profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svētdien uzlabotā trasē norisināsies 'Drift Allstars' pirmais posms (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 13.06.2015 - 12:01 Svētdien uzlabotā trasē norisināsies 'Drift Allstars' pirmais posms (FOTO)
Foto: Magnus Bekkengen

Pavasara mēneši “Drift Allstars” faniem un dalībniekiem bija apjukuma pilni, kam par iemeslu bija organizatoru radītā neskaidrība par sezonas atklāšanu un sekojošajiem posmiem. Ar nokavēšanos tika oficiāli paziņots, ka pirmais posms norisināsies Lielbritānijā, Londonā, “Arena Essex Raceway” stadionā, kur šobrīd tiek pilnveidota jauna konfigurācija svētdienas sacensībām.

Pagājušajā gadā posms Londonā norisinājās norobežotā stāvlaukumā, taču šogad tam atvēlēta trase. “Drift Allstars” rīkotāji savā facebook profilā publicējuši attēlus ar trasē notiekošajiem būvdarbiem, kuros redzams, ka jaunajai trases konfigurācijai paredzēti papildus līkumi.


Foto: fb.com Drift Allstars

Arī šogad “Drift Allstars” čempionātā savu godu aizstāvēs labākie pagājušā gada braucēji – kopvērtējuma uzvarētājs Džeimss Dīns (James Deane), otrās un trešās vietas ieguvēji no Polijas – Pjotrs Vjeceks (Piotr Wiecek) un Davids Karkosiks (Dawid Karkosik), kā arī kopvērtējuma ceturtās vietas ieguvējs Jānis Eglīte. Tāpat sacensībās piedalīsies arī, iespējams, trakākais un bezbailīgākais braucējs Pāvels Trela (Pawel Trela), kurš bieži dalībniekus un skatītājus pārsteidz ar pārdrošām sānslīdēm un neskaitāmām avārijām.

Džeimss Dīns šogad uz starta Īrijas Drifta čempionātā sola stāties ar jaunu “Mazda RX7” automašīnu, taču “Drift Allstars” posmos šobrīd grasās braukt ar iepriekšējo gadu “Nissan S14”.


Džeimsa Dīna “Nissan”, Foto: Pablopix.com

Arī otrās vietas ieguvējs Pjotrs Vjeceks šogad uzbūvējis jaunu “Nissan Skyline R34” automašīnu, ar kuru grasās startēt “Drift Allstars” sacensībās. Vjeceka komandas “BUDMAT Auto Drift” biedrs un pagājušās sezonas kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Davids Karkosiks sacīkstēs turpinās piedalīties ar “Nissan Silvia S15”.


Pjotra Veceka “Nissan”, Foto: Filip Flisek

Jānis Eglīte turpinās startēt ar savu “BMW E46”, taču šogad nācis klajā ar jaunu, “TRI-ACE” sponsorētu dizainu un šobrīd atrodās Lielbritānijā, lai drīz vien aizvadītu pirmos treniņu braucienus un piedalītos pirmajā “Drift Allstars” posmā. Jānis iepriekš sarunā ar Go4Speed zinājās teikt, ka sacensībām jūtās gatavs un automašīna ir tehniskā kārtībā.


Jāņa Eglītes “BMW E46”, Foto: fb.com Jānis Eglīte

Uz pirmo posmu dodās arī tādi Latvijā pabijuši drifteri, kā jaunzēlandiešu drifteris Aleksandars Kantarovskis (Aleksandar Kantarovski), kuram Eiropā palīdz komanda no Latvijas, plaši pazīstamais braucējs no Igaunijas Harolds Valdma (Harold Valdma), somu braucējs Juha Rintanens (Juha Rintanen) un citi.

“Drift Allstars” čempionātā ietilpst 6 posmi dažādās Eiropas valstīs, no kuriem viens norisināsies arī Rīgā, Biķernieku trasē, 1. augustā. Sacensības būs vērojamas tiešraidē, kura atrodama oficiālajā mājaslapā – www.drift-allstars.com.

2014. gada “Drift Allstars” labāko 10 braucēju kopvērtējums:
1 James Deane Ireland
2 Piotr Wiecek Poland
3 Dawid Karkosik Poland
4 Jānis Eglīte Latvia
5 Harold Valdma Estonia
6 Martin Richards UK
7 Nigel Colfer Ireland
8 Jack Shanahan Ireland
9 Bartosz Stolarski Poland
10 Dmitriy Illyuk Ukraine
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png