagājušais gads ir pagātne. Dodoties uz Liepāju, šogad mērķis ir izcīnīt iespējami daudz punktus un, protams, sagatavoties nākamajam pasaules čempionāta posmam.


Foto: FIA ERC

Pārliecība par sevi pēc Itālijas
Pēc Itālijas posma Solbergam ERC1 Junior klasē ir 10 punktu pārsvars pār Simonu Tempestini. ''Romā braukt bija aizraujoši,” stāsta Solbergs. ''Godīgi sakot, rezultāts deva man papildus pārliecību. Sacensībās piedalījās ļoti daudz R5 mašīnas, tāpēc trešā vieta kopvērtējumā pret tik daudziem ātriem vietējiem braucējiem un spēcīgu ERC dalībnieku sastāvu ir fantastisks rezultāts.”

Pieredzes gūšana ir svarīga, taču uzvara ''Rally Liepāja'' nav sekundāra
Solbergs, 2003. gada pasaules rallija čempiona (un divkārtējā pasaules čempiona rallijkrosā) Petera Solberga dēls, pagājušā gada Rally Liepāja bija vadībā no pirmā ātrumposma līdz pat finišam, uzvarot desmit no trīspadsmit ātrumposmus. Pirmajā sekcijā viņš FIA ERC čempionu Alekseju Lukjaņuku apsteidza par 9.7 sekundēm, taču turpinājumā pārsvaru tikai palielināja un sacensības noslēdza ar 22.7 sekunžu pārsvaru.

''Pagājušā sezona bija mana pirmā ar pilnpiedziņas automašīnu uz grunts seguma, tāpēc nezināju, ko sagaidīt, taču mans ātrums jau no pirmā ātrumposma bija lielisks,” turpina Solbergs. ''Rally Liepāja ir ātrs rallijs, Tev ir jābūt ļoti precīzi sastādītai stenogrammai un jābrauc bez kļūdām. Tas izskatās vienkārši, taču patiesībā ir ļoti sarežģīti.”


Foto: FIA ERC

Lukjaņuks, šī brīža FIA ERC līderis pēc uzvaras Romā, arī plāno startēt Rally Liepāja, un Solbergs sagaida aizraujošu cīņu ar vienu no saviem favorītiem. ''Aleksejs ir viens no ātrākajiem R5 pilotiem pasaulē, un noteikti vistrakākais! Būs jautri ar viņu atkal pacīnīties. Domāju, ka viņš vēlas man atriebties par pagājušo gadu. Darīšu visu, ko spēju, lai noturētu viņu sev aizmugurē. Centīšos uzvarēt arī šogad – šis noteikti būs aizraujošs rallijs!''

Izmantotie resursi:
https://2020.lvrally.com/
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png