profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs ASV iekaro drifta līdzjutēju sirdis, uzvaru izcīna norvēģis Aasbo

Kārlis Ozoliņš 29.06.2015 - 11:26 Blušs ASV iekaro drifta līdzjutēju sirdis, uzvaru izcīna norvēģis Aasbo
Kristaps Blušs. Foto: Larry Chen (Formula Drift)

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ņūdžersijas štatā, ASV, norisinājās pasaulē spēcīgākā drifta čempionāta - Formula Drift - ceturtais posms, kurā pārliecinoši startēja arī „EE Team / HGK Motorsport" komandu pārstāvošais latviešu braucējs Kristaps Blušs. Tiesa, pēc neveiksmīgi izraisītas sadursmes Blušs bija spiests no sacensībām izkrist TOP 32 kārtā, savukārt uzvaru šajā posmā izcīnīja norvēģis Fredriks Aasbo (Fredric Aasbo).

Kvalifikācijā latviešu braucējs spēja uzrādīt savu līdz šim augstāko rezultātu Formula Drift karjerā, ierindojoties 18. vietā. Tas nozīmēja, ka viņam finālbraucienu pirmajā kārtā (TOP 32) pretī stājās kvalifikācijā 15. vietu ieguvušais dominikānietis Džonatans Kastro (Jhonnattan Castro).


Blušs un auto pēc sacensībām. Foto: HGK Racing

Kā pirmais pa priekšu brauca Kastro un Blušs jau līdz ar pirmajiem trases metriem ļoti cieši sekoja. Pēc pirmā pārmetiena Kristaps turpināja presēt konkurentu un atkal ļoti tuvu pietuvojās, gandrīz pieskaroties priekšā braucošajam Kastro. Pie nākamā pārmetiena latviešu pilots nedaudz iepalika, tomēr pirms pēdējā līkuma atkal bija blakus pretiniekam. Pāris metrus pirms finiša Blušs gan diemžēl pietuvojās pārāk tuvu, izraisot sadursmi ar Kastro un attiecīgi iegūstot 0 punktus par pirmo braucienu.

Pēc nelielas pauzes, kurā abi sportisti pārbaudīja savu auto tehnisko stāvokli, tika aizvadīts otrais brauciens, kurā vadošajā lomā iejutās  „EE Team / HGK Motorsport" pilots. Savu vadošo braucienu Blušs nobrauca ļoti iespaidīgā manierē, nobraucot pa ideālo kvalifikācijas līniju un piekūpinot „Wall Speedway" trase. Kastro tikmēr trases sākumā ieturēja lielu distanci un Kristapam pietuvojās vien uz pašām trases beigām, tomēr ar to pietika, lai par uzvarētāju šajā pārī tiktu pasludināts Kastro. Neraugoties uz zaudējumu, pēc šiem abiem braucieniem no tiešraides komentētāju puses plūda uzslavas vārdi par Bluša skaistajiem un agresīvajiem braucieniem, uzsverot to, ka Blušam ir liels talants un visas iespējas panākumiem nākotnē.


Jaunais kopvērtējuma līderis Raiens Tuerks. Foto: Larry Chen (Formula Drift)

Pēc TOP 32 braucieniem sekoja pauze, kuras laikā paspēja uzlīt un nu jau braucējiem bija sevi jāpierāda sarežģītākos apstākļos. Daudzi piloti nespēja adaptēties slapjajai trasei, to skaitā arī 2009. un pagājušā gada čempions Kriss Forsbergs (Chris Forsberg), kurš bija spiests izkrist TOP 16 kārtā pret uz to brīdi kopvērtējuma līdera godā esošo lietuvieti Aurimu Bakču (Aurimas Bakchis).

Pēc TOP 16 un TOP 8 cīņām līdz pusfināliem bija aizcīnījušies šie četri piloti - Raiens Tuerks (Ryan Tuerck), īrs Dīns Kīrnijs (Dean Kearney), norvēģis Fredriks Aasbo un japānis Masaši Yokoi (Masashi Yokoi). Pirmajā pārī Tuerks savā sekojošajā braucienā pieskārās priekšā braucošajam Kīrnijam un iztaisnoja savu auto, līdz ar to uzvaru izcīnīja un finālā iekļuva īrs Kīrnijs. Otrajā pārī Yokoi savā sekojošajā braucienā pieļāva iztaisnošanos, tādējādi finālā iekļūstot Aasbo.


4. posma uzvarētājs Fredriks Aasbo. Foto: Larry Chen (Formula Drift)

Finālā stabilāku sniegumu cīņā pret Kīrniju demonstrēja Aasbo, kā rezultātā viņš otro gadu pēc kārtas varēja svinēt uzvaru Ņūdžersijas posmā. Trešajā vietā augstākās kvalifikācijas dēļ ierindojās Tuerks, savukārt Yokoi šoreiz ceturtā vietā. Pilno sacensību tiešraidi var noskatīties šeit: https://www.dailymotion.com/video/x2voocp_formula-drift-new-jersey-webcast-2015-replay_auto

Pēc šī posma par kopvērtējuma līderi kļuvis Raeins Tuerks, kuram gan pavisam cieši seko Aurimas Bakčis (-1 punkts) un Fredriks Aasbo (-7 punkti). Kristaps Blušs pēc četriem posmiem kopvērtējumā ierindojas 31. vietā, tomēr ar pāris uzvarētiem tandēmiem nākamajos posmos latviešu pilots blīvo rezultātu dēļ var pietuvoties un iekļūt pirmajā divdesmitniekā.

Formula Drift 4. posma rezultāti:
1. Fredric Aasbo (NOR), Scion tC, 106 punkti
2. Dean Kearney (IRL), Dodge Viper, 82 punkti
3. Ryan Tuerck (USA), Scion FR-S, 67 punkti
4. Masashi Yokoi (JPN), Nissan 200SX (S15), 66 punkti

Formula Drift kopvērtējums pēc 4. posma:
1. Ryan Tuerck (USA), Scion FR-S, 275 punkti
2. Aurimas Bakchis (LTU), Nissan 200SX (S14), 274 punkti
3. Fredric Aasbo (NOR), Scion tC, 268 punkti
4. Ken Gushi (JPN), Scion FR-S, 228 punkti
5. Chris Forsberg (USA), Nissan 370Z, 225 punkti
6. Matt Field (USA), Nissan 200SX (S14), 191 punkts
7. Masashi Yokoi (JPN), Nissan 200SX (S15), 169 punkti
8. Forrest Wang (USA), Nissan 200SX (S15), 159 punkti
9. Vaughn Gittin Jr. (USA), Fors Mustang, 158 punkti
10. Patrick Mordaunt (USA), Nissan 350Z, 155 punkti
...
31. Kristaps Bluss (LVA), BMW 3. sērija (E46), 55 punkti
...
39. Joon Maeng (SKO), BMW Z4, 3 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png