profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

14 gadus vecais Bertāns lieliski sevi parāda 'Gymkhana Grid' finālā

Go4speed 09.09.2019 - 16:16 14 gadus vecais Bertāns lieliski sevi parāda 'Gymkhana Grid' finālā
Foto: No sportista personīgā arhīva

Ar grandiozu šovu un aizraujošām cīņām sestdien, 7. septembrī, tika aizvadīts “Gymkhana GRID” fināls. Polijā notiekošajā pasaules finālā uz starta RWD ieskaitē stājās arī 14 gadus vecais Nikolass Bertāns, kurš pārspēja sev izvirzītos mērķus un iekļuva labāko astotniekā.

Pēc dramatiskās kvalifikācijas, kuras laikā tika pārjaukta un izmainīta teju puse automašīnas, bet beigās izcīnīta sestā pozīcija, Bertāna komandai nācās sastapties ar jauniem sarežģījumiem. No dzinēja nāca dīvainas skaņas, bet neviens nedz no komandas, nedz no malas pieaicinātajiem ekspertiem nespēja pateikt, kas varētu būt pie vainas.

“Turpat servisa parkā nojaucām dzinēja apakšu un pēc tam arī augšu, tomēr neko neatradām. Domājām – riskēt un braukt tāpat? Nolēmām tomēr meklēt vainu, sazvanījām Bartošu Stolarski, aizvedām auto pie viņa un jaucām visu vēlreiz. Nomainījām šāles, lai gan tās tomēr beigās nebija pie vainas. Tā kā visi svarīgie mezgli bija kārtībā, tad nolēmām, ka jābrauc. Līdz sešiem rītā skrūvēts un pa taisno devāmies atpakaļ uz trasi. Pirmo reizi mums sacensībās nācās saskarties ar tik lielām problēmām, tik piekusis sacīkšu laikā vēl nebiju bijis,” stāsta Nikolasa tēvs Kaspars.

TOP 16 kārtā pretī stājās krievu drifteris Arkādijs Ceregradsevs, ar kuru Nikolasam pirms starta sanāca parunāt. “Ļoti draudzīgs pilots, cik sapratu, tad tāpat kā es, neesot braucis treniņus, lai būtu godīga cīņa. Pirmajā braucienā zaudēju viņam 0,11 sekundes, bet uz otro braucienu ieslēdzu “crazy” režīmu, apsteidzu viņu un tikām tālāk,” tā Nikolass par TOP 16 cīņu. Jāatzīmē, ka divu braucienu summā Bertāns Ceregradsevu apsteidza vien par nieka 0,011 sekundēm.

TOP 8 kārtā sekoja dienas moments – cīņa ar drifta leģendu un pagājušā gada “Gymkhana GRID” RWD klases uzvarētāju Daigo Saito. “Zināju, protams, ka viņš labi brauc, bet zināju arī, ka šis viņam ir jauns auto, kuru vēl apgūst un regulē. Pirmo braucienu, iespējams, ar dzinēja problēmām zemapziņā, atkal nobraucu pārāk droši un zaudēju 2,6 sekundes. Uz otro atkal ieslēdzās “crazy” režīms un finišu sasniedzu pirmais. Es gan saņēmu vienas sekundes sodu par bumbas netrāpīšanu un divu braucienu summā Saito bija ātrāks,” tā cīņu pret leģendāro Saito raksturo Bertāns.

“Savu plānu izpildījām un pat pārpildījām! Satikām ļoti daudzus labus cilvēkus, ar Kenu Bloku blakus viens otram parakstījām autogrāfus, sanāca parunāties ar Oliveru un Peteru Solbergiem…lielisks pasākums, kurā gribu piedalīties arī nākamgad. Lielu paldies gribu pateikt Bartošam Stolarskim, mūsu “MEK Sports” mehāniķu komandai un, protams, ģimenei,” pozitīvi noskaņots pēc “Gymkhana GRID” debijas ir 14 gadus vecais sportists.

Pozitīvi par Gymkhana sacensībām un formātu izsakās arī sportista tēvs Kaspars: “Reāli foršas sacensības, Gymkhana ir labs formāts, jo ietver trīs elementus vienā trasē – dragreisu, autošoseju un driftu. Šeit noteicošais nav jauda, bet gan braukšanas prasme. Domāju, ka šis varētu būt atspēriens Gymkhana formātam arī Latvijā un tas tuvākajos gados varētu strauji attīstīties.”

“Gymkhana GRID” RWD ieskaitē beigās uzvaru izcīnīja lietuvietis Mantas Šliogeris, savukārt AWD klases finālā tēvs Peters Solbergs pārspēja savu dēlu Oliveru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png