profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldones novadā neierastā formātā tiks aizvadītas drifta sacensības uz ledus

Go4speed 12.01.2016 - 23:37 Baldones novadā neierastā formātā tiks aizvadītas drifta sacensības uz ledus
Foto: Balticrace.lv

Pazīstamais drifta braucējs Gvido Elksnis un apvienība Drift Solutions piedāvā pirmo ledus drifta pasākumu 2016.gadā - ''Ziemas drifts 64'', kas norisināsies jau 17.janvārī, ledus trasē ”Stūri”, Baldones novadā.

''Ziemas drifts'' ir sacensības driftā uz ledus, kuras notiek tieši tāpat, kā klasiskā formātā vasarā. Atšķirība ir trases segums un automašīnu performance. Ierasto dūmu vietā ir sniega šaltis, bet plato riepu vietā ir šauras radžotas riepas. Šeit, atšķirībā no klasiskā drifta, automašīnas jauda ziemā nespēlē noteicošo faktoru.

Trase ”Stūri” ir izveidota uz nopludinātas pļavas un ir droša braukšanai šādos ziemīgos apstākļos, jo ūdens dziļums tajā ir tikai 30 cm. Kā portālam pastāstīja Gvido Elksnis, tad ideja šāda pasākuma organizēšanai ir mudināt autobraucējus apzināti neslidināties uz ielām, bet gan visiem braukt gribētājiem ļaut izlikt savas emocijas slēgtā trasē, demonstrējot meistarību drošā vidē, lai varētu noskaidrojot, kurš tad ir ledus drifta pavēlnieks.

Pasākums noritēs pēc neierasta formāta. Sākumā paredzēti treniņi, pēc kā sekos izloze, kura aizvietos ierasto kvalifikāciju. Jau no pulksten 13:00 sāksies top 64 tandēmu braucieni.


Foto: Balticrace.lv

''''Stūru” ledus trasē ir izvēlēti četri ātri ieskaites līkumi, kurus braucējiem būs jāveic pēc tiesnešu noteiktās trajektorijas, demonstrējot savu prasmi vadīt auto uz ledus sānslīdē. Skatītājiem būs ko redzēt, jo savu dalību ir apstiprinājuši vairāki Latvijas Top Pro drifta piloti, kā arī būs iespēja izbraukt ar ļoti ātru drift taxi uz ledus,'' stāsta Gvido Elksnis.

Dalība sacensībās tikai aizmugures piedziņas ielas vai sporta auto. Atļautās riepas ir bez radžu vai rūpnieciski ražota radžotā ielas riepa.

Sacensību sākums dalībniekiem no 8:00 (reģistrācija), kam sekos aktīvi treniņi līdz pat 13:00. Tandēmu braucieni paredzēti no 13:00 - 17:00.

Skatītāju ērtībām pasākuma laikā darbosies kafejnīca, kā arī būs ugunskuru vietas, kur varēs sasildīties. Šoreiz savu auto būs iespēja novietot stāvlaukumā, no kura būs labi pārredzama visa trase.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png