profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jelgavas driftā asas kontaktcīņas, avārijas un auto aizdegšanās (FOTO)

Go4speed 01.09.2015 - 23:47 Jelgavas driftā asas kontaktcīņas, avārijas un auto aizdegšanās (FOTO)
Jānis Olle avārijas brīdī. Foto: Balticrace.lv

Pagājušo svētdien, 30. augustā, Jelgavas kartinga trasē „Rullītis" norisinājās Latvijas drifta kausa 5. posms. Sīvās cīņās uzvaru Street ieskaitē izcīnīja kopvērtējuma līderis Edijs Lūkins, tāpat arī ProAm klasē uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa sezonas līderis - daugavpilietis Jevgēņijs Sapuns.

Augusta pēdējā svētdienā uz Jelgavu ceļu bija mērojis ļoti kupls dalībnieku skaits. Street jeb ielas klasē uz starta stājās 29 braucēji, savukārt ProAm ieskaitē piedalījās vēl ievērojamāks skaits - 32 piloti. Un tā kā teju visi sportisti kvalifikācijā spēja uzrādīt braucienus ar punktiem, tad abās klasēs finālbraucieni sākās ar TOP 32 kārtu.


Jānis Ciedra sekojot Kasparam Svīkulim. Foto: Balticrace.lv

Street ieskaitē pie rezultāta tika 25 piloti, kas nozīmēja, ka kvalifikācijas pirmais septītnieks jau automātiski iekļuva TOP 16. Šo braucēju vidū bija Edijs Lūkins, Jānis Ciedra, Patriks Žunna, Gatis Balodis, Intis Bērziņš, Dāvis Mangalis un Jānis Bērziņš. Par pirmo pārsteigumu TOP 32 braucienos parūpējās Kaspars Svīkulis, kurš no tālākās cīņas izslēdza pirms posma kopvērtējuma septītajā vietā esošo Juri Balceru.

Negaidīti spēcīgs pāris - kopvērtējuma līderis Lūkins un iepriekšējā posma uzvarētājs Pēteris Burvis - satikās jau TOP 16 kārtā, tādēļ nebija pārsteigums, ka uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pārbrauciens. Labāks šoreiz izrādījās Lūkins, līdz ar to Burvim šajā posmā nācās samierināties ar salīdzinoši ātru izkrišanu. Negaidītu zaudējumu TOP 16 piedzīvoja arī viens no kopvērtējuma līderiem Dmitrijs Firovs, caur pārbraucienu piekāpjoties Gatim Balodim.


Edijs Lūkins sekojot Gatim Balodim. Foto: Balticrace.lv

Balodis nākamajā - TOP 8 - kārtā parūpējās par vēl viena favorīta izslēgšanu, pārspējot kopvērtējumā otrajā vietā esošo Matīsu Krēsliņu. Bez Baloža līdz pusfināliem aizcīnījās jau iepriekšminētais Lūkins, Jānis Ciedra un Reinis Alps. Pirmajā pusfināla pārī Lūkins izcīnīja uzvaru pār Balodi, savukārt otrajā pārī tikai caur pārbraucienu Ciedra izrādījās pārāks par Alpu.

Aizraujošā fināla cīņā uzvaru pār Ciedru izrāva Lūkins, tādējādi ievērojami palielinot savu kopvērtējuma pārsvaru. Divus posmus pirms beigām „Advanced Motorsport" pilots Lūkins atrodas komfortablā pozīcijā, jo no tuvākā sekotāja Krēsliņa tagad ir atrāvies par vairāk nekā 60 punktiem. Cīņā par trešo vietu labāks izrādījās Balodis, liekot Alpam jau otro gadu pēc kārtas Jelgavā samierināties ar ceturto pozīciju.


Edgars Kaross avārijas brīdī. Foto: Balticrace.lv

ProAm klasē bez rezultāta kvalifikācijā palika vien trīs braucēji, kas attiecīgi vien kvalifikācijas pirmajam trijniekam - Voldemāram Siliņam, Regnāram Mozgam-Kļaviņam un Oskaram Puliņam - ļāva bez cīņas iekļūt TOP 16 kārtā. Kā iespaidīgāko TOP 32 braucienu noteikti jāatzīmē debitanta Jāņa Olles un Edgara Karosa otro braucienu.

Ar Edmunda Ērgļa veco BMW 3. sēriju braucošais Olle savā sekojošajā braucienā bija uzņēmis tik lielu ātrumu, ka vispirms uzsita Karosam pa auto, tad viņu apdzina un beigās nesavaldīja auto, izbraucot ārpus trases un ielidojot malā stāvošajās riepās. Spilgta un agresīva debija Ollem, tomēr šoreiz vēl bez rezultāta.


Liesmas no Mozga-Kļaviņa automašīnas. Foto: Balticrace.lv

Pirmais lielais pārsteigums bija „Degviela Drift" komandas savstarpējā cīņa TOP 16 kārtā starp Voldemāru Siliņu un Renāru Ķemzānu, kurā Ķemzāns spēja uzvarēt kopvērtējumā trešajā vietā esošo Siliņu. TOP 8 kārtā gan Ķemzānam sacīkstes beidzās, zaudējot kopvērtējuma līderim Sapunam. Bez daugavpilieša pusfinālos iekļuva arī Punculs, Mozga-Kļaviņš un Arnis Namnieks.

Pirmajā pārī uzvaru pār Punculu izcīnīja Sapuns, savukārt cīņa starp Mozgu-Kļaviņu un Namnieku izvērtās visai dramatiska, jo Mozgam-Kļaviņam sekojot aizdegās viņa automašīna. Liesmas gan ātri apdzisa, tomēr brauciens bija zaudēts un cīņas ar šo auto vairs turpināt nevarēja. Tā kā viņam bija atlikusi vēl cīņa par trešo vietu pret Punculu, tad operatīvi tika aizlienēts auto no Silvestra Dziedātāja.


Fināla sadursme starp Namnieku un Sapunu (pa priekšu). Foto: Balticrace.lv

Tomēr tā kā Punculs demonstrēja stabilāku sniegumu, tad viņam arī trešā vieta šajā posmā. Iespaidīga izvērtās fināla cīņa starp Namnieku un Sapunu, jo tika piedzīvotas divas sadursmes, tāpat uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pārbrauciens. Pirmajā braucienā Sapuns aizsita pa gaisu pilonu, savukārt otrajā Namnieks pabakstīja Sapunu, izsitot viņu no trajektorijas tieši virsū pilonam, kas attiecīgi nozīmēja pārbraucienu. Šoreiz Namniekam vājš iemetiens sekojot, tāpat arī Sapuns saņēma vēl vienu sitienu pa auto sāniem no Namnieka, kas beigās nozīmēja, ka savu otro uzvaru šosezon izcīnīja Sapuns.

Latvijas drifta kausa 5. posma rezultāti:
Street
1. Edijs Lūkins, BMW 328 (E36)
2. Jānis Ciedra, BMW 327 (E30)
3. Gatis Balodis, BMW 328 (E36)
4. Reinis Alps, BMW 328 (E36)

ProAm
1. Jevgēņijs Sapuns, Mercedes 190
2. Arnis Namnieks, BMW 340 (E36)
3. Artūrs Punculs, BMW 340 (E36)
4. Regnārs Mozga-Kļaviņš, BMW 325T (E36)
Komentāri
Alps 02.09.2015 10:49
Kopvērtējumā otro vietu street klasē ieņen Jānis Ciedra un Krēsliņš ir trešais.

Bija pieļauta kļūda liekot un skaitot kopvērtējuma punktus.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png