profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ driftā skaistu uzvaru izcīna jaunais Latvijas čempions Jēkabsons

Go4speed 19.09.2015 - 22:10 NEZ driftā skaistu uzvaru izcīna jaunais Latvijas čempions Jēkabsons
Uzvarētājs Ingus Jēkabsons. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šodein, 19. Septembrī, Biķernieku trasē ar iespaidīgām tandēmu cīņām tika aizvadīts Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) trešais un noslēdzošais posms, kā arī Latvijas PRO drifta čempionāta 7. posms. Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja par Latvijas čempionu kļuvušais Ingus Jēkabsons, finālā pieveicot pagājušā gada Latvijas čempionu Ēriku Ulasu.

Kopā šodien uz starta izgāja 35 braucēji, kas kvalifikācijā cīnījās par iekļūšanu TOP 32 finālbraucienos. Labākos rezultātus pārsteidzošā kārtā uzrādīja Artūrs Mihailovs un Aleksandrs Murajs, kuri parasti startē Latvijas drifta kausa ProAm klasē. Trešais rezultāts Gvido Elksnim, savukārt ceturtais pēc kvalifikācijas Ēriks Ulass.


Kvalifikācijas uzvarētājs Artūrs Mihailovs. Foto: Agita Zariņa

TOP 32 kārta tika aizvadīta bez īpašiem starpgadījumiem un TOP 16 iekļuva praktiski teju visi no sacensību favorītiem. Interesanta cīņa izvērtās pirmajā TOP 16 tandēmā, kad pirmajā braucienā pēc Teemu Peltola sagriešanās viņa Mercedes dīzeļa universālā ieskrēja cits somus braucējs Timo Pihlava. Abu spēkrati pēc šīs sadursmes vairs nebija salabojami, līdz ar to otro braucienu viņi veica ar aizlienētiem auto. Nedz viens, nedz otrs nenobrauc pārliecinoši, tomēr tālāk pēc pirmajā braucienā iegūtajiem 10 punktiem tika Pihlava.

Spēcīgs tandēms solījās būt starp Gvido Elksni un Ingusu Jēkabsonu, tomēr Elksnis sekojot pieļāva kļūdas un bija spiests atzīt Jēkabsona pārākumu šajā duelī. TOP 8 kārtā zaudējumu pret Kristapu Blušu piedzīvoja Graudiņa galvenais konkurents cīņā par NEZ čempiona titulu, igaunis Kert Eigo Kulla, kas nozīmēja, ka no šī brīža jau viss bija Graudiņa rokās. Bez Bluša arī pārējie TOP uzvarētāji tika pie pārliecinošām uzvarām, kas nozīmēja, ka līdz sacensību pusfinālam aizcīnījās šie četri piloti - Raivis Graudiņš, Ēriks Ulass, Kristaps Blušs un Ingus Jēkabsons.


4. vietas ieguvējs Kristaps Blušs tika atzīts par skatītāju favorītu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pirmajā pusfinālā redzējām cīņu starp Graudiņu un Ulasu, kuri pēdējos gados aizvadījušas neskaitāmas kopīgas cīņas gan Latvijas drifta kausā, gan Latvijas drifta čempionātā. Sekojot Graudiņš pieļāva kļūdu, kas attiecīgi nozīmēja Ulasa uzvaru un iekļūšanu finālā. Otrais pusfināls starp Jēkabsonu un Blušu izvērtās visai spraigs, jo otrajā braucienā Blušs sekojot pirmajā līkumā piebrauca tik tuvu, ka uzsita pa Jēkabsona automašīnu.

Jauno Latvijas čempionu šis sitiens pa auto aizmuguri gan neizsita no sliedēm un abi divi šo braucienu nobrauca līdz galam. Blušs gan šī sitiena rezultātā kļūdījās un izbrauca no trases, līdz ar to finālā iekļuva Jēkabsons. Uzvarētāja noskaidrošanai cīņā par trešo vietu bija nepieciešams pārbrauciens, jo Graudiņš sekojot nespēja tikt līdzi, savukārt Blušam ļoti tuvs un aizraujošs sekojošais brauciens, bet ar kļūdām.


Jaunais NEZ vicečempions Raivis Graudiņš. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pārbraucienā Blušs vadošajā pozīcijā atkal spēja pamatīgi atrauties, tomēr sekojošajā braucienā trases vidusdaļā viņš piedzīvoja sagriešanos, kas nozīmēja trešo vietu Graudiņam. Uz goda pjedestāla šajās sacensībā Graudiņš spēja kāpt, tomēr pēc neoficiāliem rezultātiem viņš NEZ kopvērtējumā diemžēl par vienu punktu bija spiests piekāpties Kert Eigo Kullas priekšā. Tādējādi latviešu braucējam Ziemeļeiropā šosezon vicečempiona tituls. Lai arī sacensībās ceturtais, pie balvas tika arī Formula Drift pilots Kristaps Blušs - viņš skatītāju balsojumā pārliecinoši tika atzīts par līdzjutēju favorītu.

Fināla cīņā starp Ulasu un Jēkabsonu iespaidīgu sekojošo braucienu parādīja Jēkabsons, pilnīgi visā trases garumā turoties tieši blakus konkurentam. Ulass to, protams, centās atkārtot, tomēr tas viņam tik labi neizdevās, tādējādi par Ziemeļeiropas drifta čempionāta noslēguma posma un Latvijas PRO drifta čempionāta 7. posma uzvarētāju tika pasludināts Jēkabsons.


Ērikam Ulasam šodien otrā pozīcija. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tuvāko dienu laikā piedāvāsim arī rakstu ar visu pirmo vietu ieguvēju komentāriem, kuros viņi dalījās gan ar emocijām par trasē piedzīvoto, gan arī atstāstīja sacensību dienā piedzīvoto.

Sacensību rezultāti:
1. Ingus Jēkabsons, BMW 544K (E34)
2. Ēriks Ulass, BMW 350K (E30)
3. Raivis Graudiņš, BMW 340K (E30)
4. Kristaps Blušs, BMW 370K (E46)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png