profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldones novada ledus trasē šonedēļ notiks Ziemas drifta sacensības (VIDEO)

Go4speed 08.02.2017 - 14:41 Baldones novada ledus trasē šonedēļ notiks Ziemas drifta sacensības (VIDEO)
Foto: Balticrace.lv

''Beidzot atnākusi ilgi gaidītā ziema un jau šajā nedēļas nogalē 12.februārī droši varēsim aizvadīt pirmās Ziemas Drifta sacīkstes Baldones ledus trasē "Stūri",'' portālu Go4speed informē sacensību organizators Gvido Elksnis.

Ziemas drifts ir sacensības driftā uz ledus, kuras notiek tieši tāpat, kā klasiskā formāta drifts ierastajā sezonās laikā vasarā. Atšķirība ir trases segums un automašīnu performance. Ierasto dūmu vietā ir sniega šaltis, plato riepu vietā ir šauras radžotas riepas un automašīnas jauda ziemā nespēlē noteicošo faktoru.

Trase ''Stūri'' ir izveidota uz nopludinātas pļavas un ir droša braukšanai šādos ziemīgos apstākļos, ūdens dziļums tajā ir tikai 30cm. Pie ilgstošiem mīnusiem izsalst līdz zemei.

''Ideja šāda pasākuma organizēšanai ir mudināt autobraucējus apzināti neslidināties uz ielām, bet gan visiem braukt gribētājiem ļaut izlikt savas emocijas šeit, demonstrējot meistarību drošā vidē, tas ir, slēgtā trasē, noskaidrojot kurš tad ir ledus drifta pavēlnieks,'' saka Gvido.


Publicitātes foto

Izmaiņas ir arī Ziemas drifta sacensību formātā, jo būs trīs ieskaites klases:
Street RWD - jeb tautas klase – RWD auto ar ielas radžu vai bez radžu riepām.
Street 4WD – pilnpiedziņas auto ar ielas ražu vai bez radžu riepām.
PRO RWD – RWD auto ar sporta riepām 7mm zāģi.

Pasākums aizritēs pēc formāta - treniņi, pāru izloze, kura aizvietos ierasto kvalifikāciju, un jau no pulksten 13:00 sāksies tandēmu braucieni.

''Stūru” ledus trasē ir izvēlēti četri ātri ieskaites līkumi, kurus braucējiem būs jāveic pēc tiesnešu noteiktās trajektorijas, demonstrējot savu prasmi vadīt auto uz ledus sānslīdē. ''Skatītājiem būs ko redzēt, jo savu dalību ir apstiprinājuši vairāki Latvijas Top Pro drifta un rallija piloti, kā arī būs iespēja izbraukt ar ļoti ātru drift taxi uz ledus,'' turpina Gvido.

Par izklaidi skatītājiem organizatori speciāli izveidojuši nelielu kartingu trasi un sarūpējuši ziemas kartingus. JTSVC Racing Team komanda piedāvās arī speciālus ziemas sacīkšu kartus ar Rotax Max 28zs dzinējiem.


Trases atrašanās vieta

Sacensību sākums dalībniekiem no 8:00 (reģistrācija), kam sekos aktīvi treniņi līdz pat 13:00. Tandēmu braucieni notiks no 13:00 - 17:00.

Reģistrācija online, sūtot vēstuli ar pieteikumu (vārds uzvārds, auto, riepu modelis, radzes) uz e-pastu: ziemasdrifts@gmail.com. Reģistrācija būs pieejama arī sacensību dienā. Dalības maksa sacensībām ir 50,00 eiro.

Skatītāju ērtībām pasākuma laikā darbosies kafejnīca, būs ugunskuru vietas, kur varēs sasildīties un šoreiz savu auto būs iespēja novietot stāvlaukumā no kura labi pārredzama visa trase.

Informācija par pasākumu ŠEIT.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png