profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifteri Ingus Jēkabsons un Ēriks Ulass dominē 'Gymkhana' 1.posmā

Go4speed 20.06.2019 - 13:11 Drifteri Ingus Jēkabsons un Ēriks Ulass dominē 'Gymkhana' 1.posmā
Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās Biķernieku trasē norisinājās Betsafe Vasaras drifta festivāls, kura ietvaros notika Latvijas un Igaunijas drifta kausa street un proam posmi.

Paralēli driftam spīdveja stadionā norisinājās Gymkhana pirmais posms. Uz starta izgāja 25 dalībnieki, no kuriem lielākā daļa bija drifteru, bet bija arī braucēji, kuri ikdienā ir nesaistīti ar driftu. Tieši tas ir lielākais uzdevums organizatoram, parādīt Gymkhanas disciplīnu, motivēt cilvēkus braukt disciplīnā, nevis uz ielām, aicināt cilvēkus, kuri varbūt nekad dzīvē nav braukuši trasē, to mēģināt.

Braucēji brauca divu veida Gymkhanu - standarta slalomu, bez drifta elementiem, un gymkhana drift ar drifta elementiem. Galvenais uzvarēšanas pamatnoteikums šeit atšķiras no drifta, kur visu tiesā tiesneši. Gymkhana pilotam ir jābūt ātrākajam, precīzākajam, kā arī jāatceras uzdotā trase, kura jāizbrauc. Uz starta Gymkhanā varēja redzēt arī latviešu Pro klases braucējus, kuriem tagad ir maza pauze līdz jūlija vidum, un kuri izmantoja izdevību pabraukt, sacensties un atpūsties jautrā gaisotnē.


Foto: Egons Ansbergs

Uz starta izgāja Ēriks Ulass, Edmunds Bērziņš un Ingus Jēkabsons, kurš kopvērtējumā bija dienas titulētākais sportists Gymkhana - 1. vieta slaloma kvalifikācijā, 1.vieta drift kvalifikācijā, 1.vieta slaloma tandēmu braucienos un 2.vieta drift tandēmu izslēgšanas braucienos.

Pro pilotiem pievienojās arī kādu laiku nedzirdētais braucējs Alvis Buls ar savu auto “commando”. Organizatori cer, ka šī Alvim bija atgriešanās reize. Vēl uz starta redzējām arī street un proam klases braucējus, kuri spēja sadalīt savu laiku gan trasē, gan gymkhanā, un piedalīties abos dienas notikumos.

Gymkhana organizatori plāno, ka 2019.gada sezonā vēl tiks aizvadīts otrais un trešais posms, tāpēc braukt gribētājiem vēl būs iepsēja piedalīties.

Sacensību uzvarētāji:
Gymkhana slalom
1. Ingus Jēkabsons
2. Kaspars Bertāns
3. Artūrs Bondars

Gymkhana drift
1. Ēriks Ulass
2. Ingus Jēkabsons
3. Edmunds Bērziņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png