profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaras drifta festivālā Biķerniekos lietus, pārsteigumi un ātri igauņi (FOTO)

Go4speed 19.07.2015 - 19:56 Vasaras drifta festivālā Biķerniekos lietus, pārsteigumi un ātri igauņi (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

18. jūlijā tika aizvadīts Vasaras drifta festivāls, kurā uz starta Biķernieku trasē stājās Latvijas drifta kausa un čempionāta dalībnieki Street, ProAm un Pro klasēs. Katrai no klasēm trases konfigurācija ievērojami atšķīrās, tāpēc skatītājiem bija vērojams lielisks šovs, kā arī saule mijās ar lietu, kas prasīja papildu meistarību no dalībniekiem.

Diena, kā ierasts, sākās ar Street klases kvalifikāciju, kurā labākais bija Renārs Riekstiņš. Riekstiņam gan diena neturpinājās tik veiksmīgi kā tika iesākta, jo TOP 16 tandēmos par viņu pārāks bija Reinis Alps. Kvalifikācijā labus rezultātus uzrādīja arī tādi braucēji kā Dmitrijs Firovs un Intis Bērziņš, kuriem sacensības beidzās pirms pusfināliem. Bezbailīgus tandēmus visas dienas garumā aizvadīja Erlands Krivāns, kurš, sekojot, ieturēja ļoti mazas distances, attiecīgi aizcīnoties līdz pat pusfinālu braucieniem. Erlands dienas beigās ieguva trešo vietu. Street klases tandēmu cīņu finālos par uzvaru cīnījās Edijs Lūkins un Pēteris Burvis. 

Burvis pret Krivānu. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Tā kā dienas garumā saulaino laiku nomainīja lietus, tad pie pēdējām tandēmu cīņām trase bija ievērojami slapjāka un slidenāka kā tas bija novērojams dienas sākumā. Tas prasīja papildu meistarību no braucējiem un nepārspēts šajā dienā bija Burvis. Viņam godpilnā pirmā vieta, aiz sevis atstājot Ediju Lūkinu, Erlandu Krivānu un Jāni Bērziņu. 

"Jūtos ļoti labi, trase forša! Dienu aizvadīju ļoti labi, vārdu vienkārši nav un jūtos lieliski!" par otro vietu Street klasē izteicās Edijs Lūkins. Sīvākais Lūkina konkurents Burvis dienas sākumā ieminējās, ka trase ir sarežģīta un īsti viņam neiet pie sirds, taču dienas beigās godpilnā pirmā vieta. "Super, sajūtas foršas! Grūtākais bija pierast pie trases, kura man nepatika. Bija pierasts pie ātrākām trasēm, taču beigās viss izdevās veiksmīgi! Pacīnijāmies ar tehniku, ko pa nedēļu izdevās saremontēt un viss kārtībā!" par iegūto pirmo vietu stāstīja Pēteris Burvis. 


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Latvijas drifta kausa 4. posma ietvaros sacensības kuplā skaitā aizvadīja arī ProAm klases braucēji. Visskaistākos individuālos braucienus kvalifikācijā rādīja Jevgēņijs Sapuns ar savu ierasto "Mercedes", iegūstot balvu par labāko kvalifikācijas braucienu. Līdzīgi kā Street klasē, arī Jevgēņijam ar labu kvalifikācijas braucienu nepietika, lai tiktu līdz goda pjedestālam. Sportists TOP 16 tandēmos aizvadīja skaistus braucienus cīņā pret Raiti Maurānu, taču sagriešanās, sekojot viņam, liedza iespēju tikt uz TOP 8. 

Visas dienas garumā ProAm klase bija bagāta ar pārbraucieniem, jo ievērojami slapjais segums traucēja braucējiem uzrādīt stabilus braucienus, piedzīvojot kļūdas sagriežoties vai izslīdot ārpus trases. Par pārsteigumu šajā posmā parūpējās Māris Hartmanis, kurš kvalifikācijā uzrādīja tikai 26. labāko sniegumu, taču tandēmu braucienos, vienā no tiem iegūstot skatītāju ovācijas par sienas nobučošanu, nokļuva līdz pat fināliem, kur uz starta pretī viņam stājās Artūrs Punculs. Uz pjedestāla šosezon šie braucēji vēl nebija redzēti, taču vakardienas sacensībās uzrādīja ļoti labu un stabilu sniegumu. 


Punculs pret Krišjāni. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed 

ProAm klases pusfinālos par medaļām cīnijās arī Vairis Krišjānis un Artūrs Mihailovs, kurš uz šīm sacensībām nebija ieradies ar ierasto "BMW E92" automašīnu, bet gan aizņēmies "BMW E30" no pagājušā gada Pro klases čempiona Ērika Ulasa. Lai gan dienas sākumā Artūrs vēl nedaudz taustījās un aprada ar automašīnu, ar katru aizvadīto tandēmu Artūrs uzrādīja aizvien labāku sniegumu. Mihailovs cīņā par trešo vietu kļūdījās, nogāžot vienu no trasē esošajiem piloniem, tāpēc viņam nācās piekāpties un atdot trešo vietu Vairim Krišjānim. Cīņas par medaļām tika aizvadītas bez pārbraucieniem un Punculim bija pa spēkam uzvarēt arī Māri Hartmani, kā rezultātā pirmā vieta uz pjedestāla. "Līdz pat šim brīdim neesmu sapratis, kas notika [smejas]! Saņēmos un beidzot braucu ar prātu, nevis pedāli grīdā. Trijniekos iemācījos braukt arī pa slapju trasi, tā ka tas nebija šķērslis. Pirmajā tandēmā sev pretī ieraudzīju šreku (Rinalda Rižova automašīna) un sabijos, taču viss noritēja labi un par aizvadītajām sacīkstēm esmu ļoti priecīgs!" pozitīvi pārsteigts par aizvadītajām sacīkstēm bija otrās vietas ieguvējs Māris Hartmanis


Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Tāpat Latvijas drifta festivālā norisinājās arī Latvijas drifta čempionāta 5. posms, kuru apmeklēt ieradušies bija arī divi igauņu braucēji - Jako Pino ar savu jaudīgo "BMW E36" un Mihkel Norman Tults ar faniem iemīļoto "BMW E28". Abi braucēji lieliski parādīja, ka uz Latviju viņi atbraukuši ne velti, jo visas dienas garumā no viņu puses bija vērojams lielisks sniegums, kā rezultātā abi braucēji aizcīnījās līdz pat pjedestālam. Pro klasē šajās sacensībās piedalījās tikai 9 braucēji, tāpēc pēc kvalifikācijas braucieniem tika aizvadīts tikai viens TOP 16 tandēms - Kaspars Martinsons cīnījās pret Ēriku Ulasu. Iespējams, daudziem no skatītājiem rezultāts jau šķita zināms, taču savu braucienu sekotāja pozīcijā Ulass aizvadīja ar kļūdām, braucienu noslēdzot ar ieskriešanu priekšā esošajā Martinsonā un savas automašīnas sabojāšanu. 

Ulass pēc šī incidenta atteicās turpināt sacensības un uz TOP 8 tandēmiem tālāk nokļuva Kaspars Martinsons. Mirkli vēlāk Martinsonu izslēdza Ingus Jēkabsons, kurš kā vienmēr brauca ļoti stabili un pārliecinoši. Šajā klasē visi braucēji rādīja stabilu sniegumu. Uz tandēmu braucieniem trase bija nožuvusi, tāpēc bija vērojami skaisti un cieši tandēmi. Kā vienmēr efektīvi brauca Ingemārs Jēkabsons ar savu "BMW" 6. sēriju, taču kļūda braucienā pret Edgaru Jenču viņam neļāva turpināt dalību. 

Pusfinālu cĪņās uz starta stājās divi vietējie braucēji un vienīgie igauņi, kas bija ieradušies uz Pro klases sacensībām - Edgars Jenčs, Ingus Jēkabsons, Jako Pino un Mihkel Norman Tults. Jenčam uz starta pretī stājās Jako Pino, kurš izmantoja Edgara pieļauto kļūdu un kvalificējās finālu braucieniem, kur viņam, savukārt, pretī stājās Ingus Jēkabsons. Galvenajā vakara finālā par pirmo vietu cīnījās Ingus Jēkabsons un Jako Pino. Ātrums šajos tandēmos bija virs 100km/h, taču braucēji ievēroja cienījami mazas distances. Ingum izdevās aizstāvēt Latvijas godu, neļaujot igaunim viņu uzvarēt, tādējādi pirmā vieta Latvijas drifta čempionāta 5. posmā. Turpretim Jenčam nācās piekāpties igaunim Tultam, paliekot ceturtajā vietā. "Automašīna strādāja ļoti labi, taču trase bija ļoti grūta! Arī konkurenti bija augstā līmenī, ļoti spēcīgi braucēji. Jebkurā gadījumā par sasniegto jūtos ļoti labi, beidzot mums Latvijā ir pirmais pjedestāls!" par godpilno otro vietu izteicās Jako Pino. Arī Jako tautietis atzina, ka jūtās ļoti labi un trase bija lieliska, pieminot arī to, ka viņam ļoti patīk Biķernieku trase. 

Nākošās drifta sacensības norisināsies Biķernieku trasē, "Drift Allstars" čempionāta ietvaros 31. jūlijā un 1. augustā, kur uz starta stāsies Eiropā labākie braucēji.   

Latvijas drifta kausa 4. posma Street klases TOP 4:  
1. Pēteris Burvis  
2. Edijs Lūkins  
3. Erlands Krivāns  
4. Jānis Bērziņš Latvijas drifta kausa 

4. posma ProAm klases TOP 4: 
1. Artūrs Punculs 
2. Māris Hartmanis 
3. Vairis Krišjānis 
4. Artūrs Mihailovs Latvijas drifta čempionāta
 
5. posma Pro klases TOP 4: 
1. Ingus Jēkabsons 
2. Jako Pino 
3. Mihkel Norman Tults 
4. Edgars Jenčs 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png