profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trešajā PRO klases posmā uzvar Graudiņš, kopvērtējumā līderis Jēkabsons (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 11.06.2015 - 10:11 Trešajā PRO klases posmā uzvar Graudiņš, kopvērtējumā līderis Jēkabsons (FOTO)
Jako Pino pret Raivi Graudiņu, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4speed

Sestdien Igaunijā norisinājās trešais Latvijas Drifta čempionāta posms, kurā vislabāk sevi pierādīja Raivis Graudiņš, kopvērtējumā strauji paceļoties uz trešo vietu. Neveiksmīgi sacīkstes aizritēja Reinim Frīdbergam, kuram tehnisku problēmu dēļ kvalifikācijas braucienus nācās aizvadīt ar aizlienētu automašīnu.

Treniņi sestdienas sacensībām Igaunijā sākās jau piektdienas vakarā, un jau pašā to sākumā tehniskas problēmas piemeklēja Reiņa Frīdberga automašīnu. ''Sākās remontdarbi un jauna sajūga meklēšana līdz vēlam vakaram. Beigu beigās izdevās atrast cilvēku Rīgā, kurš sešos no rīta varēja uzkniedēt jaunu virsmu. Tomēr, kad viss tika salikts un auto piedarbināts, izskatījas, ka sacensībās man bija beigušās pat vēl īsti nesākušās, jo pat ar svaigo sajūgu nebija iespējams izspiest sajūga pedāli un ielikt pārnesumā,” tā par savu neveiksmi “facebook” lapā izteicās Reinis Frīdbergs. Kvalifikācijas braucienus Reinis veica ar Raivja Graudiņa “BMW”, uzrādot 20. labāko rezultātu, taču tandēmos ar aizlienētu automašīnu pēc sacensību noteikumiem Frīdbergs piedalīties nevarēja.


Ingus Jēkabsons cīņā pret Jarmo Luhtu, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Pagājušā gada čempionam Ērikam Ulasam izdevās aizcīnīties līdz TOP 8, kur uzvarēt Raivi Graudiņu viņam nebija pa spēkiem. Lai gan Ēriks parādīja lielisku sniegumu kā vadot, tā sekojot tandēmā, viņš neveiksmīgi aizskāra vienu no trasē esošajiem piloniem un tiesneši uzvaru piešķīra Graudiņam, līdz ar to sacīkstes Ērikam Ulasam bija beigušās. Arī Elvijam Ķezim sacensības noslēdzās tieši cīņā ar Raivi Graudiņu, uz sacensībām ierodoties ar aizlienētu automašīnu no “Degviela Drift” komandas braucēja Alvja Bula.

Arī pēc šīm sacīkstēm pirmo vietu kopvērtējumā pārliecinoši saglabā Ingus Jēkabsons, kuram šoreiz izdevās aizcīnīties tikai līdz TOP 8 tandēmiem, kur par viņu pārāks tikai pēc pārbrauciena izrādījās igauņu braucējs Jarmo Luhts (Jarmo Luht). Drifteris savā mājas trasē bija nepārspēts līdz pat pusfināliem, kur par viņu pārāks izrādījās tautietis Jako Pino. Pusfinālu cīņās igauņu braucējiem pjedestālu sadalīt traucēja Raivis Graudiņš, kurš dienas gaitā nebija zaudējis nevienā tandēmā.


Uzvarētāja Raivja Graudiņa “BMW”, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Ierodoties Igaunijas drifta posmā, par salīdzinoši lielu stresa situāciju parūpējās Graudiņa automašīna, kuru pēkšņi nebija iespējams piestartēt. Komiskā kārtā, pēc 30 minūšu ilgas inspekcijas gan atklājās, ka tas ir tikai izdedzis drošinātājs un sacensības varēja sākties. Raivis sarunā ar Go4Speed atklāja, ka tandēmu braucieni iesākās patīkami un bez pārsteigumiem:

''Tas man bija mierinājums, jo nevēlējos cīnīties ar kādu no Igaunijas braucējiem, kas varētu strauji kaut kādā veidā pamainīt taktiku. Ķezis man ir pazīstams un bija zināms, ka viņš brauks stabili un ātri.” Raivis visas dienas garumā uzrādīja pietiekoši labu sniegumu, lai nokļūtu līdz pusfināliem, kur iespēju cīnīties finālā viņš atņēma Kertam Eigo Kullam (Kert Eigo Kulla), kurš arī Latvijā parādīja labu sniegumu. Šoreiz gan igauņu braucējam neizdevās aizmukt no Graudiņa, kurš arī vadošo braucienu uzrādīja pietiekoši labu, kā rezultātā par pirmo vietu jācīnās Graudiņam un Jako Pino.

Pateicoties labai riepu saķerei ar asfaltu, fināla pirmajā braucienā Jako ievērojami atrāvās no Graudiņa un ieguva pārsvaru otrajam braucienam. Esot sekotāja pozīcijā, Jako pieļāva kļūdu, iztaisnojot savu automašīnu, kā rezultātā tika zaudēts viss iepriekš iegūtais pārsvars un par uzvarētāju tika paziņots Raivis Graudiņš, kuram šī ir pirmā uzvara šajā sezonā. ''Šī trase šogad man nebija nekāds pārsteigums, jo paostīt gaisu šeit biju ieradies arī pagājušajā gadā. Trase ir forša, taču šogad mani nedaudz sabiedēja labākas riepas, kā rezultātā lielāks ātrums, taču viss noritēja labi,” par izcīnīto uzvaru un aizvadītajām sacīkstēm izteicās Raivis Graudiņš.


No kreisās: Jako Pino, Raivis Graudiņš, Kert Eigo Kulla, Foto: Olafs Ezertēvs / Go4Speed

Nākošās Pro klases sacīkstes norisināsies sporta kompleksā “333”, Rīgā jau svētdien, 14. jūnijā.

Trešā posma rezultāti:
1. Raivis Graudiņš
2. Jako Pino (EST)
3. Kert Eigo Kulla (EST)
4. Jarmo Luht (EST)

“Pro” klases kopvērtējums pēc 3. posma:
1. Ingus Jēkabsons 272
2. Mantas KuLvinskas 172
3. Raivis Graudiņš 160
4. Jako Pino 153
5. Harald Valdma 141
6. Edgars Jenčs 139
7. Elvijs Ķezis 131
8. Reinis Frīdbergs 129
9. Kestutis Kelpša 127
10. Ēriks Ulass 121

Piedāvājam ieskatīties trases konfigurācijā no Reiņa Frīdberga skatu punkta
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png