profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte Drift Allstars Lietuvā avarē, bet saglabā izredzes uz titulu (FOTO)

Go4speed 31.08.2015 - 20:29 Eglīte Drift Allstars Lietuvā avarē, bet saglabā izredzes uz titulu (FOTO)
Eglītes auto pēc avārijas. Foto: Gatis Miglāns (FB)

Pagājušajā nedēļas nogalē Kauņas ielās norisinājās Eiropas spēcīgākā drifta čempionāta Drift Allstars piektais posms. Lietuvas otrā lielākajā pilsētā jau otro posmu pēc kārtas triumfēja poļu labākais braucējs, „Budmat Auto" komandas pārstāvis Pjotrs Viečeks.

No Latvijas uz Lietuvu bija devušies četri latviešu sportisti -Jānis Eglīte, Ingus Jēkabsons, Ingemārs Jēkabsons un Raimonds Tihonovs. Lai arī uz starta kopskaitā izgāja 34 automobiļi, finālbraucieniem kvalificējās vien 16 labākie. To skaitā diemžēl bija vien divi latvieši - Eglīte kā piektais un Ingus Jēkabsons ar 12. rezultātu. Tihonovs kvalifikācijā ierindojās 29. vietā, savukārt Ingemārs Jēkabsons sacīkstes noslēdza 32. pozīcijā.


Ingus Jēkabsons. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Nākamais sarūgtinājums bija jau jāsagaida TOP 16 kārtā, jo uzreiz jau pirmajā finālbraucienu tandēmā savā starpā bija jāsatiekas abiem latviešu pilotiem. Līdz ar augstāko kvalifikācijas rezultātu kā pirmais pa priekšu brauca Eglīte, demonstrējot ļoti labu vadošo braucienu. Jēkabsons viņam centās sekot tuvu un agresīvi, tomēr vairākās vietās viņš izvēlējās nedaudz šaurāku joslu, neizslīdot līdz trases ārmalās esošajiem konusiem.

Otrajā braucienā Jēkabsons parādīja līdzīgi labu vadošo braucienu, tomēr Eglīte spēja nosekot labākā manierē, nenogriežot iekšmalas un esot tieši blakus Jēkabsonam teju visa brauciena garumā. Attiecīgi uzvaru šajā tandēmā svinēja Eglīte, iekļūstot nākamajā TOP 8 kārtā. Šeit viņam pretī stājās otrs „Budmat Auto" braucējs Dāvids Karkosiks, viens no pēdējo gadu sīvākajiem Eglītes pretiniekiem.


Eglīte pret Karkosiku TOP 8 braucienā. Foto: Drift Allstars

Pirmajā braucienā Eglīte sekojot demonstrēja labu sniegumu, pēc pirmā brauciena iegūstot vieglu pārsvaru pār Karkosiku. Savā vadošajā braucienā latviešu braucējs nobrauca iespaidīgāk nekā poļu konkurents, tādējādi izcīnot uzvaru un iekļūstot pusfinālā. Tur Eglīte sastapās ar ne vienu citu kā pagājušā gada čempionu un kopvērtējuma līderi Džeimsu Dīnu.

Diemžēl jau pirmā brauciena pirmajā līkumā Eglīte nedaudz pārcentās sekojot un ietriecās sienā. Šajā incidentā tika sabojāta gan priekšējā, gan aizmugurējā balstiekārta, līdz ar to sacensības latviešu pilotam bija beigušās. Otrajā pusfinālā Viečeks pārspēja īru Naidželu Kolferu, kas nozīmēja, ka Lietuvas posma finālā satikās pagājušā gada čempiona titula cīkstoņi Dīns un Viečeks.


Viečeks sekojot Dīnam finālā. Foto: Drift Allstars

Poļu pilots Viečeks, parādot gan fenomenālu sekojošo, gan izcilu vadošo braucienu, izrādījās pārāks par čempionāta līderi Dīnu, tādējādi pēc uzvaras pagājušajās sacensībās Igaunijā izcīnot nu jau otro posma uzvaru pēc kārtas. Izpaliekot cīņai par trešo vietu, pie tās tika Kolfers, savukārt Eglītem ceturtā vieta. Tādējādi pirms pēdējā posma Polijā latviešu pilotam vēl ir visas iespējas pārtvert līderi Dīnu un izcīnīt Drift Allstars čempiona titulu.

Drift Allstars piektā posma rezultāti:
1. Pjotrs Viečeks, Polija, Nissan 200SX (S14)
2. Džeimss Dīns, Īrija, Nissan 200SX (S14)
3. Naidžels Kolfers, Īrija, Nissan 200SX (S13)
4. Jānis Eglīte, Latvija, BMW 3. sērija (E46)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png