profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čempioni un uzvarētāji izkrāšņo 'Rally Liepāja' dalībnieku sastāvu

Go4speed 07.08.2020 - 13:16 Čempioni un uzvarētāji izkrāšņo 'Rally Liepāja' dalībnieku sastāvu
Foto: RedBullContentPool

Ar plašu un spēcīgu dalībnieku sastāvu noslēgusies pieteikšanās FIA Eiropas rallija čempionāta 2020. gada sezonas otrajam posmam ''Rally Liepāja''. Kopumā sacensībām pieteikušās 48 ekipāžas starp kurām atrodami zināmi un uz starptautiskās skatuves sevi jau pierādījuši rallija piloti – ''Rally Liepāja'' iepriekšējo gadu uzvarētāji – Olivers Solbergs, Nikolajs Grjazins, Kreigs Brīns, kuriem pievienosies 2018. gada Eiropas čempions rallijā Aleksejs Lukjaņuks un WRC pieredzējušais Citroën Racing rūpnīcas komandas pilots Mads Ostbergs.

Cīņa par ''Rally Liepāja'' uzvaru un goda pjedestālu solās būt īpaši aizraujoša, jau iepriekš nosaukto pilotu ekipāžām pievienosies vēl vairāki titulēti autosportisti – Polijas rallija čempions Miko Marčiks, Rumānijas rallija čempions Simone Temepstini, pērnā gada ERC3 Junior čempions Efrens Larena un 2018. gada Somijas rallija čempions Ēriks Pietarinens. Pieteikumi saņemti no vēl vairākiem citiem, jauniem un talantīgiem braucējiem, kuri jebkurā brīdī var sagādāt aizraujošus pārsteigumus ātrumposmos un rezultātu kopvērtējumu tabulās.


Foto: RedBullContentPool

Vadošo R5 / Rally2 grupas ieskaites klasē ERC1 kopumā startēs 19 ekipāžas ar Latvijā līdz šim vēl neredzēti plašu spektru dažādu auto – ''Škoda Fabia R5'' un jaunākās specifikācijas ''Škoda Fabia Rally2 Evo'', ''Hyundai i20 R5'', ''Ford Fiesta R5'', ''Citroën C3 R5'', ''Volkswagen Polo GTI R5'' – sniedzot skatītājiem retu iespēju vienās sacensībās salīdzināt teju visu šīs grupas automašīnu veiktspēju.

ERC2 ieskaitē cīņu par savu trešo čempiona titulu uzsācis ungārs Tibors Erdi Jr.. Konkurenci viņam veidos itāļu vecmeistars Zelindo Melegari, kurš plūca ERC2 uzvarētāja laurus sezonas pirmajā posmā Rally di Roma Capitale. Latvijas līdzjutējiem būs īpaši aizraujoši sekot divām ''Mitsubishi Lancer Evo X'' ekipāžām – vienā no tām spēkus apvienos Ainārs un Ralfs Igaveņi, bet otrā Dmitrijs Feofanovs ar stūrmani Normundu Kokinu. Tāpat jau otro gadu pēc kārtas šajā ieskaites klasē startēs arī kolorītās aizmugures piedziņas Abarth 124 Rally automašīnas – Talsu un Liepājas ceļos tādas kopskaitā redzēsim trīs.
Īpaši spoži Latvija būs pārstāvēta ERC3 Junior klasē. Ar jaunākās specifikācijas ''Ford Fiesta Rally4'' spēkratu pa dzimtās pilsētas ceļiem trauksies 2018. gada Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci, kā arī divkārtējais Eiropas čempions rallijkrosā Reinis Nitišs ar stūrmani Andri Mālnieku. Starp latviešu konkurentiem atrodami tādi jaunās paaudzes rallija spīdekļi kā zviedrs Deniss Radstroms, igauņi Kens Torns un Gregors Jēts, un zviedrs Adams Vestlunds.

''Rally Liepāja'' laikā norisināsies arī divi Latvijas rallija čempionāta posmi, kā arī Rallijsprinta un Historic Sport sacensības, kurās startēs vēl 30 ekipāžas. Tāpat sestdien un svētdien ātrumposmos redzēsim arī 18 vēsturisko auto regularitātes rallija Youngtimer Rally Liepāja dalībniekus, tādējādi Rally Liepāja kopumā uz starta stāsties 96 ekipāžas.


Foto: FIA ERC

Skatītājiem atgādinām, ka pie ieejas ātrumposmos iegādāties ieejas biļetes nebūs iespējams, tāpēc aicinām tās sarūpēt apmeklējot kādu no Biļešu Serviss tirdzniecības vietām Latvijā vai internetā. Tāpat pirms došanās uz ātrumposmiem skatītājiem obligāti jāapmeklē kāds no biļešu maiņas punktiem, kur visas Biļešu Serviss sistēmā iegādātās ieejas biļetes ir jāapmaina pret aprocēm. Bez Rally Liepāja aprocēm ieeja ātrumposmos nebūs iespējama.

Rally Liepāja ieejas biļetes iespējams iegādāties ŠEIT.

Ieejas biļete uz visiem Rally Liepāja ātrumposmiem, kas 15. un 16. augustā plānoti maršrutā no Talsiem līdz Liepājai, šobrīd maksā 20 eiro, bet rallija norises nedēļā, sākot ar 10. augustu, tās cena tiks paaugstināta līdz 30 eiro.

Tirdzniecībā pieejamas arī vienas dienas biļete, kas Rally Liepāja skatītājiem tiek piedāvātas pirmo reizi, un tās ļaus apmeklēt ātrumposmus, kas sestdien norisināsies Talsu novadā vai svētdien Liepājas apkārtnē. Šādas biļetes cena noteikta 15 eiro.

Visi dalībnieki ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png