profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ drifta treniņā avārijas, Graudiņš par titulu cenšas nedomāt (FOTO)

Go4speed 19.09.2015 - 01:37 NEZ drifta treniņā avārijas, Graudiņš par titulu cenšas nedomāt (FOTO)
NEZ titula pretendents Raivis Graudiņš. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Piektdien, 18. septembrī, Biķernieku trasē teju visas dienas garumā norisinājās oficiālie Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) treniņbraucieni. Daudzi piloti demonstrēja labu sniegumu, tomēr neiztika arī bez vairākām avārijām.

Kā pirmais savu auto pret trases malā esošajām riepām apskādēja krievu braucējs Sergejs Kabargins, tomēr pēc nelieliem remonta darbiem viņš atkal varēja doties trasē, rādot ierasti plašās un dūmiem bagātās sānslīdes. Smagāku avāriju piedzīvoja ar Subaru Impreza braucošais Reinis Frīdbergs, kurš pirmajā līkumā atzīmējās pret betona sienu. Lai arī tika pamatīgi sabojāta priekšējā balstiekārta, komanda bija apņēmības pilna automašīnu līdz sacensībām savest kārtībā.


Frīdberga auto balstiekārta pēc avārijas. Foto: EE Motorsport

 Stabilāko sniegumu visas dienas garumā rādīja Latvijas čempionāta līderis Ingus Jēkabsons un pagājušā gada Latvijas čempions Ēriks Ulass, tāpat bez problēmām treniņu aizvadīja Raivis Graudiņš, kurš šobrīd NEZ kopvērtējumā atrodas otrajā pozīcijā un šodien var kļūt par Ziemeļeiropas čempionu.

„Testējām dažādus riepu spiedienus, dažādas riepas. Trase nekādus pārsteigumus nav sagādājusi, līdz ar to braucam mierīgi, mēģinām turēt distancīti, nevienam un paši sev neko nesalaužot," tā par treniņa dienu Raivis Graudiņš. Taujāts par NEZ titula cīņu, viņš atbild, ka „es cenšos par to nedomāt, jo, ja sākšu par to domāt, tad būs stress. Šogad mēģinu braukt mazāk, bet izbaudīt to visu".


Latvijas kopvērtējuma līderis Ingus Jēkabsons. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pēc ilgākas pauzes trasē šodien darbībā varēja redzēt arī 2013. gada Austrumeiropas drifta čempionu Gvido Elksni, kuram šīs ir pirmās pilnvērtīgās sacensības šogad. Uz jautājumu, ar kādu mērķi viņš startē NEZ, Gvido atbild, ka „ideja ir izkustēties, pabraukt driftu, jo nav sanācis braukt ar sacīkšu mašīnu šosezon. Protams, nav diez ko viegli iekāpt svešā mašīnā, jo ir diezgan daudz kas jāmaina".

„Pēc pirmajiem trīs apļiem sapratu, kas vispār notiek un ko mums vajag izdarīt. Skatīsimies, cik daudz varēsim izmainīt, lai kaut kādu rezultātu varētu parādīt. Nevaru tagad apgalvot, ka nu tik būs, bet vienkārši skatīsimies pēc situācijas. Gribu noķert kaifu un nemēģināt domāt par uzvarām vai zaudējumiem, bet vienkārši pabraukt," tā par dalību NEZ driftā Elksnis.


Ar šo auto NEZ driftā startēs Gvido Elksnis. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Ar aizlienētu automašīnu šodien Biķerniekos startēs arī tikko kā par šī gada Austrumeiropas čempionu kļuvušais Ivo Cīrulis. Tā kā viņa automašīnai pēdējā EEDC posmā salūza dzinējs, tad viņš izīrējis automašīnu no Latvijas drifta kausa ProAm pilota Kaspara Skrindas.

Jautāts par sajūtām pēc pirmajiem braucieniem ar svešo auto, Cīrulis skaidro, ka „gribas jaudu lielāku, reduktoru prasītos īsāku, lai varētu braukt ar ceturto ātrumu. Šobrīd nākas braukt ar trešo ātrumu, bet mēģināsim kaut kādu ātro variantu izdomāt, lai varētu pilnvērtīgāk startēt. Stūrējās viss labi, „Wisefab" nekad nepieviļ. Mērķis sacensībām? Vienkārši uzbraukt pirms ziemas guļas".


Ar šo auto NEZ driftā startēs Ivo Cīrulis. Foto: minions.lv

Ārzemju viesiem, kā jau ierasts, pirmā dienas daļa pagāja aprodot ar trasi un tās konfigurāciju, tomēr uz treniņa beigām jau vairāki braucēji spēja jau diezgan labi izbraukt trasi, parādot to, ka ar viņiem cīņā par pirmajām vietām būs jārēķinās. Tāpat bez iepriekšminētajiem pilotiem pie favorītu loka jāpieskaita arī Formula Drift pilots Kristaps Blušs, arī Ingemārs Jēkabsons labā dienā var aizcīnīties ļoti tālu. Par pārsteigumu noteikti var parūpēties arī kāds Latvijas drifta kausa ProAm pilotiem, kuri šoreiz kuplā skaitā izdomājuši pacīkstēties ar PRO klases braucējiem.

Sacensības šodien 13:00 sāksies ar dalībnieku parādi, 13:30 sekos kvalifikācijas braucienu, savukārt finālbraucienu sākums noteikts uz 16:45. Sacensību noslēgums ar apbalvošanu plānoti uz 19:45.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png